סטיפס ל ?  


טיפים בתגית: סלטים קרים
איך מכינים סלט גזר עם נגיעה מתוקה?


הנה מתכון לסלט גזר מעניין עם אגוזים מסוכרים:

המצרכים:
========
5 גזרים

2 גבעולי בצל ירוק קצוץ

פקאנים מסוכרים שבורים או מגורדים לגודל בינוני


המצרכים לרוטב:
=============
1/4 כוס שמן

18 כוס חומץ

1.5 כפיות חרדל

2 כפיות סוכר חום

3 שיני שום כתושות

1/4 כפית פלפל שחור


אופן ההכנה:
==========
1. לגרר את הגזרים הקלופים.

2. להוסיף את הבצל הירוק.

3. לערבב היטב את כל חומרי הרוטב.

4. לפני ההגשה לצקת את הרוטב על הסלט, לערבב ולפזר את הפקאן הסיני.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 21/08/2016

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים סלט כרובית עם פקאן סיני?


הנה מתכון לסלט כרובית עם פקאן סיני:

המצרכים:
=======
1 ראש כרובית יפה ולבן במשקל 800 גרם

150 גרם פקאן סיני

2 כפות חומץ אורז

3 כפות רוטב סויה

1 כף שמן שומשום

1/2 צ'ילי אדום חריף קצוץ דק או מספר טיפות טסבקו

בצל ירוק חתוך דק (אפשרות)

פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:
==========
1. מפרקים את הכרובית בידיים לפרחים קטנים מאוד, שוטפים היטב ומייבשים.

2. שוברים את הפקאן הסיני ומוסיפים לכרובית.

3. מערבבים היטב את חומרי הרוטב, יוצקים על הכרובית, ממתינים חצי שעה לפחות עד שהטעמים נספגים ומגישים.

בתיאבון!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/08/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים סלט פירות קיצי ומרענן?


הנה מתכון להכנת סלט פירות קיצי ומרענן:

החומרים:
========
2תפוחי עץ

2אגסים

2 בננות בשלות

3 קיווי

3 אפרסקים

אשכול קטן של ענבים ירוקים (20)

חופן צימוקים (20)

חופן אגוזי מלך חתוכים (10 אגוזים)

5 תאנים יבשות או טריות

5 תמרים יבשים או טריים

מיץ תפוזים טבעי + מיץ אשכוליות טבעי (כוס מכל אחד, ביחד 2 כוסות)

מעט סוכר או סוכרזית

אופן ההכנה:
==========
לחתוך את כל הפירות לחתיכות קטנות. לערבב ביחד עם 2 כוסות המיץ והסוכר.

ניתן להחליף את 2 כוסות המיץ ברסק תפוחים או אגסים (שלושת רבעי הקופסא).
מוסר הסטיפ: עפרה מ. בתאריך: 13/07/2016

דירוג:

איך מכינים סלט קולרבי ושומר?


הנה מתכון לסלט קולרבי ושומר של פיליס גלזר, כפי שפורסם במגזין מנטה בפברואר 2010:

המצרכים:
========
3 קולרבי בינוניים, מקולפים

3 פקעות שומר קטנות

חופן עלי מיזונה (או עלי בייבי) ללא גבעולים


לרוטב לימון צלפים:
===============
מיץ משני לימונים

1 שן שום גדולה, כתושה

2 כפיות חרדל דיזון עם גרגרים

מלח גס ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

3 כפות צלפים, רצוי קטנים ואם לא אז קצוצים גס

4 כפות שמן זית


אופן ההכנה:
==========
1. מכינים קערה עם כוס מים קרים מאוד. מוסיפים מיץ מלימון אחד. חותכים את הקולרבי לשניים, וכל מחצית חותכים למקלות ארוכים, בעובי קצת פחות מסנטימטר כל אחד. חותכים את בקולרבי לשניים, וכל מחצית חותכים למקלות ארוכים, בעובי קצת פחות מסנטימטר כל אחד. שמים בקערה.

2. מסירים את הגבעולים של השומר והעלים החיצוניים הלא יפים של הפקעות ופורסים דק מאוד. מוסיפים לקערה. מערבבים כדי לכסות בתערובת מיץ הלימון.

