סטיפס ל ?  


טיפים בתגית: עוגות גבינה
בחר תגית לחיתוך או הזן טקסט לחיפוש בתוצאות:
איך מכינים עוגת גבינה חמה ברוטב טופי?


הנה מתכון לעוגת גבינה חמה ברוטב טופי של עמית דונסקוי, כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאשה" במרץ 2016:

המצרכים:
========
לשימון התבנית: 25 גרם חמאה רכה

750 גרם גבינת שמנת

500 גרם גבינה לבנה 5%

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1.5 כוסות (300 גרם) סוכר

6 ביצים

4 כפות (40 גרם קמח)

1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל

לרוטב טופי:
=========
1 כוס (200 גרם) סוכר

3/4 כוס שמנת מתוקה


אופן ההכנה:
==========
1. משמנים היטב את תבנית האפייה עם החמאה הרכה. מחממים את התנור ל-160 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית או סיר עם מים.

2. שמים בקערה גדולה את שני סוגי הגבינה והשמנת ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, ומערבבים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את הקמח והפודינג ומערבבים עד לקבלת עיסה חלקה ומבריקה.

3. יוצקים לתבנית ואופים כשעה ורבע, עד שהעוגה מתייצבת. מכבים את התנור ומשאירים בו את העוגה למשך כשעה, כך שתהיה חמימה.

4. הכנת רוטב הטופי: שמים את הסוכר בסיר כבד קטן, מניחים על להבה בינונית ומחממים תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרמל בהיר. תוך כדי ערבוב, מכבים את הלהבה ויוצקים בזהירות את השמנת. ממשיכים לערבב עוד 3-4 דקות, עד לקבלת רוטב טופי סמיך. מצננים כמה דקות.

5. יוצקים את הרוטב על העוגה החמימה ומגישים.

יש לשמור את הרוטב והעוגה בנפרד עד שבוע לפני במקרר ולחמם במיקרוגל לפני ההגשה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 13/06/2016

דירוג:

איך מכינים קרמבל גבינה ופירות יער?


הנה מתכון לקרמבל גבינה ופירות יער של עמית דונסקוי, כפי שפורסם במוסף שף של עיתון לאשה במרץ 2016:

המצרכים לבצק:
============
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

1 ביצה + 1 חלמון

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

3 כפות חלב

3/4 כוס ריבת פירות יער

1 כוס פירות יער קפואים (אין צורך להפשיר)


מצרכים למלית הגבינה:
==================
500 גרם גבינת שמנת

250 גרם גבינת טוב טעם

1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 כפיות קליפת לימון מגוררת

3 ביצים

4 כפות (40 גרם) קורנפלור


מצרכים לקרמבל:
=============
1 ורבע כוסות (175 גרם) קמח

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

150 גרם חמאה


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

2. שמים בקערת מעבד המזון ( או המערבל עם וו הגיטרה) את החמאה והסוכר ומעבדים לתערובת קרמית אחידה. מוסיפים את הביצה והחלמון ומעבדים. מוסיפים את הקמח והחלב ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד.

3. מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים לכיסוי מלא של התחתית. אופים כ-15 דקות, עד הזהבה. מוציאים, לא מכבים את התנור ומצננים 4-5 דקות.

4. מערבבים את הריבה עם פירות היער. מורחים 3/4 מהכמות על הבצק. את היתרה שומרים בצד.

5. המלית: שמים בקערת המערבל את כל מרכיביה, למעט הקורנפלור ומערבלים לקרם אחיד. מוסיפים את הקורנפלור ומערבלים.

6. יוצקים את המלית על שכבת הפירורים ואופים כ-35 דקות.

7. בינתיים מכינים את הקרמבל: שמים את כל המרכיבים בקערת מעבד מזון ומעבדים קצרות, רק עד שמתקבלים פירורים. מסירים את הקערה וממשיכים לפורר ידנית, לפירורים קטנים.

8. מוציאים את העוגה, מפזרים עליה את פירורי הבצק ואופים כ-24 דקות, עד שהם מזהיבים היטב.

9. מוציאים מהתנור, מניחים על העוגה את תערובת הריבה ששמרנו ומגישים.

שומרים שבוע במקרר, או עד חודש במקפיא. מחממים לפני הגשה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 09/06/2016

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים סופלה גבינה?


