סטיפס ל ?  


טיפים בתגית: צבעי מאכל
בחר תגית לחיתוך או הזן טקסט לחיפוש בתוצאות:
מאילו חומרי מזון מזיקים יש להימנע בתזונה בריאה?


אלו חומרי המזון שאינם מומלצים לשימוש:

מונוסדיום גלוטמט

חומרי טעם מלאכותיים

חומרי ריח מלאכותיים

חומרים משמרים

צבעי מאכל
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 21/06/2013

דירוג:
(13 מדרגים)

למה פירורי לחם אינם טובים לבריאות?

פירורי לחם אינם מוצר בריא מאחר והם מכילים ריכוז מלחים גבוה יחסית שעוזר להם להיות בעלי תוקף שימוש ארוך יותר, שומנים מוקשים (מרגרינה) ובסוגים שונים של פירורי לחם יש אף צבע מאכל צהוב העלול לגרום לאלרגיות שונות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/05/2012

דירוג:
(3 מדרגים)

האם עדיף מרשמלו לבן או ורוד?

עדיף לקנות מרשמלו לבן ולא מרשמלו ורוד כי מרשמלו ורוד מכיל צבעי מאכל העלולים לגרום לאלרגיות, במיוחד לילדים ופחות בריאים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 04/05/2012

דירוג:
(59 מדרגים)

איך מכינים צבע אקרילי בכוחות עצמנו?


כך ניתן להכין צבע אקרילי עם חומרים ביתיים:

1. בחרו כל אבקה או נוזל צבעוני שתרצו (תבלינים, צבעי מאכל, חול צבעוני ועוד).

2. הוסיפו לכל צבע בנפרד לכה שקופה על בסיס מים, ג'ל אקרילי או דבק פלסטי.


הצבע שבחרתם יהפוך לצבע אקרילי איתו ניתן לצבוע כל מה שאתם חפצים. הצבע מחזיק מעמד זמן רב והוא יחזיק מעמד אף טוב יותר אם תמרחו עליו לכה על בסיס מים בסוף הצביעה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 30/11/2010

דירוג:
(5 מדרגים)

איך מכינים בצק שישמש את הילדים ללישה ומשחק?


כך מכינים בצק עבור משחק לילדים:


החומרים:
=========
1 כוס קמח

1/3 כוס מים

1/2 כוס מלח



אופן ההכנה:
===========
- לשים את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק. אם יוצא יבש מדי, יש להוסיף מעט מים, אם יוצא לח מדי להוסיף מעט קמח.

- לחלק את הבצק לכמה גושים וכל אחד מהם לצבוע בצבע מאכל אחר.

הבצק רך ונעים ללישה ומשחק וחסכוני בהכנתו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 12/10/2010

דירוג:
(30 מדרגים)

איך יוצרים צבעי מאכל מן הטבע?


רוצים לצפות את העוגה בצבעי מאכל מעניינים?

לצבע אדום - קחו את המיץ של הסלק.

לצבע כתום - קחו את המיץ של הגזר.

לצבע ירוק - קחו את המיץ של עשב החיטה.


אם יש לכם עוד דברים, אתם מוזמנים לכתוב כאן ב"עדכן את הסטיפ".
מוסר הסטיפ: יחזקאל בתאריך: 30/06/2010

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים סבון תוצרת בית?


חומרים:
=======
סבון גליצרין ללא ריח "Sapolina"
שמן אתרי ריחני (אם אין אז אפשר גם תמצית ריח למבער)
פרחים מיובשים
כוהל רפואי
תבניות/חותכן עוגיות/צלחת שטוחה וסכין
כף עץ או מקל אכילה סיני (צ´ופסטיקס) - לערבוב
צבע לסבונים (Sapolina) או צבע מאכל - אם רוצים סבון צבעוני


הוראות הכנה:
============
1. המיסו את הגליצרין בדיוק עד שיהפוך נוזלי, לא שניה יותר, בסיר כפול או במיקרוגל.

