סטיפס ל ?  


טיפים בתגית: פירה
בחר תגית לחיתוך או הזן טקסט לחיפוש בתוצאות:
איך מורידים את הערך הגליקמי של פירה ולמה לעשות זאת?

לפירה ערך גליקמי גבוה, מה שגורם לנו לרצות לאכול ממנו עוד ועוד, בכדי לאכול בצורה מאוזנת יותר ניתן להוריד את הערך הגליקמי של הפירה ע"י החלפת שליש מכמות תפוחי האדמה בבטטות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 20/09/2013

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מוסיפים אורניות למאכלים?


הנה כמה דרכים להוספת אורניות (סוג של פטריות) למאכלים שונים:

- הוספה לקישים ולפשטידות.

- הוספה למרקים.

- הוספה לחביתה או מקושקשת.

- הוספה לפירה כשהן מטוגנות יחד עם בצל.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/07/2013

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים פירה סגול?


הנה מתכון להכנת פירה סגול:

המצרכים (ל-6 מנות):
==============
500 גרם תפוחי אדמה (קליפה אדומה) מקולפים

650 גרם סלקים אדומים גדולים ומוצקים

1 בצל גדול, קצוץ דק

50 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי מאיכות טובה

מלח ופלפל לבן לתיבול

אופן ההכנה:
========
1. מחממים תנור לחום גבוה מאוד של 230 מעלות וצולים את הסלקים בקליפתם במשך כשעה עד שעה וחצי עד שהם רכים וסכין שתנעץ בהם תנעץ בקלות.

2. מטגנים את הבצל הקצוץ בכף שמן זית עד שהוא משחים (כ-15 דקות) על אש נמוכה.

3. כשהסלקים עדיין חמים מקלפים אותם וחותכים לקוביות גסות.

4. מעבירים את הסלקים לבלנדר וטוחנים עם הבצל המטוגן, הבלסמי ושארית שמן הזית עד שמתקבלת משחה.

5. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר גדול עם הרבה מים עד שהם מתרככים ומועכים לפירה.

6. מערבבים את הפירה יחד עם תערובת הסלק, מתבלים במלח ופלפל ומגישים חם.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/04/2013

דירוג:
(1 מדרגים)

מהו זן תפוח האדמה שמומלץ לטיגון?

תפוחי אדמה עם קליפה אדומה, מזנים כגון דזירה ולאורה, הם יבשים יותר ולכן הם מומלצים לטיגון ולצ'יפס.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/03/2013

דירוג:
(6 מדרגים)

מהו זן תפוח האדמה שמומלץ לאפייה?

תפוחי אדמה עם קליפה לבנה מתאימים לאפייה, כולל למילוי של מאפים, פירה ולאפיה (מומלץ עטופים בנייר כסף).
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/03/2013

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים פירה תפוחי אדמה ובטטות?


הנה מתכון להכנת פירה תפוחי אדמה ובטטות:

המצרכים:
======
2 תפוחי אדמה גדולים

2 בטטות גדולות

1 כפית מלח

1 קוביית חמאה

מעט רוויון או חלב

מלח

פלפל



אופן ההכנה:
========
1. לקלוף את תפוחי האדמה והבטטות ולחתוך לקוביות גדולות, להכניס לסיר, לכסות במים עם כפית המלח, להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה עד לריכוך (בערך 20 דקות).

2. לסנן את תפוחי האדמה והבטטות, להעביר לקערה, למעוך, להוסיף מלח, פלפל, חמאה וחלב ולערבב היטב.

3. להגיש חם, ניתן לפזר בעת ההגשה אגוזי לוז קצוצים גס מעל הפירה.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 19/10/2012

דירוג:
(2 מדרגים)

איזה תחליף יש למרגרינה וחמאה בהכנת פירה?

במקום מרגרינה (לא בריא) וחמאה (חלבי) ניתן להוסיף לפירה שמן זית. יש להוסיף שתי כפות למים בזמן הבישול ולאחר מעיכת תפוחי האדמה להוסיף עוד לפי הצורך.



גולשת מציעה:
אפשר להשתמש בכל שמן מאכל שהוא, סויה, קנולה וכו'. אבל אפשר גם לשדרג עם שמן קוקוס מכבישה קרה( שמאד בריא), שייתן טוויסט מענין לכיוון בישול בטעם המזרח הרחוק.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/03/2012

דירוג:
(16 מדרגים)

חימום של פירה: הניחו את הפירה בקערה חסינת חום על גבי מים רותחים וערבבו מדי פעם, משך כ-10 דקות.
תגיות: בישול,‏ מטבח,‏ פירה
מוסר הסטיפ: חיים אופק בתאריך: 16/12/2008

דירוג:
(1 מדרגים)

איך להשתמש בשאריות פירה?


משאריות של פירה ניתן ליצור עיגולים, כמו קציצות קטנות, לגלגל בפרורי לחם או תערובת אגוזים ולטגן קלות.

אפשרות נוספת היא לרדד בצק עלים, להכניס פנימה את הפירה, לגלגל, למרוח למעלה ביצה,( אפשר לפזר מעט שומשום)ולאפות בתנור.


הגולשת מיכל מציעה: ניתן להכין לביבות, ולהוסיף גזר מרוסק, בצל, ביצה ושאר חומרים ולטגן.

הגולשת עדי מציעה להכין "פשטידת רועים" פשוטה עם בשר טחון ופירה: לטגן בצל ושום, להוסיף בשר טחון ולתבל. לסדר בתבנית שכבה של פירה, שכבה של בשר ועוד שכבה של פירה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/06/2008

דירוג:
(5 מדרגים)

איך מכינים פירה מהיר?


הנה מדריך מצולם להכנת המתכון בדקה אחת (60 שניות):

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 31/05/2008

דירוג:
(1 מדרגים)