3. בעזרת מכתש ועלי כותשים את השום עם מעט מלח גס. מוסיפים מלח, מעט פלפל שחור ואת החרדל וכותשים הכל יחד. מוסיפים את מיץ הלימון, הצלפים ושמן הזית. טורפים קלות במטרפת יד (אפשר גם לערבב הכל מלבד הצלפים ולבחוש פנימה את הצלפים).

4. מסננים את הירקות מהמים, מוסיפים את עלי המיזונה, יוצקים את הרוטב מעל הסלט ומערבבים קלות. טועמים ומתקנים טעם. למרות שאפשר לאכול מיד, כדאי להעמיד בצד או במקרר, מכוסה, למשך שעה, למיזוג טעמים.

5. מגישים בטמפרטורת החדר. ניתן להוסיף מספר טיפות שמן זית לרענון.

בתאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 25/05/2016

דירוג:

איך מכינים סלט בורגול עם רימונים?


הנה מתכון לסלט בורגול עם רימונים:

מצרכים:
=======
300 גרם בורגול בעובי בינוני או דק

3 כוסות (600 מ"ל) מים חמימים או מרק עוף מסונן, חמים

1 בצל סגול קלוף וחתוך לקוביות קטנות

1 כוס נענע קצוצה דק

5 כפות שמן זית

מיץ מ-1 לימון

1 כף רכז רימונים

מלח, פלפל שחור

1 כוס אגוזי מלך קלויים קצוצים גס

גרגרים מ-2 רימונים


אופן ההכנה:
==========

1. מכינים את הבורגול: שמים את הבורגול בקערה ומכסים במים או במרק. מוסיפים 1/2 כפית מלח ומערבבים קלות במזלג. משהים 30 דקות.

2. מרכיבים את הסלט: בודקים מה מצב הבורגול אחרי חצי שעה ואם יש יותר מדי מים, מסננים אותם. המרקם של הבורגול צריך להיות פריך ונגיס, אבל כזה שעדיין נותן קצת התנגדות.

3. מוסיפים את הבצל והנענע, מערבבים, מוסיפים את שמן הזית, מיץ הלימון, רכז הרימונים מלח ופלפל ואת האגוזים ומערבבים.

4. מעבירים לקערת הגשה ומוסיפים את הרימונים. מגישים.

בתיאבון!


מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 22/12/2015

דירוג:

איך מכינים רוטב חמאת בוטנים?

הנה מתכון לרוטב חמאת בוטנים עבור סלט עוף או טופו, באדיבות מסעדת טאיה בקדימה שנתנו לי את המרכיבים ולפי מדידות וטעימות וניסיון למצוא את האיזון הנכון זה יוצא מוצלח ממש:

- כף חמאת בוטנים, עדיף זו עם חתיכות בוטנים בפנים.

- כף דבש

- כפית סויה

- כפית גדושה של רוטב צ'ילי מתוק

- להוסיף מעט מים (לא יותר מידי)

- לערבב היטב את הכל ביחד, ועדיף עם שייקר. אם סמיך מידי להוסיף מעט מים.

עם מה הכי טעים? כרוב, גזר, מלפפון חתוכים דק דק, קוביות טופו, ולבזוק מעט מהרוטב מעל.

בתיאבון!

מוסר הסטיפ: ד"ר ענת פלדמן בתאריך: 30/06/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים סלט עוף אסיאתי?


הנה מתכון להכנת סלט עוף אסיאתי:

המצרכים (עבור ארבע מנות):
====================

2 חזות עוף צלויים

1 כוס אפונת גינה (אפשר להשתמש באפונה קפואה)

1 כוס כרוב סגול קצוץ דק

1 כוס עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, נענע, בצל ירוק)

2 מלפפונים חתוכים לקוביות קטנות

חופן בוטנים קצוצים קלויים ומטוגנים

4 כפות שומשום קלוי

2 כוסות עלים ירוקים חתוכים דק (חסה, תרד)


אופן ההכנה:
========

1 מבשלים את אפונת הגינה במי מלח רותחים במשך שתי דקות, מסננים ומצננים.

2. קוצצים את חזות העוף לקוביות קטנות ומניחים אותן בקערה.

3. מערבבים את כל חומרי הרוטב ובנפרד את כל מרכיבי הסלט ומתבלים בעדינות לפי הטעם, מגישים מיד לאחר התיבול.






מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/06/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים סלט פומלה?

