סטיפס ל ?  


טיפים בתגית: פטרוזיליה
איזה מרק בריא לאנשים הסובלים מיתר לחץ דם?

לסובלים מיתר לחץ דם כדאי לאכול מרקים העשירים בכלורופיל ואשלגן המסייעים במתן שתן ובאיזון רמת הנתרן המונעת את עליית לחץ הדם. המרכיבים הללו נמצאים ברובם בעלים ירוקים העשירים גם בויטמין C, סידן ומגנזיום שטובים לבריאותו של הלב. אלו העלים והירקות שכדאי לסובלים מיתר לחץ דם להוסיף למרק:,

כוסברה

פטרוזיליה

שמיר

תרד

כרוב

סלרי

- ניתן להוסיף גם קטניות או אורז בסמטי מלא המסייעים לאיזון רמות לחץ הדם

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/02/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מנקים את הכליות באופן טבעי?


בכדי לנקות את הכליות באופן טבעי יש לצרוך אחד ממוצרי המזון הבאים לפחות פעם ביום:

פירות

ירקות

פטרוזיליה

תה צמחים

מיץ חמוציות

חליטת זרעי סלרי

מים בכמות רבה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/07/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

אילו יתרונות תזונתיים יש לפטרוזיליה?

אלו יתרונותיה התזונתיים של הפטרוזיליה:

- עשירה בברזל,

- עשירה בסידן

- עשירה בוויטמין C
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 31/01/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

איך שומרים על טריותם של ירקות עליים במקרר?

בכדי לשמור על טריותם של ירקות עליים (שמיר, ריחן, פטרוזיליה ועוד) במקרר, עיטפו אותם במגבת לחה (כל ירק בנפרד) ורק אז הניחו אותם במגירת הירקות במקרר.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/12/2012

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים לביבות תפוחי אדמה ועשבי תיבול?

הנה מתכון ללביבות תפוחי אדמה ועשבי תיבול:


המצרכים:

2 תפוחי אדמה בינוניים

2 ביצים

2 חלבונים

1/2 כוס קמח

1 כוס גדושה עשבי תיבול קצוצים (לפי בחירה - עירית, בצל ירוק, שמיר, פטרוזיליה וכו')

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כוס שמן קנולה לטיגון


אופן ההכנה:

1. לבשל את תפוחי האדמה ללא קליפתם במי מלח עד לריכוך. לסנן ולמעוך עד לקבלת מחית חלקה.

2. להוסיף את שאר החומרים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.

3. לחמם שמן במחבת ולצקת בעזרת כף לביבות עגולות ושטוחות אל השמן.

4. לטגן כשתי דקות מכל צד או עד להזהבה.

5. לאחר שמוציאים מהשמן, יש להניח את הלביבות על נייר סופג ולהגישן מיד.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/11/2012

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מאחסנים עלי תבלין ירוקים?


עלי תבלין ירוקים (פטרוזיליה, שמיר וכדומה) יש לשמור במקרר בתוך שקית ניילון מחוררת, כשהם עטופים בנייר מגבת.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 22/07/2012

דירוג:
(2 מדרגים)

מה הערך הקלורי של פטרוזיליה?

ב-100 גרם פטרוזיליה יש 35 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 12/03/2012

דירוג:

איזו חליטה תשפיע על הורדת הכולסטרול בגוף?

בכדי להוריד את רמת הכולסטרול בגוף יש לחלוט 2-3 כפיות מהמצחים הבאים במים חמים, להמתין 10 דקות ולשתות בין 2-3 כוסות ביום:

- גדילן

- ארטישוק

- שן ארי

- סירפד

- פטרוזילה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/02/2012

דירוג:
(3 מדרגים)

באיזו חליטה להשתמש לניקוי רעלים?

לניקוי רעלים מהגוף מומלץ לחלוט 2-3 כפיות מהצמחים הבאים עשר דקות בכוס מים חמים ולשתות 2-3 כוסות ביום:

- ארטישוק

- גדילן

- שן ארי

- סירפד

- פטרוזיליה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 13/02/2012

דירוג:

איזה מזון טוב לסובלים מריח פה?