הנה מתכון להכנת סופלה גבינה של עמית דונסקוי, כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאשה" במרץ 2016:

המצרכים:
========
3 ביצים מופרדות

1 כוס (200 גרם) סוכר דק

250 גרם גבינת טוב טעם

250 גרם גבינת שמנת

1/2 כוס שמנת מתוקה (125 מ"ל)

1/4 כוס קורנפלור (35 גרם)

1 כפית תמצית וניל

לשימון כלים: 25 גרם חמאה ושתי כפות סוכר

לקישוט: 3 כפות אבקת סוכר


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. שמים חלבונים בקערת המיקסר ומתחילים להקציף תוך הוספת 1/2 מכמות הסוכר בהדרגה, עד לקבלת קצף יציב.

3. בקערה גדולה שמים חלמונים, יתרת הסוכר ואת כל שאר החומרים ומערבבים עד לקבלת מקרם אחיד וחלק.

4. מקפלים את הקצף לתערובת הגבינות.

5. משמנים את כלי האפייה (רצוי כוסות יפות חסינות חום), מפזרים בהן סוכר ויוצקים פנימה את תערובת הסופלה. יש למלא רק עד מחצית הגובה בכל כוס.

6. אופים רבע שעה, מורידים את החום ל-160 מעלות ואופים עוד 10 דקות.

7. מוציאים מהתנור, בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם.

בתיאבון!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/06/2016

דירוג:

איך גורמים לעוגת גבינה לתפוח בתנור?

על מנת לגרום לעוגת גבינה לתפוח בתנור יש לשים אותה בתנור ובתחתית התנור להניח קערה עמידה בחום עם מים חמים במשך כל זמן האפייה.
מוסר הסטיפ: lovely בתאריך: 07/06/2016

דירוג:

איך מכינים עוגת גבינה טבעונית?


הנה מתכון לעוגת גבינה טבעונית:

המצרכים:
========
500 גרם ביסקוויטים

2 כפות סוכר

200 גרם מרגרינה בטעם חמאה

2 כפיות גירדת לימון

500 גרם גבינת טופו

2 מכלי שמנת צמחית

1 חבילה פודינג וניל (אינסטנט)


אופן ההכנה:
==========
1. טוחנים את הביסקוויטים לפירורים, וממיסים את המרגרינה.

2. מערבבים את הפירורים עם המרגרינה המומסת, הסוכר וקליפת הלימון.

3. משטחים בתבנית עגולה 3/4 מעיסת הפירורים ומהדקים היטב.

4. מקציפים במיקסר את השמנת הצמחית, גבינת הטופו ואבקת הפודינג עד שנוצר קרם אחיד.

5. יוצקים את הקרם על התחתית בתבנית ומעל מפזרים את שאר הפירורים.

6. מכסים את התבנית בנייר כסף ומקררים לפחות 5 שעות עד ההגשה.

בתאבון!
מוסר הסטיפ: not your mom? NOT your milk בתאריך: 06/06/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים עוגת גבינה כשרה לפסח?


הנה מתכון לעוגת גבינה מצוינת לכל ימות השנה וגם לפסח:

המצרכים:
========
3 גביעי גבינה לבנה 5%

6 ביצים מופרדות

1 כוס סוכר

1 חבילה סוכר וניל

2 כפות קורנפלור

1 חבילה פודינג אינסטנט וניל

3/4 כוס חלב

1 חבילה שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
==========
1. לערבב ביד: גבינה לבנה, חלמונים, סוכר וניל, 1/4 כוס סוכר, 2 כפות קורנפלור ושתי כפות פודינג וניל.

2. במיקסר מקציפים חלבונים ו-3/4 כוס סוכר.

3. מוסיפים את הקצף לתערובת הגבינה.

4. אופים בחום בינוני (160 מעלות) 40-50 דקות ומניחים לעוגה להתקרר בתנור.

5. כשהעוגה קרה מוציאים אותה מהתנור ומכינים את הציפוי: מקציפים שמנת מתוקה, 3/4 כוס חלב, 2 כפיות סוכר וכל מה שנשאר מהפודינג ומורחים על העוגה.

הערה: העוגה מצוינת ומתאימה לכל ימות השנה ולא רק לפסח.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 13/04/2016

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים עוגת שמנת לימונית?