הנה מתכון להכנת סלט פומלה המתאים גם לשומרי משקל:

המצרכים:
=======

1 פומלה גדולה

3 כפות עירית

100 גרם צנוברים קלויים

1/2 כוס צימוקים


מצרכים לרוטב:
===========

4 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון

1 כפית סוכר

מלח לפי הטעם


אופן ההכנה:
========

1. מקלפים את הפומלה, מסירים בעדינות את השכבה הלבנה ומניחים בקערה.

2. מערבבים את שאר החומרים ומוזגים על הפומלה, מערבבים בעדינות ומניחים לזמן מה עד הטעמים יספגו.

3. שומרים במקרר עד להגשה.

בתיאבון!




מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/02/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים חומוס עם יוגורט?

הנה מתכון להכנת חומוס עם יוגורט של ישראל אהרוני כפי שפורסם במוסף שבעה ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
======

2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אפשר גם קנויים)

כוס וחצי יוגורט משובח

3 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות דק

1 פלפל חריף קצוץ דק

4 כפות מיץ לימון

מלח

פלפל שחור גרוס

חצי כוס עלי כוסברה קצוצים

אופן ההכנה:
========

לערבב את כל החומרים יחד ולהגיש.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/06/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים מטבל יוגורט עם סלק?

הנה מתכון להכנת יוגורט עם סלק של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף שבעה ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
======

2 סלקים מבושלים, קלופים (אפשר להשתמש באלה המוכנים בשקית ואקום)
2 כוסות יוגורט משובח
1 כף דבש
1 כף רכז רימונים
2 כפות שמן זית
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר דק
מעט שבבי צ'ילי חריפים
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפות כלי נענע קצוצים
חצי כוס גרגרי רימון

אופן ההכנה:
========

1. מגררים את הסלקים בפומפייה גסה.

2. מערבבים את הסלק המגורר עם כל שאר החומרים, למעט היוגורט.

3. מוסיפים את היוגורט ומערבבים קלות (עד שנוצרת דוגמת שיש סגול - לבן).

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 21/05/2014

דירוג:

איך מכינים שעועית ירוקה ביוגורט?

הנה מתכון להכנת שעועית ירוקה ביוגורט של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
======

חצי ק"ג שעועית ירוקה

1/3 כוס עלי נענע טריים, קצוצים גס

3 כפות אגוזי לוז קלויים, קצוצים גס

המצרכים לרוטב:
===========

1 כוס יוגורט משובח

4 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

1 קליפת לימון מגוררת

100 גרם גבינת פטה, מפוררת

אופן ההכנה:
========

1. מבשלים את השעועית בסיר גדול עם מי מלח כארבע - חמש דקות, כאשר היא מתרככת מעט אך עדיים פריכה מסננים ומעבירים אותה לקערה גדולה עם מים קרים מאוד, מסננים.

2. מערבבים את חומרי הרוטב עד קבלת תערובת אחידה.

3. יוצקים את הרוטב אל קערת השעועית ומערבבים.

4. מוסיפים את עלי הנענע ומפזרים למעלה את האגוזים הקלויים.

בתיאבון!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 19/05/2014

דירוג:

איך מכינים מטבל יוגורט עם קישואים?

הנה מתכון להכנת יוגורט עם קישואים של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
======

2 כוסות יוגורט משובח

4 כפות שמן זית

2 קישואים קטנים טריים

חצי בצל סגול, קצוץ דק

2 שיני שום פרוסות דק

4 עלי מרווה

1 פלפל ירוק חריף, קצוץ

2 בצלים ירוקים, קצוצים

מלח

פלפל שחור

4 כפות מיץ לימון

מעט שמן זית לזילוף


אופן ההכנה:
========

1. לחמם את השמן במחבת רחבה ולטגן את הקישואים, הבצל, השום, המרווה והפלפל החריף עד שהם מתרככים (כעשר דקות), להמליח ולפלפל.

2. להוסיף את מיץ הלימון ולבשל יחד עוד שתי דקות ולקרר.

3. לערבב את היוגורט עם תערובת הקישואים והבצל הירוק והזליף מעל מעט שמן זית.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/05/2014

דירוג:

איך מכינים סלט טורקי?

הנה מתכון להכנת סלט טורקי?

המצרכים:
======

2 עגבניות אדומות

1 פלפל ירוק

1 גמבה

1 בצל בינוני

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס שמן קנולה

1 כף רכז רימונים

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
========

1. קולים על צלחת פח בעל אש גלויה פלפלים ועגבניות, כשקליפתם מתחילה להיפרד מורידים מהאש.

