סטיפס ל ?  


טיפים בתגית: עוגות גבינה
בחר תגית לחיתוך או הזן טקסט לחיפוש בתוצאות:
מה הסיבה לסינון הגבינה לפני אפיית עוגת גבינה?

הסיבה שכדאי לסנן גבינה לפני שעושים בה שימוש לעוגת גבינה היא שסינון המים העודפים מהגבינה גורם לקיצור זמן האפייה ולכך שהעוגה יוצאת יותר יציבה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/01/2014

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מקררים עוגת גבינה אפויה?

בכדי לקרר עוגת גבינה אפויה יש להשאירה בטמפרטורת החדר עד שעתיים ולאחר מכן להכניסה למקרר לארבע שעות לפחות ורצוי למשך לילה שלם.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 25/12/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים עוגת "גבינה" עם פירורים טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת גבינה פירורים טבעונית:

המצרכים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ):
======================

לבצק:
===
200 גרם "מחמאה" קרה

3 שקיות (30 גרם) סוכר וניל

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח (כדאי להחליף 40 גרם בקמח שקדים)

גרידת קליפת לימון מחצי לימון

חצי כפית קינמון

למלית:
=====

500 גרם גבינת טופו ("טוב מגבינה" מומלצת

חצי כוס (100 גרם) אבקת סוכר

2 מיכלי (500 מ"ל) שמנת צמחית

1 חבילה (80 גרם) פודינג אינסטנט בטעם וניל

גרידת קליפת לימון מחצי לימון

אופן ההכנה:
========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים 2 תבניות, האחת עגולה בקוטר 26 ס"מ, עבור העוגה, והשנייה קטנה יותר, עבור הפירורים.

2. מערבבים את מרכיבי הבצק במעבד מזון רק עד שהתערובת נאספת לכדור.

3. משטחים 3/4 מכמות הבצק על התבנית העגולה ואת הרבע הנותר משטחים על התבנית הקטנה, שתשמש לפירורים. מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים במשך 20-25 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומצננים.

4. מקציפים בקערה גבינת טופו, אבקת סוכר, וגרידת קליפת לימון, עד לקבלת קרם אחיד.

5. בקערה אחרת מקציפים את השמנת הצמחית ואבקת פודינג.

6. מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול. יוצקים את הקרם על הבצק האפוי שבתבנית.

7. מפוררים את הבצק האפוי שבתבנית השנייה מעל תערובת ה"גבינה".

8. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומקררים במקרר במשך 5 שעות לפחות לפני ההגשה.

הערות:
=====
- גרידת הלימון היא חובה. היא שוברת את הטעם הסינטטי של השמנת הצמחית. אם אין גרידת לימון כי אין לימונים, אפשר להוסיף כף לימון משומר.

- לשמנות צמחיות שונות יש מתיקות שונה, ולכן יש לבדוק את מתיקות העוגה.

- לגיוון, מוזגים מחצית מכמות המלית על הבצק, מפזרים עליו 10 תותים פרוסים, מכסים ביתרת תערובת הגבינה ומכסים בפירורים.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 09/05/2013

דירוג:
(7 מדרגים)

איך מכינים טירמיסו טבעוני?


הנה מתכון טבעוני לטירמיסו בכוסות:

המצרכים ל-18 כוסות קטנות:
==================
12 ביסקוויטים

1/2 כוס אספרסו מרוכז

500 גרם גבינת טופו

1/2 כוס סוכר

1 כף אבקת קקאו


אופן ההכנה:
========

1. מחלקים כל אחד מהביסקוויטים ל-3-4 חלקים. משרים את חתיכות הביסקוויטים בקפה לרגע קל. מחלקים את הביסקוויטים השרויים בין הכוסיות.

2. בקערה בינונית מקציפים את גבינת הטופו והסוכר עד שמתקבל קרם חלק במרקם שמנת והסוכר נמס לחלוטין. יוצקים את התערובת על הבישקוטים.

3. שמים את הקקאו במסננת דקה וזורים על פני הקרם.

4. מצננים היטב לפני ההגשה. אפשר לקשט בפיסות פרי ובפיסטוק קצוץ.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 04/05/2013

דירוג:
(3 מדרגים)

מה כמות הקלוריות שיש בעוגת גבינה פירורים?