2. הוסיפו 2-3 טיפות מתמצית הריח ואת צבע המאכל וערבבו.

3. השפריצו מעט כוהל רפואי על הפרחים והכניסו אותם לתערובת.

4. ערבבו קלות את התערובת ושיפכו לתבנית גמישה (כדי שאחרי הקירור יהיה קל לשלוף את הסבונים).

5. הניחו לתערובת להתקרר, למשך 25-30 דקות.

6. חתכו את התערובת לסבונים בודדים בחותכי עוגיות או סכין.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 24/06/2009

דירוג:
(27 מדרגים)

איך בוחרים דגני בוקר?


בחירת דגני בוקר בריאים יש לה כמה כללים. ישנם סוגים רבים של דגני בוקר, על מנת לבחור את הבריאים שבהם, עשו כך:

- אל תקנו דגנים שיש בהם צבעי מאכל.

- העדיפו דגנים העשויים מחיטה מלאה.

- בחרו מוצר שאחוזי הנתרן שבו הם נמוכים. השוו בין האריזות.

- בחרו מוצר שאחוז הסוכר בו נמוך.

- בחרו מוצר שאחוז השומן הרווי והשומן הצמחי המוקש בו נמוך - יהיה בריא יותר.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/01/2009

דירוג:
(2 מדרגים)

כדי לשמור על שיניים בריאות ולבנות הקפידו לשתות מקשית בלבד.

מומלץ לשתות מקשית, כיוון שיין אדום, מיץ אוכמניות או מיצים בעלי צבעי מאכל, יכולים לשקוע לתוך האמייל של השיניים.

אם מתאפשר, כדאי לצחצח שיניים מיד אחרי שתיית משקאות שכאלה, כדי שלא לאפשר לפיגמנט לשקוע לתוך מולקולות השיניים.
מוסר הסטיפ: icosmetics פורטל קוסמטיקה יופי ומודעות בתאריך: 08/07/2008

דירוג:
(6 מדרגים)

איך מכינים סבון משאריות סבון?

חומרים:
=======
תבנית פלסטיק לסבון או קופסה (אליפטית או מרובעת)
שאריות סבון משומש (השאריות האחרונות שבד"כ זורקים לפח).
פומפייה
מים


הוראות הכנה:
============
1. גררו את שאריות הסבון לשבבים קטנים מאוד (טקסטורה כשל אבקה זה מצוין).

2. הוסיפו מים עד שכל העסק יהפוך למשחה סמיכה.

3. הוסיפו צבעי מאכל, וכמה טיפות של בושם או שמן פוטפורי.

4. צקו הכל לתוך התבנית שבחרתם וחכו עד שיתקשה.


השימוש כמו בסבון רגיל.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/01/2007

דירוג:
(25 מדרגים)

סטיפ לא קצר: בארץ נהוגה השיטה האירופאית של סימון תוספי מזון, ובכללם צבעי מאכל, על ידי קוד מספרי המתחיל באות E. כל המספרים בטווח שבין E100 ל-E181 שמורים עבור צבעי מאכל. להלן פירוט הקודים המצויים בשימוש (כולל צבעי מאכל מסוכנים):