לאנשים הסובלים מריח פה מומלץ להרבות במזון העשיר בבטא קרוטן ובוויטמין C (כמו לדוגמא גמבה, עגבניות, פטרוזיליה וגזר).
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/12/2011

דירוג:
(17 מדרגים)

איך מכינים קציצות דגים?


הנה מתכון להכנת קציצות דגים:

המצרכים:
========
1 ק"ג פילה דג טחון (לדוגמה מסוג לוקוס, בורי, פלימדה)

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

2 כפות כוסברה קצוצה

4 כפות פירורי לחם

2 בצלים בינוניים קצוצים

2 ביצים

קליפה מגוררת מלימון אחד גדול

מלח

פלפל שחור

1 כפית שמן זית לטיגון



אופן ההכנה:
===========
1. לשים בקערה את הדג הטחון, עשבי התיבול, הבצל, קליפת הלימון, פירורי הלחם, הביצים, המלח והפלפל ולערבב ניטב.

2. לחמם היטב מחבת (רצוי מחבת מחורצת או מחבת טפלון) ולמרוח עליה שמן בעזרת מברשת.

3. ליצור כדור קטן מהעיסה ולטגן אותו, לטעום, לתקן תיבול ולהמשיך בטיגון כל שאר הקציצות. יש ליצור כדור, לשטח אותו מעט ולטגן עד שמשחים.

- ניתן להגיש ליד יוגורט עם עירית קצוצה.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/03/2011

דירוג:

איך מכינים תפוחי אדמה עם עשבי תיבול?

הנה מתכון להכנת תפוחי אדמה עם עשבי תיבול:

המצרכים:
=======
2 תפוחי אדמה

1/2 כפית צלח

מיץ לימון

שמן

נענע

עירית

פטרוזיליה

בצל ירוק

שמיר

תוספת - חרדל דיז'ון


אופן ההכנה:
===========
1. לקלוף את תפוחי האדמה, לחתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ ולבשל בסיר מכוסה מים עם 1/2 כפית מלח. להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עוד 13 דקות, עד שקוביות תפוחי האדמה מתרככות, אך לא מתפוררות.

2. לסנן היטב את תפוחי האדמה ולהעביר לקערה.

3. להוסיף את מיץ הלימון (בנדיבות), השמן ועשבי התיבול ולערבב היטב. המעוניינים יכולים להוסיף חרדל דיז'ון לפי הטעם.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 26/02/2011

דירוג:
(2 מדרגים)

איך נפטרים מריח שום בפה?

ניתן להיפטר מריח שום בפה ע"י לעיסת פטרוזיליה או על ידי לעיסה של פולי קפה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 20/12/2010

דירוג:
(7 מדרגים)

איך למנוע עקיצות יתושים בחו"ל?


ובכן יש לא מעט טריקים לדחות יתושים אך היעיל ביותר מנסיוני וגם אורגני ללא כימקלים הוא לקחת כמה עלי פטרוזיליה ולמרוח על החלקים החשופים לפני השינה.

יתושים כמו הרבה אנשים לא סובלים פטרוזיליה וכמה שזה מצחיק זה עוזר בטירוף. למי שדואג מהריח תתקלחו על הבוקר. ומי שנמצא בגונגל יעדיף להריח כמו פטרוזיליה ולא להעקץ ולקבל מלריה, חס ושלום.
מוסר הסטיפ: רועי בתאריך: 09/10/2010

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים חצילים ביוגורט?


הנה מתכון להכנת חצילים ביוגורט:

מצרכים:
=======
3 חצילים חתוכים לקוביות (בערך 1-2 ס"מ כל אחת)
1 שן שום קצוצה דק
1 כף עלי נענע קצוצים
2 כף עלי פטרוזיליה קצוצים
שמן זית
מלח
1-2 מיכלי יוגורט


אופן ההכנה:
============
1. לחמם את שמן הזית במחבת ולטגן את החצילים (לא כולם בבת אחת, בכמה פעמים)

2. להניח על נייר סופג ולהמתין שהחצילים יתקררו

3. להעביר את החצילים לקערת ההגשה ולהוסיף את הפטרוזיליה, הנענע, השום, המלח והיוגורט

4. לצקת מעט שמן זית, לעטר בעלי נענע ולהגיש

- את החצילים ניתן לקלף או לא - לפי טעמכם.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 02/10/2010

דירוג:

איך מטפלים בפיגמנטציה באופן טבעי?