בפרוסה אחת של עוגת גבינה פירורים יש בין 300-400 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 30/12/2012

דירוג:
(1 מדרגים)

מה כמות הקלוריות שיש בעוגת גבינה אפויה?

בעוגת גבינה (5%) אפויה יש 150 קלוריות לפרוסה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 21/09/2012

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים עוגת גבינה בטעם שוקולד תפוז?


הנה מתכון לעוגת שוקולד - תפוז, כפי שפורסם בגיליון "לאשה" בינואר 2004:

המצרכים:
========
לבסיס:

130 גרם ביסקווטים (אפשר גם בטעם שוקולד) מפוררים

70 גרם חמאה

למלית:

1 גביע גבינת שמנת (250 גרם)

1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9%

1/4 מכל (50 מ"ל) שמנת מתוקה

קליפת תפוז מגוררת (החלק הכתום בלבד) מ-2 תפוזים

1/4 כטס מיץ תפוזים

1 כף ליקר תפוזים

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

3 ביצים

1/3 כוס (50 גרם) קמח

100 גרם שוקולד מריר מומס

לציפוי:

1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה

2 כפות סוכר וניל



ההכנה:
=======
1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות), מרפדים את תחתית תבנית האפייה בנייר אפייה ומשמנים את הנייר.

2. הבסיס: שמים את פירורי הביסקווטים והחמאה במעבד מזון ומעבדים קצת, עד שמתקבלים פירורים לחים. משטחים בבסיס התבנית ומהדקים היטב. מאחסנים במקרר לחצי שעה.

3. המלית: שמים את הגבינות, השמנת וקליפת התפוזים בקערת מערבל. מקציפים קצת, ל"אוורור". מוסיפים את מיץ התפוזים, הליקר והסוכר ומערבלים עד שהם נבלעים בעיסה. טורפים את הביצים בקערה נפרדת ומוסיפים בהדרגה לקערת המערבל. מערבלים היטב לאחר כל הוספה. מנפים את הקמח לתוך קערה, דרך מסננת דקה. מערבבים בתנועת קיפול, עד שנוצרת עיסה אחידה.

4. מעבירים 1 כוס (240 מ"ל) ממלית הגבינה לקערה נפרדת. יוצקים מעליה את השוקולד המומס ומערבבים לעיסה אחידה.

5. יוצקים את שתי המליות (הגבינה והגבינה המעורבת בשוקולד) לסירוגין על הבסיס. מערבבים קצת במזלג בתנועת קיפול, לדוגמא משוישת. אופים כ-25 דקות, עד שהעוגה מתייצבת קצת (ואם מזיזים אותה, היא רוטטת בצורה אחידה).

6. הציפוי: מערבבים את השמנת וסוכר הווניל, יוצקים על פני העוגה ומיישרים. מחזירים לתנור לכ-10 דקות. מוציאים, מצננים ומעבירים למקרר. משהים במקרר 3 שעות לפחות לפני ההגשה.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 09/12/2011

דירוג:

איך מצפים עוגות בציפוי דיאטתי?

במקום ציפוי שמנת רב קלוריות לעוגות ניתן לצפותן בג'לי - דיאט. ציפוי זה מתאים במיוחד לעוגות גבינה ועוגות טורט.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/11/2011

דירוג:
(8 מדרגים)

איך מכינים עוגת גבינה עם ביסקוויטים?


הנה מתכון קל ומתאים לילדים להכנת עוגת גבינה עם ביסקוויטים:

מצרכים:
========
500 ג' ביסקווטים

250 ג' גבינה לבנה

1 מיכל שמנת מתוקה

1 כוס חלב

1 חבילה אינסטנט פודינג


אופן ההכנה:
===========
1. להכין את אינסטנט הפודינג עם החלב והשמנת לפי ההוראות שעל האריזה.

2. להוסיף לקרם שהתקבל את הגבינה ולערבב היטב במיקסר.

3. מניחים בתבנית שכבות של ביסקוווטים טבולים בחלב וקרם לסרוגין. מקפידים שהשכבה האחרונה תהיה של קרם השמנת.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/06/2010

דירוג:
(11 מדרגים)

איך לדעת שהתנור אופה בטמפרטורה הנכונה את עוגת הגבינה שלי?