2. מקלפים בזהירות את העגבניות, הפלפל והגמבה, חותכים לקוביות מאוד קטנות ומעבירים לקערה.

3. קולפים את הבצל, קוצצים אותו דק ומוסיפים לירקות

4. מוסיפים את השמנים, רכז הרימונים והמלח, מערבבים, מתקנים תיבול ושומרים בקירור עד להגשה.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 09/05/2014

דירוג:

איך מכינים תפוחי אדמה ביוגורט?

הנה מתכון להכנת תפוחי אדמה ביוגורט בסגנון הודי של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
======

כוס וחצי יוגורט משובח

1/2 ק"ג תפוחי אדמה קטנים, חצויים לאורכם

1 כפית גרגרי כמון שלמים

1 כפית גרגרי כוסברה שלמים

1 כפית גרגרי חרדל

1 כפית גרגרי שומר

4 כפות שמן

2 בצלי שאלוט קצוצים

3 שיני שום קצוצות

3 כפות מיץ לימון

1/2 כפית שבבי צ'ילי חריפים

1/2 כפית כורכום

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כוס עלי כוסברה קצוצים גס


אופן ההכנה:
========

1. מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים, אך לא יותר מדי, מסננים ומקררים.

2. שמים במחבת רחבה וגדולה את גרגרי הכמון, הכוסברה, החרדל והשומר וקולים על המחבת היבשה כשתי דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים יחד כשלוש דקות.

3. מוסיפים את תפוחי האדמה, מלח ופלפל ומטגנים יחד עוד שלוש דקות.

4. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומבשלים יחד שלוש דקות.

5. מוסיפים את היוגורט, הצ'ילי והכורכום, מערבבים ומבשלים יחד חמש דקות.

6. מעברים לקערה, מערבבים פנימה את עלי הכוסברה ומגישים.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/04/2014

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים מטבל יוגורט עם תרד?

הנה מתכון למטבל יוגורט עם תרד של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
======

2 כוסות יוגורט משובח

חצי חבילת תרד טורקי, שטוף וסחוט

5 כפות שמן זית

חצי בצל סגול, קצוץ

2 שיני שום פרוסות

מל

פלפל שחור גרוס

3 כפיות צנוברים קלויים

מעט שמן זית לזילוף


אופן ההכנה:
========

1. חותכים את התרד לרצועות ברוחב 2 ס"מ

2. מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים בו את הבל והשום כשלוש דקות.

3. מוסיפים את התרד, המלח והפלפל, מערבבים כדקה ומניחים לקירור.

4. מערבבים את התרד עם היוגורט, מפזרים למעלה את הצנוברים ומזלפים מעט שמן זית.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/04/2014

דירוג:

איך מכינים סלט עוף עם תותים?


הנה מתכון להכנת סלט עוף עם תותים:

המצרכים:
======
2 נתחי שניצל עוף

8 תותים פרוסים דק

24 עלי חסה קטנים

1 כוס עלי תבלין ירוקים (נענע, כוסברה, בזילקום)

שומשום קלוי לעיטור


המצרכים לרוטב:
===========
1/4 כוס שמן

2 כפות חומץ אורז

2 כפות סויה

1 כף שמן שומשום

1 כף סוכר

1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר

1 כפית שטוחה חרדל דיג'ון חלק

1 שן שום כתושה



אופן ההכנה:
========

1. לערבב היטב את כל מרכיבי הרוטב עד שמתקבל רוטב אחיד וחלק.

2. לחתוך את העוף לקוביות קטנות ולערבב אותו עם ארבע כפות מהרוטב.

3. לחמם מחבת ולהקפיץ בו את קוביות העוף המתובלות במשך שתי דקות ולהניח לצינון.

4. לערבב בעדינות את את כל מרכיבי הסלט, למזוג את הרוטב, לחלק בצלוחיות הגשה ולהגיש מיד.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 27/03/2014

דירוג:

איך משדרים סלט ירקות?

בכדי לשדרג סלט ירקות יש להוסיף לו גרידת לימון טרי, המקפיץ את הטעמים ומעניק רעננות מיוחדת.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 21/03/2014

דירוג:
(13 מדרגים)

מה הערך הקלורי בסלט טונה?

בסלט טונה גדול עם ביצה וכף אחת של רוטב יש 400 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/03/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

מה הערך הקלורי של סלט חסה?