הנה מתכון לעוגת שמנת לימונית של תמי סירקיס להכנה בתבנית אפייה עגולה בקוטר 24-26 ס"מ:

המצרכים:
========

לבסיס:
---------
200 גרם עוגיות פתי-בר

50 גרם חמאה, מומסת

למלית:
---------
2 גביעים שמנת חמוצה

1 גביע קוטג'

1 כוס סוכר

5 ביצים

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

2 כפות מיץ לימון טרי

1 שקית אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל

לשכבה העליונה:
-------------------
2 גביעים שמנת חמוצה

1 כפית תמצית וניל

3 כפות סוכר


אופן ההכנה:
==========

1. מחממים מראש תנור לחום בינוני של 170 מעלות צלזיוס.

2. מכינים את הבסיס: מפוררים את העוגיות במעבד מזון עם להב מתכת. מערבים את הפירורים עם החמאה המומסת. מהדקים את הפירורים לתחתית תבנית האפייה בשכבה אחידה ושווה. שומרים את התבנית במקפיא עד לשלב האפייה.

3. מקציפים במיקסר את כל חומרי המלית, לקבלת בלילה אחידה.

4. יוצקים את הבלילה לתבנית עם הבסיס ואופים למשך כ-35 דקות, רק עד שפני העוגה קפיציים למגע ועדיין בהירים.

5. בגמר האפייה מכבים את התנור ומניחים לעוגה להתקרר עוד כ-10 דקות בתנור עם הדלת פתוחה. מעבירים סכין חדה מסביב לשולי העוגה, אך לא פותחים את הקפיץ.

6. מערבבים יחד את השמנת החמוצה עם הסוכר ותמצית הווניל. יוצקים על פני העוגה בשכבה אחידה. מקררים למשך 6 שעות לפחות לפני ההגשה.

7. משחררים את קפיץ התבנית, מעבירים את העוגה בזהירות לצלחת הגשה ומגישים בליווי פירות טריים או קצפת.

בתיאבון!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 20/12/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים רוטב פירות יער לעוגות גבינה?


הנה מתכון לרוטב פירות יער לעוגות גבינה:

המצרכים:
=======

250 פירות יער קפואים (אוכמניות, פטל, דומדניות)

1/4 כוס סוכר

1/4 כוס מים

2 כפות רום

פירות יער טריים אן קפואים מופשרים לקישוט


אופן ההכנה:
========

1. שמים בסיר את פירות היער, הסוכר והמים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 5-7 דקות. יש לראות שהנוזל מצטמצם ומסמיך.

2. מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים את הרום, בוחשים ומניחים לצינון.

3. מסננים את הרוטב מהפרי ולפני ההגשה יוצקים ממנו על העוגה. על הרוטב מפזרים פירות נוספים לקישוט ומגישים.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/05/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

איך אופים עוגת גבינה עם פחות קלוריות?


בכדי לאפות עוגת גבינה עם פחות קלוריות יש לעשות את הדברים הבאים:

- בחירת גבינות רזות

- שילוב יוגורט 3% במתכון

- הפחתת כמות הסוכר

- לאפות עוגה ללא בסיס של בצק

- לצפות את העוגה ברוטב פירות או ריבה במקום בציפוי שוקולד
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 10/05/2015

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים עוגת גבינה אוראו?


הנה מתכון לעוגת גבינה אוראו:

המצרכים לבסיס:
==========

100 גרם שוקולד שבור לקוביות

1 מיכל שמנת מתוקה


המצרכים לקרם:
==========

250 גרם (גביע) גבינה לבנה 9%

1 כפית תמצית או מחית וניל או מקל וניל אחד

1/2 כוס סוכר

3/4 כוס שמנת מתוקה

מצרכים לציפוי העוגה:
==============

12 עוגיות אוראו שבורות

אופן ההכנה:
========

1 מבשלים את השמנת המתוקה עד שהיא מגיעה לסף רתיחה, מוסיפים את השוקולד, מערבבים עד קבלת קרם חלק ומוזגים לתחתיות כלי הגשה עד להתייצבות.

2. מערבבים את הגבינה והווניל לקרם חלק.

3. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד קבלת קצפת מתוקה ועמידה.

4. מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה, יוצקים מעל השוקולד שבכלי ההגשה ומצננים ארבע שעות.

5. מפזרים את שברי עוגיות האוראו למעלה ומגישים.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 27/04/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

איזה יין מגישים עם עוגת גבינה?

עם עוגת גבינה נהוג להגיש יין קינוח מתוק.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/02/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

מה הערך הקלורי של עוגת גבינה?