מאחר ולא כל התנורים מחממים באותו אופן, קשה, לעיתים, לדעת האם הטמפרטורה הכתובה במתכון אכן נכונה לאפיית העוגה, מה שחשוב בכל עוגה ויכול להיות קריטי בעוגות גבינה. השף קונדיטור הנס ברטלה מסביר שהדרך לדעת זאת היא ע"י בדיקה באפיה הראשונה של עוגת גבינה. עוגת גבינה אמורה לקבל צבע לאחר שבע דקות בדיוק מרגע כניסתה לתנור. אם היא קיבלה יותר מדי צבע באפיה הבאה יש להוריד עשר מעלות ואם היא לא קיבלה צבע יש להוסיף באפיה הבאה עשר מעלות לחום התנור (וכמובן רצוי לעדכן במתכון שלכם באיזה חום יש לאפות את העוגה בתנור שלכם).
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/03/2010

דירוג:
(1 מדרגים)

כיצד ניתן לבדוק האם עוגת גבינה אפויה מוכנה?

השף קונדיטור הנס ברטלה מסביר שעל מנת לדעת האם עוגת גבינה שנאפית בתנור מוכנה, יש לבדוק לאחר 30 דקות מרגע הכנסתה לתנור מה מצבה, ע"י טפיחה עם האצבעות על העוגה. במידה ומרגישים "הקפצה עדינה" מהעוגה הרי שהיא מוכנה, אם לא, יש להחזירה לתנור להמשך אפיה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/03/2010

דירוג:
(1 מדרגים)

מה יש לעשות כאשר עוגת גבינה תופחת מעל לגובה תבנית האפיה?

השף קונדיטור הנס ברטלה מסביר כי כאשר עוגת גבינה תופחת מעל לגובה תבנית האפיה, יש להוציאה לחמש דקות מהתנור (כן, כן, באמצע האפיה) ולאחר מכן להחזירה לסיום האפיה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/03/2010

דירוג:
(2 מדרגים)

איך להכין עוגת גבינה בקלי קלות?


מתכון לעוגת גבינה אפויה
================

א. לערבב מצרכים אלו בקערה:

3 גביעי גבינת 5%
1 גביע שמנת חמוצה
3 כפות גדושות של קורנפלור
1 אבקת פודינג וניל
1 כף רום
6 חלמונים

ב. להקציף 6 חלבונים + 1 כוס סוכר. לאחר ההקצפה להוסיף לתערובת שהוכנה קודם ולערבב בעדינות.

ג. לשמן תבנית עגולה (מס' 26) ולשפוך את התערובת.

ד. לחמם תבנית אפיה עם מים בחום גבוה בתנור למשך 5 דקות. להכניס את התבנית עם העוגה לתנור בתום ה- 5 דקות ולהמשיך את האפיה בחום גבוה לעוד 10 דקות. לאחר מכן להמשיך את האפיה בחום בינוני לעוד כשעה.

ה. להכנת הקרם יש להקציף:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב קר
1 אבקת פודינג וניל
מוסר הסטיפ: מרתה בתאריך: 24/05/2007

דירוג:
(26 מדרגים)

איך מכינים עוגות גבינה מצוינות?

את התחתית של עוגת הגבינה מכינים מבצק פריך או ביסקויטים מפוררים עם כף חמאה מומסת או בישקוטים מסודרים צפוף.

500 גר' גבינה לבנה
4 חלמונים ואת החלבונים להקציף
1 כוס סוכר
2 סוכר וניל
לערבב הכל לאט ולהוסיף בתנועות קיפול את החלבונים המוקצפים

לאפות ב150 מעלות
כשהעוגה מוכנה
לערבב 2 שמנת עם 1 שקית וניל וקליפת לימון
ובזהירות בזהירות בזהירות , לצפות את העוגה
פה דרושה זהירות מיוחדת כי אם מתחילים מהאמצע העוגה מקבלת חור
אז צריך להתחיל מהצדדים ולאט לאט להגיע לאמצע
להחזיר לתנור ל-10 דקות בדיוק ולסגור ולהוציא את העוגה ולקרר על גבי רשת

אם הצלחתם, החלק העליון נראה חלק כמו זכוכית.