E100 - כורכום. צבע צהוב (טבעי)
E101 - ויטמין B2. צבע צהוב-כתום (טבעי)
E102 - טרטזין. צבע מאכל צהוב סינטטי ממשפחת האזו. הטרטזין הוא חומר המעורר תגובות אלרגיות אצל הרבה אנשים, ונאסר לשימוש בנורווגיה ואוסטריה. בארצות הברית נקרא צהוב מס' 5.
E103 - קריזואין רסורצינול, צבע מאכל צהוב. נאסר לשימוש ב ארצות הברית.
E104 - צהוב כינולין. צבע המבוסס על "זפת פחם". נאסר לשימוש בארצות הברית, אוסטרליה, נורווגיה ויפן. עלול לעורר תגובה אלרגית.
E105 - צבע מאכל צהוב
E107 - צבע מאכל צהוב על בסיס "זפת פחם". נאסר לשימוש במספר רב של מדינות, וקיימת הצעה לאסור אותו לחלוטין בכל אירופה. עלול לעורר תגובה אלרגית.
E110 - צהוב סנסט, מכונה גם צהוב מס' 6. צבע מאכל נפוץ במיוחד במספר רב של מאכלים, על בסיס "זפת פחם". עשוי לעורר תגובה אלרגית ולא מומלץ לילדים היפראקטיביים.
E120 - מכונה כרמין, ארגמן, אדום מס' 4. מופק ממין של חרק. עלול לעורר תגובה אלרגית ולא מומלץ לילדים היפראקטיביים.
E122 - צבע מאכל אדום ממשפחת האזו. נאסר לשימוש בקנדה, יפן, שבדיה ו ארצות הברית. עלול לעורר תגובות אלרגיות.
E123 - אדום מס' 2. צבע אדום ארגמני. נאסר לשימוש ב ארצות הברית ונורווגיה. עלול לעורר תגובות אלרגיות.
E124 - אדום ארגמן. נאסר לשימוש ב ארצות הברית ונורווגיה. עלול לעורר תגובה אלרגית.
E127 - אדום מס' 3. צבע אדום-ורוד על בסיס "זפת פחם". נאסר לשימוש בנורווגיה ו ארצות הברית. חשוד כמשפיע על בלוטת התריס.
E128 - אדום 2G. נאסר לשימוש במספר רב של מדינות. יש חשד שמפריע לפעולת ההמוגלובין בדם. אסור לשימוש לילדים היפראקטיביים.
E129 - אדום אלורה, אדום מס' 40. צבע אדום סינטטי ממשפחת האזו. נחשב לפחות מעורר אלרגיה מצבעים אחרים ממשפחת האזו.
E131 - צבע מאכל כחול על בסיס "זפת פחם". עלול לעורר תגובות אלרגיות.
E132 - כרמין אינדיגו, כחול מס' 2. צבע מאכל על בסיס "זפת פחם". עלול לעורר תגובה אלרגית. נאסר לשימוש בנורווגיה.
E133 - כחול מס' 1. צבע בו משתמשים לעיתים קרובות בשילוב עם טרטזין בכדי לקבל צבע ירוק. נאסר לשימוש בארגנטינה, בולגריה,צ'כיה, צרפת,איטליה, טורקיה ומספר מדינות נוספות. לא מומלץ לילדים היפראקטיביים.
E140 - כלורופיל. צבע מאכל ירוק טבעי. מתפרק מהר ולכן לא נמצא הרבה בשימוש.
E141 - נגזרת נחושת של הכלורופיל. נוצר על ידי החלפת ה בכלורופיל בנחושת. על ידי כך מתקבל צבע יציב יותר מהכלורופיל. נחשב לצבע מאכל טבעי.
E142 - צבע מאכל ירוק סינטטי. נאסר לשימוש ב, פינלנד,יפן, נורווגיה, שבדיה ו ארצות הברית. עלול לעורר תגובה אלרגית.
E150 - קרמל. צבע מאכל טבעי בגוון חום כהה. אחד מצבעי המאכל הנפוצים ביותר בשימוש.
E151 - צבע מאכל סינטטי שחור-ארגמן על בסיס "זפת פחם". נאסר לשימוש ב קנדה, פינלנד, יפן, נורווגיה ארצות הברית. עלול לעורר תגובה אלרגית.
E153 - צבע מאכל שחור על בסיס פחם. נאסר לשימוש ב ארצות הברית. חשוד כמסרטן.
E154 - צבע מאכל חום. נאסר לשימוש הרבה מאד מדינות כולל כמעט כל מדינות אירופה, קנדה ו ארצות הברית.
E155 - צבע מאכל בגוון חום-שוקולד על בסיס "זפת פחם". נאסר לשימוש בהרבה מאד מדינות, עלול לעורר תגובות אלרגיות.
E160a - אלפא, בטא וגמא קרוטין. צבע מאכל טבעי המופק מגזר (אם כי ניתן ליצור גם באופן סינטטי) בגוון צהוב-כתום.
E160b - אנטו. צבע מאכל טבעי בגוונים הנעים בין צהוב לאדום. מופק מפרי האנטו.
E160c - צבע מאכל טבעי בגוון אדום המופק מפפריקה.
E160d - ליקופן. צבע מאכל טבעי בגוון אדום המופק מעגבניות.
E161 - קבוצה של צבענים טבעיים בגוונים הנעים בין צהוב לכתום. בקבוצה זו חומרים שונים המסומנים באותיות a עד g. מופקים בעיקר מצמחים שונים.
E162 - בטאנין. צבע אדום טבעי המופק מסלק.
E163 - צבע מאכל טבעי המופק מכרוב סגול או ענבים. צבעו משתנה ותלוי ברמת החומציות בסביבתו, בין אדום בסביבה חומצית לכחול בסביבה בסיסית.
E170 - גיר. משמש להענקת צבע לבן למאכלים ומשקאות.
E171 - טיטניום דו-חמצני. צבע מאכל לבן. נאסר לשימוש בגרמניה.
E172 - תחמוצות ברזל. צבע מאכל שצבעו נע בין צהוב לכתום, אדום ואף שחור. נאסר לשימוש בגרמניה.
E173 - אלומיניום (מתכת). משמש לצביעת מאכלים בצבע כסף. קיים חשד שהצטברות אלומיניום עלולה לפגוע במערכת העצבים ולגרום למחלת האלצהיימר.
E174 - כסף (יסוד) (מתכת). משמת לצביעת סוכריות בצבע כסף. לאורך זמן עלול לגרום לנזק לכליות.
E175 -זהב (מתכת). משמש לקישוט מזון בצבע זהב, בכמויות זעירות. לא ידוע כיום על נזקים בריאותיים.
E180 - צבע מאכל אדום סינטטי ממשפחת האזו. עלול להחמיר התקפות אסטמה.

(מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית)
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/01/2006

דירוג:
(21 מדרגים)

איך מקטינים את הסיכוי לכאבי ראש? - עושים כך:

- שותים הרבה (12 כוסות ביום לפחות).

- נמנעים מצריכת אלכוהול.

- מקטינים את כמות הקפאין (על אף שבעת כאב ראש דווקא קפה יכול להקל).

- נמנעים מאכילת גלידה ושלגונים.

- מקפידים על ארוחות סדירות ולוח זמנים קבוע.

- משתדלים להמנע מדברי מאכל הכוללים ממתיק מלאכותי, צבעי מאכל וחומרים משמרים.

- שינה על פי ההרגלים - אם ביום חופש תוכלו לישון מאוחר ואתם יודעים שזה גורם לכם לכאב ראש הרי שמומלץ לקום בשעה הרגילה, לשתות קפה של בוקר ולחזור לישון כרצונכם.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/01/2006

דירוג:
(7 מדרגים)

איך שולחים משלוח מנות בפורים, שלא יהיה מסוכן למקבל?

- חשוב להקפיד שלא לשלוח לילדים צעירים (מגיל 6 ומטה) כל מה שעלול לגרום לחנק - פיצוחים, סוכריות למציצה, מסטיקים עגולים, וכמובן שוקולדים, אוזני המן או עוגות שבתוכם פיצוחים כבוטנים, אגוזים, שקדים וכדומה.

בנוסף, מומלץ שלא לצרף ממתקים הכוללים צבעי מאכל שאינם בריאים ולהמעיט במרכיבים שאינכם יודעים היכן וכיצד יוצרו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/01/2006

דירוג:
(8 מדרגים)

איך להכין בצק מתוצרת בית?

כך יש להכין בצק המיועד למשחק ילדים:

1. ערבבו ביחס של כוס קמח עם חצי כוס מלח וחצי כוס מים.

2. לצבעים שונים, תוכלו להוסיף צבעי מאכל.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/01/2006

דירוג:
(31 מדרגים)