בפרוסת עוגת גבינה אפויה ללא תחתית של בצק יש 140 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/06/2014

דירוג:
(2 מדרגים)

מה הערך הקלורי של עוגת גבינה פירורים?

בפרוסת של עוגת גבינה פירורים יש כ-400 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 04/06/2014

דירוג:
(3 מדרגים)

מה הסיבה לסינון הגבינה לפני אפיית עוגת גבינה?

הסיבה שכדאי לסנן גבינה לפני שעושים בה שימוש לעוגת גבינה היא שסינון המים העודפים מהגבינה גורם לקיצור זמן האפייה ולכך שהעוגה יוצאת יותר יציבה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/01/2014

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מקררים עוגת גבינה אפויה?

בכדי לקרר עוגת גבינה אפויה יש להשאירה בטמפרטורת החדר עד שעתיים ולאחר מכן להכניסה למקרר לארבע שעות לפחות ורצוי למשך לילה שלם.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 25/12/2013

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים עוגת "גבינה" עם פירורים טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת גבינה פירורים טבעונית:

המצרכים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ):
======================

לבצק:
===
200 גרם "מחמאה" קרה

3 שקיות (30 גרם) סוכר וניל

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח (כדאי להחליף 40 גרם בקמח שקדים)

גרידת קליפת לימון מחצי לימון

חצי כפית קינמון

למלית:
=====

500 גרם גבינת טופו ("טוב מגבינה" מומלצת

חצי כוס (100 גרם) אבקת סוכר

2 מיכלי (500 מ"ל) שמנת צמחית

1 חבילה (80 גרם) פודינג אינסטנט בטעם וניל

גרידת קליפת לימון מחצי לימון

אופן ההכנה:
========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים 2 תבניות, האחת עגולה בקוטר 26 ס"מ, עבור העוגה, והשנייה קטנה יותר, עבור הפירורים.

2. מערבבים את מרכיבי הבצק במעבד מזון רק עד שהתערובת נאספת לכדור.

3. משטחים 3/4 מכמות הבצק על התבנית העגולה ואת הרבע הנותר משטחים על התבנית הקטנה, שתשמש לפירורים. מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים במשך 20-25 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומצננים.

4. מקציפים בקערה גבינת טופו, אבקת סוכר, וגרידת קליפת לימון, עד לקבלת קרם אחיד.

5. בקערה אחרת מקציפים את השמנת הצמחית ואבקת פודינג.

6. מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול. יוצקים את הקרם על הבצק האפוי שבתבנית.

7. מפוררים את הבצק האפוי שבתבנית השנייה מעל תערובת ה"גבינה".

8. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומקררים במקרר במשך 5 שעות לפחות לפני ההגשה.

הערות:
=====
- גרידת הלימון היא חובה. היא שוברת את הטעם הסינטטי של השמנת הצמחית. אם אין גרידת לימון כי אין לימונים, אפשר להוסיף כף לימון משומר.

- לשמנות צמחיות שונות יש מתיקות שונה, ולכן יש לבדוק את מתיקות העוגה.

- לגיוון, מוזגים מחצית מכמות המלית על הבצק, מפזרים עליו 10 תותים פרוסים, מכסים ביתרת תערובת הגבינה ומכסים בפירורים.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 09/05/2013

דירוג:
(7 מדרגים)

איך מכינים טירמיסו טבעוני?


הנה מתכון טבעוני לטירמיסו בכוסות:

המצרכים ל-18 כוסות קטנות:
==================
12 ביסקוויטים

1/2 כוס אספרסו מרוכז

500 גרם גבינת טופו

1/2 כוס סוכר

1 כף אבקת קקאו


אופן ההכנה:
========

1. מחלקים כל אחד מהביסקוויטים ל-3-4 חלקים. משרים את חתיכות הביסקוויטים בקפה לרגע קל. מחלקים את הביסקוויטים השרויים בין הכוסיות.

2. בקערה בינונית מקציפים את גבינת הטופו והסוכר עד שמתקבל קרם חלק במרקם שמנת והסוכר נמס לחלוטין. יוצקים את התערובת על הבישקוטים.

3. שמים את הקקאו במסננת דקה וזורים על פני הקרם.

4. מצננים היטב לפני ההגשה. אפשר לקשט בפיסות פרי ובפיסטוק קצוץ.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 04/05/2013

דירוג:
(3 מדרגים)

מה כמות הקלוריות שיש בעוגת גבינה פירורים?