עוגה טעימה מאוד מאוד. הכי פופולרית אצלנו בבית.

כדאי לשמור במקרר ולאכול אותה רק למחרת.
מוסר הסטיפ: נורית בתאריך: 18/02/2007

דירוג:
(16 מדרגים)

איך להכין עוגות גבינה אפויות?


כדי להכין עוגות גבינה אפויות עשו כך:

חומרים:
=====
2 וחצי גביעי גבינה לבנה 5%
1 גביע אשל או שמנת חמוצה
4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
1 פודינג אינסטנט (וניל)
חצי כוס סוכר
2 כפות קורנפלור

לציפוי:
====
1 מיכל שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
1 שקית סוכר-וניל.


הוראות הכנה:
=========
מערבבים את הגבינה, אשל, חצי מהפודינג, סוכר וקורנפלור.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף, ומקפלים לתערובת הגבינה.

שמים בתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שהעוגה תזהיב.

מצננים.


לציפוי:
====
מקציפים את השמנת עם חצי הנותר של הפודינג, החלב והסוכר וניל עד שמתקבלת קצפת סמיכה. מורחים על העוגה.

עדיפות לתבנית עגולה, נראה מדהים, וטעים.
מוסר הסטיפ: נועלה בתאריך: 18/02/2007

דירוג:
(18 מדרגים)

איך להכין עוגות גבינה בלי אפיה?


להכנה של עוגת גבינה בלי לאפות, עשו כך:

לתחתית-
250 פירורי ביסקויטים
75 גרם מרגרינה (מומסת)
רבע כוס סוכר

לעוגה-
500 גרם גבינה לבנה (ה% לא כזה משנה)
רבע כוס חלב
1 חבילת פודינג איסטנט וניל
1 מיכל שמנת מתוקה
חצי כוס סוכר

לערבב חומרי התחתית ולרפד את תחתית התבנית.
מערבבית היטב ביחד- גבינה חלב ופודינג.
מקציפים את השמנת והסוכר לשמנת יציבה, ומוסיפים לשאר- תוך כדי קיפול.
שמים את כל העירבוביה הנהדרת הזו בתבנית- מכניסים לכמה שעות למקרר.

מוכן...

כבר אכלתי את העוגה הזו עם אננס משומר למעלה, וגם בוורסיה עם ג'לי למעלה. אני אוהבת אותה פשוט, ובדרך כלל מגרדת שוקולד למעלה אחרי שהיא מוכנה. גם יפה גם טעים.
למי שמכינה אותה לערב החג- מומלץ לשים מעל שוקולד מומס עם חמאה (כמו שמכינים לפונדו) על כל מנה כשמגישים, או סירופ שוקולד פשוט של גלידה. יוצא מעולה וחגיגי לאללה.
מוסר הסטיפ: נועלה בתאריך: 18/02/2007

דירוג:
(49 מדרגים)

עוגת גבינה של "דיאנה"
מתכון של העוגה שזכתה במקום הראשון בתחרות אפייה.
העוגה עשויה מחומרים פשוטים אבל כנראה שזה מה שעובד הכי טוב על חוש הטעם.

לבצק - תחתית ופירורים:
======================
חב' מרגרינה
2 ורבע כוסות קמח תופח
2 כפות סוכר
3 חלמונים
מעט גרידת לימון (לא הכרחי)


הוראות הכנה:
============
1. ללוש לבצק אחיד.
2. לחלק לשני חלקים:
חלק אחד לשטח בתבנית גדולה ולאפות ב- 180 מעלות עד שהבצק מזהיב מעט.
חלק שני לפירורים) לשטח בתבנית קטנה (שכבה עבה) ולאפות ב-180 עד 200 מעלות כ-20-25 דקות עד שהבצק אפוי טוב וקצת כהה אפילו.

לקרר קירור מוחלט.

למלית גבינה:
============
3 קערות:
קערה 1 - 3 חלבונים+חצי כוס סוכר להקציף לקצף חזק ונוקשה.
קערה 2 - להקציף לקרםן נוקשה - 1 שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל וכוס חלב.
קערה 3 - לערבב גבינה רכה (9 או 5 אחוז) (רצוי גבינה שהנוזלים הוצאו ממנה בחיתול או מטלית נייר עבה, לא חובה) + 2 שקיות סוכר וניל לעיסה אחידה.