בכוס אחת של סלט חסה עם חצי בצל וחצי כפית שמן יש 40 קלוריות
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/12/2013

דירוג:
(6 מדרגים)

איך מכינים סלט תרד ברוטב ויניגרט?

הנה מתכון להכנת סלט תרד ברוטב ויניגרט:

המצרכים לסלט:
==========

100 גרם עלי תרד שטופים ויבשים (4 כוסות)

25 גרם עלי פטרוזליה (1 כוס)

1 אגס חצוי, מגולען ופרוס לפרוסות דקות

1 שורש פטרוזילה קלוף ופרוס לפרוסות דקות


המצרכים לרוטב:
===========

3 כפות מיץ לימון

3 כפות שמן זית

1 שן שום כתושה

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל

1 כפית זרעי כוסברה כתושה

1 כף סילאן


אופן ההכנה:
========

1. לערבב בצנצנת את כל חומרי הוטב.

2. להניח בקערה גדולה את עלי התרד והפטרוזילה, את האגס והשורש.

3. לצקת את הרוטב מעל העלים, לערבב קלות ולהגיש.

בתיאבון!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 21/06/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

מה הערך הקלורי של חציל עם טחינה?

בכף אחת של חציל עם טחינה יש 20 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/05/2013

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים סלט משוויה?


הנה מתכון להכנת סלט משוויה:

המצרכים:
======

3 עגבניות קלופות שנקלו על גריל או מנגל

2 פלפלים אדומים קלויים על גריל או מנגל

1 פלפל חריף קלוי על גריל או מנגל

1 כף שמן זית

מעט מלח


אופן ההכנה:
========

1. חותכים את העגבניות לחתיכות גסות.

2. מקלפים את הפלפלים האדומים וחותכים גס.

3. מקלפים את הפלפל החריף וקוצצים דק.

4. מתבלים במלח ושמן זית.

5. מגישים את הסלט קר או חם.

בתיאבון!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 27/05/2013

דירוג:
(5 מדרגים)

איך מכינים סלט גרגרי חומוס פיקנטיים?


הנה מתכון להכנת סלט גרגרי חומוס פיקנטי:

מצרכים לארבע מנות:
==============

2 כוסות גרגרי חומוס שהושרו לילה שלם במים עם חצי כפית סודה לשתייה, בושלו והתרככו (
או בחומוס קפוא שהופשר).

5 שיני שום חצויות לאורך

1/4 כוס שמן זית

1/2 כפית כורכום

1/4 כפית כמון

1/2 כפית שאטה גרוס

1/2 כפית מלח

1/2 כוס ציר עוף


אופן ההכנה:
========

1. לחמם בסיר שמן זית על אש נמוכה.

2. להוסיף את חצאי השום והכורכום ומערבבים.

3. לאחר הזהבת השום מוסיפים את גרגרי החומוס ומטגנים עם מכסה סגור חמש דקות.

4. להוסיף את ציר העוף, השאטה, הכמון והמלח, מכסים את הסיר ומבשלים שעה על אש נמוכה ומערבבים מדי פעם.

5. להעביר לקערת הגשה.

6. לפני ההגשה ניתן להזליף לימון טרי על גרגרי החומוס.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/05/2013

דירוג:

איך מכינים סלט שורשים?

הנה מתכון קל וטעים לסלט שורשים:

המצרכים:
======

1 קולרבי קלוף

4 שומר שטופים ללא הענפים

4 צנוניות קטנות חתוכות לעיגולים קטנים

1 צרור אורוגולה או רוקט גדול

2 כפות שמן זית

1/4 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס גס


מצרכים לרוטב:
==========

1/4 כוס שמן זית

4 כפות מיץ לימון

1/2 שן שום קצוצה

1/2 כפית מלח אטלנטי

להגשה:
=====

שקדים מולבנים פרוסים וקלויים עד קבלת גוון זהוב


אופן ההכנה:
========

1. לחמם תנור ל-200 מעלות.

2. לפרוס 3 יחידות שומר לשמיניות ולהכניס לתנור עם שמן הזית והמלח עד לריכוך במשך חצי שעה עד 40 דקות.

3. לפרוס את השומר הנוסף לחצאי עיגולים דקים מאוד.

4. לפרוס את הקולרבי לרבעים דקים מאוד.

5. מערבבים בקערה את השומר הצלוי, השומר הטרי, הצנונית, הקולרבי והאורוגולה.