בפרוסה אחת של עוגת גבינה פירורים יש בין 300-400 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 30/12/2012

דירוג:
(1 מדרגים)

מה כמות הקלוריות שיש בעוגת גבינה אפויה?

בעוגת גבינה (5%) אפויה יש 150 קלוריות לפרוסה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 21/09/2012

דירוג:
(6 מדרגים)

איך מכינים עוגת גבינה בטעם שוקולד תפוז?


הנה מתכון לעוגת שוקולד - תפוז, כפי שפורסם בגיליון "לאשה" בינואר 2004:

המצרכים:
========
לבסיס:

130 גרם ביסקווטים (אפשר גם בטעם שוקולד) מפוררים

70 גרם חמאה

למלית:

1 גביע גבינת שמנת (250 גרם)

1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9%

1/4 מכל (50 מ"ל) שמנת מתוקה

קליפת תפוז מגוררת (החלק הכתום בלבד) מ-2 תפוזים

1/4 כטס מיץ תפוזים

1 כף ליקר תפוזים

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

3 ביצים

1/3 כוס (50 גרם) קמח

100 גרם שוקולד מריר מומס

לציפוי:

1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה

2 כפות סוכר וניל



ההכנה:
=======
1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות), מרפדים את תחתית תבנית האפייה בנייר אפייה ומשמנים את הנייר.

2. הבסיס: שמים את פירורי הביסקווטים והחמאה במעבד מזון ומעבדים קצת, עד שמתקבלים פירורים לחים. משטחים בבסיס התבנית ומהדקים היטב. מאחסנים במקרר לחצי שעה.

3. המלית: שמים את הגבינות, השמנת וקליפת התפוזים בקערת מערבל. מקציפים קצת, ל"אוורור". מוסיפים את מיץ התפוזים, הליקר והסוכר ומערבלים עד שהם נבלעים בעיסה. טורפים את הביצים בקערה נפרדת ומוסיפים בהדרגה לקערת המערבל. מערבלים היטב לאחר כל הוספה. מנפים את הקמח לתוך קערה, דרך מסננת דקה. מערבבים בתנועת קיפול, עד שנוצרת עיסה אחידה.

4. מעבירים 1 כוס (240 מ"ל) ממלית הגבינה לקערה נפרדת. יוצקים מעליה את השוקולד המומס ומערבבים לעיסה אחידה.

5. יוצקים את שתי המליות (הגבינה והגבינה המעורבת בשוקולד) לסירוגין על הבסיס. מערבבים קצת במזלג בתנועת קיפול, לדוגמא משוישת. אופים כ-25 דקות, עד שהעוגה מתייצבת קצת (ואם מזיזים אותה, היא רוטטת בצורה אחידה).

6. הציפוי: מערבבים את השמנת וסוכר הווניל, יוצקים על פני העוגה ומיישרים. מחזירים לתנור לכ-10 דקות. מוציאים, מצננים ומעבירים למקרר. משהים במקרר 3 שעות לפחות לפני ההגשה.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 09/12/2011

דירוג:

איך מצפים עוגות בציפוי דיאטתי?

במקום ציפוי שמנת רב קלוריות לעוגות ניתן לצפותן בג'לי - דיאט. ציפוי זה מתאים במיוחד לעוגות גבינה ועוגות טורט.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/11/2011

דירוג:
(8 מדרגים)

איך מכינים עוגת גבינה עם ביסקוויטים?


הנה מתכון קל ומתאים לילדים להכנת עוגת גבינה עם ביסקוויטים:

מצרכים:
========
500 ג' ביסקווטים

250 ג' גבינה לבנה

1 מיכל שמנת מתוקה

1 כוס חלב

1 חבילה אינסטנט פודינג


אופן ההכנה:
===========
1. להכין את אינסטנט הפודינג עם החלב והשמנת לפי ההוראות שעל האריזה.

2. להוסיף לקרם שהתקבל את הגבינה ולערבב היטב במיקסר.

3. מניחים בתבנית שכבות של ביסקוווטים טבולים בחלב וקרם לסרוגין. מקפידים שהשכבה האחרונה תהיה של קרם השמנת.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/06/2010

דירוג:
(11 מדרגים)

איך לדעת שהתנור אופה בטמפרטורה הנכונה את עוגת הגבינה שלי?