את תכולת כל הקערות לערבב בתנועות קיפול לעיסה קרמית אחידה.

לסיום:
את עיסת הגבינה מורחים על הבצק האפוי הקר ואח"כ מפוררים מעל את החלק השני שאפינו בתבנית הקטנה יותר.

להכניס ללילה במקרר (או במקפיא).
מוסר הסטיפ: לי בתאריך: 18/02/2007

דירוג:
(8 מדרגים)

עוגת גבינה של דודו מפורום תפוז:

המיצרכים:
1 ק"ג גבינה לבנה 5%
1 גבינת נפוליאון
2 גביעים שמנת של פעם
6 ביצים מופרדות
2 כוסות סוכר
2 סוכר וניל
6 כפות אבקת קורנפלור


זה מתאים ל...
ל 3 תבניות אינגליש קייק
או ל 2 תבניות 24
או ל 1 תבנית 28 + 1 תבנית אינגליש קייק

חמאה לשימון התבנית


להפעיל את התנור על חום של 220 מעלות ולהכניס תבנית עם מים מהברז לשים בתחתית התנור ולהתחיל להכין את העוגה...


מקציפים כוס סוכר ו6 חלבונים לקצף יציב
מערבבים את כל הגבינות, הקורנפלור, החלמונים והסוכר
בתנועות קיפול מוסיפים את קצף החלבונים
ושמים בתבניות.

החום הוא 220 C לעשרים דקות (מכת חום),
אחרי 20 דקות להוריד ל 150 עוד חצי שעה

כשמוכן לכבות תנור ולהשאיר חצי שעה בתנור מכובה
קלה להכנה, קלילה ויצוגית..(הכנתי התבנית26 יצאה גבוהה)
מוסר הסטיפ: אתי בתאריך: 18/02/2007

דירוג:
(10 מדרגים)

איך מכינים עוגת גבינה בזריזות?


עוגת גבינה בתיק תק:

החומרים:
========
5 ביצים להפריד
כוס סוכר
750 גר' גבינה
1 שמנת
1 פודינג וניל
4 כפות קורנפלור


הוראות:
=======
להקציף חלבונים עם הכוס סוכר
בקערה נפרדת החלמונים עם השמנת והגבינה מוסיפים קורנפלור ופודינג
לאחד בקיפול
ולתבנית 180 מעלות
מעל אפשר לפזר אבקת סוכר

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: נורית בתאריך: 18/02/2007

דירוג:
(20 מדרגים)

איך מכינים עוגת גבינה עם פירורים וללא אפיה?


חומרים לבסיס:
=============
250 ג'פרורי פתי בר אסם
150 ג'חמאה


חומרים למילוי:
==============
2 שמנת מתוקה
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
500 ג'גבינה לבנה 9%
חצי כוס סוכר
חצי כוס חלב
קליפת לימון מגוררת
חצי שקית גלטין (7 ג')


אופן ההכנה:
===========
1. ממיסים את החמאה.מוסיפים את פירורי הפתי בר. מהדקים כ-2/3 לתחתית משומנת ואת השאר שומרים לקישוט.

2. מקציפים את השמנת המתוקה לשמנת יציבה.

3. מערבלים את החלב,הסוכר והגבינה במהירות נמוכה כשתי דקות.מוסיפים את הפודינג ומערבבים עד לתערובת חלקה במהירות גבוהה, תוך כדי הוספת קליפת הלימון.

4. ממיסים את הגלטין במעט מים רותחים ומצננים (בחישה מהירה שלא ישארו גושים וצינון של 2 דקות במקפיא). מוסיפים לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.

5. יוצקים את תערובת הגבינה על הקצפת ומערבבים בזהירות.

6. יוצקים את התערובת על בסיס העוגה ומשטחים. מפזרים את הפירורים שנשארו למעלה.

7. מצננים למספר שעות.
מוסר הסטיפ: אילת בתאריך: 18/02/2007

דירוג:
(56 מדרגים)

מכניסים לתנור בזמן האפיה כלי עם מים רותחים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/01/2006

דירוג:
(6 מדרגים)