לטיפול בפיגמנטציה כיום קיימים בשוק מגוון רחב של תכשירים ומוצרים, אך הטיפ שלי הוא דווקא מוצר שקיים לכל אחד ואחת מאיתנו במטבח והוא פטרוזיליה. כן תתפלאו פטרוזיליה.

הכי פשוט הכי זול ובעיקר מניב תוצאות. נסו את זה בבית.

יש לטחון בבלנדר את הפטרוזיליה ולמרוח כמסכה על הפנים. ריכוז גבוה של ויטמין C עושה את העבודה.
מוסר הסטיפ: גלווניק ספא בתאריך: 16/09/2010

דירוג:
(22 מדרגים)

האם כדאי לאכול פטרוזילה בזמן ההריון?


לפטרוזילה רכיבים שונים המגרים את הרחם. לכן, לנשים בהריון מומלץ להמעיט מאד באכילת פטרוזיליה בתקופת ההריון.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 12/05/2010

דירוג:

איך מבדילים בין פטרוזיליה לכוסברה?



- הפטרוזיליה ירוקה מהכוסברה.

- לפטרוזיליה עלים גדולים יותר. לכוסברה עלים קטנים.

- הענפים של הפטרוזיליה ארוכים יותר.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/09/2009

דירוג:
(13 מדרגים)

איך מאחסנים עשבי תיבול לאורך זמן? - עשו כך:

עוטפים כל צרור תבלינים (פטרוזיליה, שמיר, כוסברה וכד') בנייר סופג.

שמים את הצרורות העטופים בקופסאת פלסטיק אטומה במקרר.

מדי פעם מחליפים נייר סופג אם הוא ספוג בהרבה מים.

התבלינים מחזיקים טריים וירוקים במקרר למשך שבועות.
מוסר הסטיפ: עדי בתאריך: 01/05/2009

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מונעים ריח מהפה?


מניעה של ריח פה היא אפשרית ובצעדים פשוטים יחסית:

- ללעוס פטרוזיליה טריה עוזר מיידית ובמקרים דחופים.

- חשוב להקפיד על צחצוח שיניים וצחצוח הלשון אחרי כל ארוחה וניקוי בין השיניים בחוט דנטלי.

- חשוב גם לטפל בשיניים ובחניכיים בקביעות אצל רופא שיניים.

- לעיתים ריח הפה נובע מיובש בפה - במצב כזה מומלץ לשתות הרבה ולגלגל בלשון, כדי לגרום לבלוטות הרוק להגביר את הפקת הרוק.

- חשוב לציין שיש מקרים בהם הריח הרע מהפה אינו קיים במציאות וזהו רק חשש עמוק של האדם המתלונן על כך. במקרה כזה ניתן להוכיח לו באמצעים שונים שאין לו ריח כזה. אם לא ישתכנע הרי שמומלץ טיפול פסיכולוגי.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/11/2008

דירוג:
(32 מדרגים)

מתכון סלט קבויות חצילים בטחינה - רוצים מעדן מלכים? - קבלו מתכון:


1. חיתכו חצילים לקוביות, עם הקליפה (אפשר גם כמה רצועות קטנות של גמבה).

2. חממו שמן במחבת עם חום גבוה וטגנו את הריבועים, עד שיזהיבו קלות.

(לנמנעים מטיגון, חממו תנור ל-200 מעלות ואפו בו חצילים עד שיתרככו (בערך 40 דקות). דאגו להפוך אותם מדי פעם. משהתרככו, הוציאו מהתנור).

3. הניחו את ריבועי החצילים בצלחת והוסיפו מעליהם טחינה מוכנה (ראו טיפ מצורף - להכנת טחינה מצויינת).

4. ביזקו מלמעלה שמן זית וכף פטרוזיליה קצוצה.

5. הגישו כך. מומלץ!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 13/11/2008

דירוג:
(5 מדרגים)

איך מאחסנים פטרוזיליה לשימוש במשך זמן רב?


רוצים להשתמש בפטרוזיליה למשך זמן רב ולא לזרוק בתוך שבוע-שבועיים? - עשו כך:

1. שטפו את הפטרוזיליה היטב וייבשו אותה היטב.

2. הכניסו אותה לשקית נקיה וישר למקפיא.