מאחר ולא כל התנורים מחממים באותו אופן, קשה, לעיתים, לדעת האם הטמפרטורה הכתובה במתכון אכן נכונה לאפיית העוגה, מה שחשוב בכל עוגה ויכול להיות קריטי בעוגות גבינה. השף קונדיטור הנס ברטלה מסביר שהדרך לדעת זאת היא ע"י בדיקה באפיה הראשונה של עוגת גבינה. עוגת גבינה אמורה לקבל צבע לאחר שבע דקות בדיוק מרגע כניסתה לתנור. אם היא קיבלה יותר מדי צבע באפיה הבאה יש להוריד עשר מעלות ואם היא לא קיבלה צבע יש להוסיף באפיה הבאה עשר מעלות לחום התנור (וכמובן רצוי לעדכן במתכון שלכם באיזה חום יש לאפות את העוגה בתנור שלכם).
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/03/2010

דירוג:
(1 מדרגים)

כיצד ניתן לבדוק האם עוגת גבינה אפויה מוכנה?

השף קונדיטור הנס ברטלה מסביר שעל מנת לדעת האם עוגת גבינה שנאפית בתנור מוכנה, יש לבדוק לאחר 30 דקות מרגע הכנסתה לתנור מה מצבה, ע"י טפיחה עם האצבעות על העוגה. במידה ומרגישים "הקפצה עדינה" מהעוגה הרי שהיא מוכנה, אם לא, יש להחזירה לתנור להמשך אפיה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/03/2010

דירוג:
(1 מדרגים)

מה יש לעשות כאשר עוגת גבינה תופחת מעל לגובה תבנית האפיה?

השף קונדיטור הנס ברטלה מסביר כי כאשר עוגת גבינה תופחת מעל לגובה תבנית האפיה, יש להוציאה לחמש דקות מהתנור (כן, כן, באמצע האפיה) ולאחר מכן להחזירה לסיום האפיה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/03/2010

דירוג:
(2 מדרגים)

איך להכין עוגת גבינה בקלי קלות?


מתכון לעוגת גבינה אפויה
================

א. לערבב מצרכים אלו בקערה:

3 גביעי גבינת 5%
1 גביע שמנת חמוצה
3 כפות גדושות של קורנפלור
1 אבקת פודינג וניל
1 כף רום
6 חלמונים

ב. להקציף 6 חלבונים + 1 כוס סוכר. לאחר ההקצפה להוסיף לתערובת שהוכנה קודם ולערבב בעדינות.

ג. לשמן תבנית עגולה (מס' 26) ולשפוך את התערובת.

ד. לחמם תבנית אפיה עם מים בחום גבוה בתנור למשך 5 דקות. להכניס את התבנית עם העוגה לתנור בתום ה- 5 דקות ולהמשיך את האפיה בחום גבוה לעוד 10 דקות. לאחר מכן להמשיך את האפיה בחום בינוני לעוד כשעה.

ה. להכנת הקרם יש להקציף:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב קר
1 אבקת פודינג וניל
מוסר הסטיפ: מרתה בתאריך: 24/05/2007

דירוג:
(26 מדרגים)

איך מכינים עוגות גבינה מצוינות?

את התחתית של עוגת הגבינה מכינים מבצק פריך או ביסקויטים מפוררים עם כף חמאה מומסת או בישקוטים מסודרים צפוף.

500 גר' גבינה לבנה
4 חלמונים ואת החלבונים להקציף
1 כוס סוכר
2 סוכר וניל
לערבב הכל לאט ולהוסיף בתנועות קיפול את החלבונים המוקצפים

לאפות ב150 מעלות
כשהעוגה מוכנה
לערבב 2 שמנת עם 1 שקית וניל וקליפת לימון
ובזהירות בזהירות בזהירות , לצפות את העוגה
פה דרושה זהירות מיוחדת כי אם מתחילים מהאמצע העוגה מקבלת חור
אז צריך להתחיל מהצדדים ולאט לאט להגיע לאמצע
להחזיר לתנור ל-10 דקות בדיוק ולסגור ולהוציא את העוגה ולקרר על גבי רשת

אם הצלחתם, החלק העליון נראה חלק כמו זכוכית.

עוגה טעימה מאוד מאוד. הכי פופולרית אצלנו בבית.

כדאי לשמור במקרר ולאכול אותה רק למחרת.
מוסר הסטיפ: נורית בתאריך: 18/02/2007

דירוג:
(16 מדרגים)

איך להכין עוגות גבינה אפויות?