6. מערבבים היטב את חומרי הרוטב ויוצקים אותו על הסלט.

7. מפזרים את השקדים ומגישים.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 22/05/2013

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים סלט גזר ואגוזים מסוכרים?

הנה מתכון להכנת סלט גזר ואגוזים מסוכרים:

המצרכים:

10 גזרים שטופים ומגורדים

1 צרור עירית חתוכה

1-2 חופנים אגוזים מסוכרים


מצרכים לרוטב:

1/2 כוס שמן

1/3 כוס חומץ

2 כפות סוכר חום

פלפל שחור גרוס

2 שיני שום כתושות

1 חרדל דיג'ון

אופן ההכנה:

1. מניחים בקרה עת הגזר המגורד והעירית

2. מערבבים הטב את כל חומרי הרוטב

3. יוצקים את הרוטב על הגזר, מערבבים ומפשרים את האגוזים

בתיאבון!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/04/2013

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים סלט וולדרוף?

הנה מתכון לסלט וולדרוף:

המצרכים:
======
3 תפוחי עץ חמצמצים מזן גרני סמית

3-4 כפות מיץ לימון טרי

4-5 גבעולי סלרי אמריקאי שטופים היטב

50-100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

אננס משומר בקוביות

4-5 כפות מיונז

מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:
========

1. לגלען, לקלוף ולחתוך את התפוחים לפרוסות דקות ולהניח בקערה.

2. לזלף את הלימון מעל התפוחים למניעת השחרתם.

3. לחתוך את גבעולי הסלרי לאורכם ולהעבירם לקערת התפוחים.

4. להוסיף אגוזי מלך, מלח, פלפל ומיונז ולערבב היטב.

5. לטעום, לתקן תיבול, להגיש קר.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 19/03/2013

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים צזיקי דל שומן?


הנה מתכון להכנת צזיקי דל שומן:

המצרכים:
======

2 גביעי יוגורט דל שומן

2 מלפפונים

2 שיני שום כתושות

ירק תיבול לפי הטעם (נענע, פטרוזיליה או שמיר)

מלח ופלפל שחור


אופן ההכנה:
========

1. לחתוך את המלפפון לקוביות קטנות.

2. לערבב בקערה את יתר החומרים.

3. להוסיף את תערובת היוגורט למלפפונים, לערבב ולהגיש קר.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 13/03/2013

דירוג:

איך מכינים עלי גפן?


הנה מתכון וידאו להכנת עלי גפן. השף עומר מילר מלמד את ההכנה של עלי הגפן:



הצעת הגשה:
========
הגישו את עלי הגפן עם יוגורט או לבנה ליד ובתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/03/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים צזיקי?


הנה מתכון להכנת צזיקי:

המצרכים:
======

2 גביעי יוגורט

2 מלפפונים

2 שיני שום כתושות

ירק תיבול לפי הטעם (נענע, פטרוזיליה או שמיר)

מלח ופלפל שחור



אופן ההכנה:
========

1. לחתוך את המלפפון לקוביות קטנות.

2. לערבב בקערה את יתר החומרים.

3. להוסיף את תערובת היוגורט למלפפונים, לערבב ולהגיש קר.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/03/2013

דירוג:
(5 מדרגים)

איך מכינים סלט כרוב סגול?


הנה מתכון להכנת כרוב סגול:

המצרכים לסלט:
==========

1/2 כרוב סגול חתוך לרצועות דקיקות

1 סלק ארוך או 2 סלקים עגולים בינוניים חתוכים למקלות דקיקים

2 תפוחי עץ (רצוי חמצמצים) חתוכים למקלות דקיקים

1 בצל סגול פרוס דק

חופן נדיב של עלי פטרוזיליה קצוצים גס


מצרכים לרוטב:
==========

מיץ מ-1/2 תפוז סחוט טרי

מיץ מ-1/2 לימון סחוט טרי

1 כפית שטוחה סוכר

1 כפית שטוחה מלח גס

3 כפות שמן זית


אופן ההכנה:
========

1. לערבב את חומרי הרוטב בצנצנת ולנער עד להמסה מלאה של הסוכר. להניח בצד לאיחוד טעמים.
2. לחתוך את הירקות והירוקים ולערבב אותם בקערה גדולה.

3. לצקת את הרוטב על הסלט ולערבב היטב.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 30/12/2012

דירוג:
(1 מדרגים)