סטיפס ל ?  


טיפים בתגית: צימוקים
במה מרפדים סיר של עלי גפן?

סיר בו מבשלים עלי גפן ממולאים יש לרפד בשכבה עבה של עלי גפן או בכמות נדיבה של צימוקים כהים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 21/11/2012

דירוג:
(2 מדרגים)

מהו הערך הקלורי של צימוקים?

ב-15 צימוקים יש כ-100 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 06/10/2012

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים גרנולה לבד?

הנה מתכון להכנת גרנולה בבית:

החומרים:

3 כוסות שיבולת שועל

2 כוסות תערובת אגוזים לא קלויים: פקאן, קשיו, אגוזי לוז, שקדים ועוד.

1.5 כוסות של תערובת גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת ושומשום.

1/2 כוס סוכר חום (דמררה)

1/2 כפית דבש

1/4 כוס סילאן או מייפל אמיתי

1/2 כפית קינמון טחון

1 כף תמצית וניל

1.5 כוסות תערובת פירות יבשים קצוצים: משמש, צימוקים, בננות, תאנים, תמרים וצימוקים.

מעט מלח


אופן ההכנה:

1. לערבב את שיבולת השועל יחד עם תערובת האגוזים ותערובת הגרעינים.

2. להמיס את החמאה, הסוכר, הסילאן (או המייפל) והמלח עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3. להוסיף את הקינמון והווניל ולצקת על תערובת תערובת שיבולת השועל. לערבב היטב.

4. לשטח את התערובת על תבנית אפייה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ולאפות עד להזהבה (בערך 30-35 דקות). חשוב לערבב מדי פעם בכדי שהגרנולה לא תישרף.

5. להוציא מהתנור, לצנן, לפורר לגושים, לערבב עם הפירות היבשים ולהגיש.


בתיאבון!


מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 30/09/2012

דירוג:

איזה שימוש ניתן לעשות בצימוקים אוזבקיים?

צימוקים אוזבקיים אלו צימוקים כהים ומתוקים שיובשו באוויר חם ויבש והם מצוינים לדברים הבאים:

- רוטב ובישול בשר

- עוגות

- גרנולה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/08/2012

דירוג:
(1 מדרגים)

מה הערך הקלורי של צימוקים?

ב-100 גרם צימוקים יש 290 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 13/02/2012

דירוג:
(1 מדרגים)

במה מועילים צימוקים לבריאות?

אלו הם יתרונותיהם הבריאותיים של הצימוקים:

- עשירים בברזל, טובים נגד אנמיה ומסייעים בהובלת חמצן תקינה לתאים.

- עשירים באשלגן ועוזרים בשמירה על תפקוד הלב ולחץ דם תקין.

- מכילים סידן.



מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 04/02/2012

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים אוזני המן?


הנה מתכון פשוט להכנת אוזני המן:


מצרכים לבצק:
============
3 כוסות קמח

330 גרם חמאה לא קרה

3/4 כוס סוכר

2 ביצים


אופן ההכנה:
============
1. לערבב את כל החומרים יחד במיקסר עד שנוצר בצק שנפרד בקלות מהדפנות. לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה.


מצרכים למלית:
==============
1 ו-3/4 כוסות פרג טחון

1 כוס חלב

1 כף דבש

1/4 כוס סוכר

20 גרם חמאה

1/2 כוס צימוקים

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

1 כפית תמצית וניל

1 קליפה מגוררת מלימון אחד



אופן הכנת המלית:
=================
1. להרתיח את החלב, הפרג, הדבש והסוכר בסיר, תוך כדי ערבוב תמידי על להבה בינונית.

2. לאחר שהבלילה מגיעה לרתיחה יש להנמיך את האש ולבשל עוד 5 דקות עד שהחלב נספג לחלוטין בפרג.

3. מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה, הווניל, הלימון, הצימוקים והאגוזים. מערבבים היטב ומצננים.


הרכבת אוזני המן:
================

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה.

2. מקמחים משטח רידוד ומרדדים מהבצק עלים בעובי 3 מ"מ.

3. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של 8 ס"מ, מניחים בתוכם כפית ממלית הפרג ויוצרים משולש בעזרת קיפול.

4. מהדקים היטב את שולי הבצק, מברישים בביצה ואופים כ-25 דקות עד שנוצר צבע זהוב.

בתיאבון וחג שמח!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 10/02/2011

דירוג:
(3 מדרגים)

כמה זמן אפשר לשמור צימוקים?


צימוקים ניתן לשמור למשך שנה, אם הם במקום מוצל וקריר (כמו ארון או מזווה).