בכל עת, כשתצטרכו למרק, בישול ועוד - הוציאו מהמקפיא והשתמשו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/11/2008

דירוג:
(6 מדרגים)

איך מכינים טחינה טעימה ומהירה?


רוצים טחינה טעימה, מהירה ופשוטה להכנה? - עשו כך:

1. ערבבו כוס טחינה "יונה" וכוס מים והוסיפו בהדרגה מיץ לימון סחוט.

2. הוסיפו מלח לפי הטעם.

3. אפשר, אבל לא חובה, להוסיף פטרוזיליה קצוצה על פי הטעם.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/11/2008

דירוג:
(31 מדרגים)

איך מכינים טחינה ירוקה?


להכנת טחינה ירוקה עשו כך:

1. ערבבו כוס טחינה "יונה" וכוס מים והוסיפו בהדרגה מיץ לימון סחוט.

2. הוסיפו מלח לפי הטעם.

3. הוסיפו תערובת קצוצה דק של פטרוזיליה, כוסברה ושמיר.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/11/2008

דירוג:
(6 מדרגים)

איך מוציאים ריח רע מהידיים?


אם יש לכם ריח רע בידיים ואתם רוצים להרחיקו, שפשפו את הידיים בעלי נענע או בעלי פטרוזילה.
מוסר הסטיפ: רינת בתאריך: 23/10/2008

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים קבב? - הנה מתכון פשוט ולעניין:


ערבבו עיסה של:
חצי קילו בשר בקר / כבש (אפשר לערבב משניהם)
בצל קצוץ
פטרוזליה קצוצה היטב
כפית כמון
מעט מלח
מעט פלפל שחור

(אפשר להוסיף גם קצת אגוז מוסקט וקצת הל טחון)


אחרי שנוצרת עיסה, הכינו כדורי קבב משופדים או קבב מאורך על השיפוד (כמו במסעדות מזרחיות) והניחו על המנגל.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/10/2008

דירוג:
(30 מדרגים)

איך מכינים באבא ע'נוש? מדובר בטחינה וחצילים בנוסח טורקי / ערבי.


כדי להכין את החצילים בטחינה בנוסח ערבי עשו כך:

1. קולים את החצילים על אש פתוחה.

2. כשהם רכים מספיק מורידים את הקליפה (מכניסים את החצילים לשקית ניילון וסוגרים. אחרי כ-10 דקות החצילים מתקררים והקליפה יורדת בקלות).

3. מרסקים בקערה עם כף עץ (חשוב בכף עץ אחרת הטעם מתקלקל!).

4. לחוד, מכינים טחינה כפי שמכינים טחינה בבית:

- לוקחים 1.5-2 כוסות טחינה גולמית.

- מוסיפים לטחינה מים, מיץ לימון (1/3 כוס - בהדרגה), שום (6 שיניים כתושות) ומלח - עד שמקבלים את הטעם הרצוי.

5. כשהטחינה מוכנה שופכים אותה לתוך החצילים ומערבבים היטב.

6. זורים מעט פפריקה מתוקה ופטרוזילה. אפשר גם מעט צנוברים.


בהצלחה!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 19/08/2008

דירוג:
(12 מדרגים)

איך להוריד לחץ דם גבוה?


להורדת לחץ דם גבוה כדאי לשתות אחד מהבאים:
- תה מרוה משולשת
- תה אכילאה
- תה טיון דביק
- מים שנשמרו מהרתחה של עלי עץ זית

- מומלצת גם אכילה מרובה של פטרוזיליה ושל עירית בסלט.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 29/06/2008

דירוג:
(16 מדרגים)

לאכול עלים טריים של כובע נזיר, פטרוזיליה, סורל וברנט.


יהלית מזכירה שב-100 גרם פרי, התכולה של ויטמין C היא:
גויאבה 228 מ"ג
פלפל אדום 190 מ"ג
קיוי 92 מ"ג
תפוז 53 מ"ג
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/11/2006

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מייבשים עשבי תיבול?

עשבי תיבול אני מייבשת בשמש לזמן קצר או על מתקן ייבוש הכלים. קוצצת ומאחסנת בקופסאות ולמקפיא.
מוסר הסטיפ: שרה'לה בתאריך: 28/10/2006

דירוג:
(11 מדרגים)