כדי להכין עוגות גבינה אפויות עשו כך:

חומרים:
=====
2 וחצי גביעי גבינה לבנה 5%
1 גביע אשל או שמנת חמוצה
4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
1 פודינג אינסטנט (וניל)
חצי כוס סוכר
2 כפות קורנפלור

לציפוי:
====
1 מיכל שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
1 שקית סוכר-וניל.


הוראות הכנה:
=========
מערבבים את הגבינה, אשל, חצי מהפודינג, סוכר וקורנפלור.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף, ומקפלים לתערובת הגבינה.

שמים בתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שהעוגה תזהיב.

מצננים.


לציפוי:
====
מקציפים את השמנת עם חצי הנותר של הפודינג, החלב והסוכר וניל עד שמתקבלת קצפת סמיכה. מורחים על העוגה.

עדיפות לתבנית עגולה, נראה מדהים, וטעים.
מוסר הסטיפ: נועלה בתאריך: 18/02/2007

דירוג:
(18 מדרגים)

איך להכין עוגות גבינה בלי אפיה?


להכנה של עוגת גבינה בלי לאפות, עשו כך:

לתחתית-
250 פירורי ביסקויטים
75 גרם מרגרינה (מומסת)
רבע כוס סוכר

לעוגה-
500 גרם גבינה לבנה (ה% לא כזה משנה)
רבע כוס חלב
1 חבילת פודינג איסטנט וניל
1 מיכל שמנת מתוקה
חצי כוס סוכר

לערבב חומרי התחתית ולרפד את תחתית התבנית.
מערבבית היטב ביחד- גבינה חלב ופודינג.
מקציפים את השמנת והסוכר לשמנת יציבה, ומוסיפים לשאר- תוך כדי קיפול.
שמים את כל העירבוביה הנהדרת הזו בתבנית- מכניסים לכמה שעות למקרר.

מוכן...

כבר אכלתי את העוגה הזו עם אננס משומר למעלה, וגם בוורסיה עם ג'לי למעלה. אני אוהבת אותה פשוט, ובדרך כלל מגרדת שוקולד למעלה אחרי שהיא מוכנה. גם יפה גם טעים.
למי שמכינה אותה לערב החג- מומלץ לשים מעל שוקולד מומס עם חמאה (כמו שמכינים לפונדו) על כל מנה כשמגישים, או סירופ שוקולד פשוט של גלידה. יוצא מעולה וחגיגי לאללה.
מוסר הסטיפ: נועלה בתאריך: 18/02/2007

דירוג:
(49 מדרגים)

עוגת גבינה של "דיאנה"
מתכון של העוגה שזכתה במקום הראשון בתחרות אפייה.
העוגה עשויה מחומרים פשוטים אבל כנראה שזה מה שעובד הכי טוב על חוש הטעם.

לבצק - תחתית ופירורים:
======================
חב' מרגרינה
2 ורבע כוסות קמח תופח
2 כפות סוכר
3 חלמונים
מעט גרידת לימון (לא הכרחי)


הוראות הכנה:
============
1. ללוש לבצק אחיד.
2. לחלק לשני חלקים:
חלק אחד לשטח בתבנית גדולה ולאפות ב- 180 מעלות עד שהבצק מזהיב מעט.
חלק שני לפירורים) לשטח בתבנית קטנה (שכבה עבה) ולאפות ב-180 עד 200 מעלות כ-20-25 דקות עד שהבצק אפוי טוב וקצת כהה אפילו.

לקרר קירור מוחלט.

למלית גבינה:
============
3 קערות:
קערה 1 - 3 חלבונים+חצי כוס סוכר להקציף לקצף חזק ונוקשה.
קערה 2 - להקציף לקרםן נוקשה - 1 שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל וכוס חלב.
קערה 3 - לערבב גבינה רכה (9 או 5 אחוז) (רצוי גבינה שהנוזלים הוצאו ממנה בחיתול או מטלית נייר עבה, לא חובה) + 2 שקיות סוכר וניל לעיסה אחידה.


את תכולת כל הקערות לערבב בתנועות קיפול לעיסה קרמית אחידה.

לסיום:
את עיסת הגבינה מורחים על הבצק האפוי הקר ואח"כ מפוררים מעל את החלק השני שאפינו בתבנית הקטנה יותר.

להכניס ללילה במקרר (או במקפיא).
מוסר הסטיפ: לי בתאריך: 18/02/2007

דירוג:
(8 מדרגים)