ניתן גם לאחסן צימוקים למשך שנתיים, אם שומרים אותם במקרר ואפילו עד שלוש שנים, כששומרים אותם במקפיא.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/05/2010

דירוג:
(1 מדרגים)

הנה מתכון קל לעוגת זר וצימוקים טעימה:


מצרכים:
=======
3-4 גזרים
1 תפו"ע
חצי כוס צימוקים
3 ביצים
1 כוס סוכר חום
1 כפית שמן
2 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית אבקת אפיה
קינמון
זנגוויל


אופן ההכנה:
===========
לערבב את כל החומרים יחד ולאפות ב-180 מעלות עד שמשחים.
יפה לאפות את העוגה בתבנית עם חור באמצע.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 27/01/2010

דירוג:

הנה ממתק/קינוח מעניין ומתוק שיכול להתאים גם לט"ו בשבט, על בסיס שוקולד וצימוקים:

מצרכים:
======
2 שקיות צימוקים שחורים
ברנדי
6 כפות סוכר
3 כפות קקאו
100 ג' שוקולד חלב
100 ג' שוקולד מריר
200 ג' חמאה
טיפה יין אדום


אופן ההכנה:
===========
1. לשטוף היטב את הצימוקים ולהשרותם בברנדי (עד כדי כיסוי).
2. לסנן את הצימוקים מהברנדי ולהעביר את הברנדי לסיר.
3. להוסיף לברנדי את הסוכר, הקקאו ואת שני סוגי השוקולד, לערבב היטב, עד שמתחיל לבעבע.
4. להוסיף את החמאה וטיפה יין אדום ולערבב עד שהחמאה נמסה.
5. לחלק את תערובת השוקולד במג'נטים ועל כל אחד לפזר מעט מהצימוקים.
6. לקרר במקקר - ולהגיש.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 25/01/2010

דירוג:

איך מחזירים את המראה והחיוניות לצימוקים שנראים לא משהו?

קחו את כמות הצימוקים שתרצו להגיש, הכניסו לכלי עם מים רותחים ואחרי 5 דקות, סננו אותם מהמים, שיטפו במי ברז והגישו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 04/05/2009

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים לבד דגנים (גרנולה)?


להכנת גרנולה לבד, עשו כך:

1. קולים חצי קילו שיבולת שועל עם 100 גרם אגוזי לוז ב-170 מעלות, למשך חצי שעה.

2. מוסיפים 100 גרם שקדים לבנים פרוסים ו-100 גרם קוקוס טחון לעוד רבע שעה.

3. מוסיפים ל-5 דקות נוספות עוד 100 גרם צימוקים כהים ו-200 גרם שזיפים יבשים ללא גרעינים וחתוכים.

4. בינתיים מחממים על אש קטנה ל-5 דקות כוס דבש עם כף שמן וחצי כפית קינמון טחון ומערבבים.

5. מוסיפים את הנוזל לתערובת הגרנולה, מערבבים היטב ומשאירים עוד 10 דקות בתנור.

6. מוציאים, מערבבים שוב ומקררים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/02/2009

דירוג:
(21 מדרגים)

שיפור כוח הגברא באופן טבעי?
איך מחזקים את כח הגברא, באופן טבעי?

ניתן לחזק את כח הגברא ע"י אכילת פירות יבשים (כן כן, זה נכון!).

שקדים וצימוקים ואגוזים למיניהם יועילו במיוחד.


חיזוק כוח גברא באמצעות קינמון - יהודי מרוקו מעידים שגם קינמון מחזק כוח גברא. המרוקנים טוחנים את הקינמון ואחרי עירבוב במיץ לימון, הם שותים את המשקה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/02/2009

דירוג:
(25 מדרגים)

מה מסוכן לפעוטות לאכול?

בין המאכלים המסוכנים לתינוקות:
סוכריות
פיצוחים
פופקורן
ענבים שלמים
דגים
תפוחים
פירות קשים
צימוקים
שוקולד עם תוספות קשות כמו שקדים ואגוזים
חמאת בוטנים
פרוסות מלפפונים
פרוסות גזר
נקניקיות בעיגולים


כל המאכלים הללו אסורים לפעוטות מתחת לגיל 5.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/08/2008

דירוג:
(6 מדרגים)

איך מפזרים את הצימוקים או האגוזים באופן אחיד באפייה של עוגה?

לפיזור מיטבי בעוגה, שטפו את הצימוקים/אגוזים וקמחו אותם - כך הם לא ישקעו לתחתית העוגה ולא יתרכזו ביחד בבצק.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 29/06/2006

דירוג:

מהם המאכלים שכוללים פירידוקסין?


פירידוקסין ניתן למצוא באורז, כבד, כרוב, דגים, פטריות, ירקות עליים (כמו אספרגוס ותרד), בננות, פירות יער, אבוקדו, אגוזים וצימוקים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/01/2006

דירוג:
(5 מדרגים)

איך מוסיפים לגוף סיבים תזונתיים?

להוספת סיבים תזונתיים הכי מומלץ לאכול ירקות (גזר, ברוקולי), פירות (צימוקים, תפוחים), קטניות (אפונה, עדשים), דגנים מלאים (קמח מלא, אורז מלא, לחם מחיטה מלאה ודגנים עם קווקר או סובין).
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/01/2006

דירוג:
(4 מדרגים)