סטיפס ל ?  


טיפים בתגית: צלי בקר
בחר תגית לחיתוך או הזן טקסט לחיפוש בתוצאות:
איך מכינים צלי בקר עם פטריות?


הנה מתכון קל להכנת צלי בקר עם פטריות:

המצרכים:
======
כ-10 פרוסות בשר בקר פרוס לנתחים
סלסלת פטריות טריות או קופסת שימורים של פטריות חתוכות
רוטב צלי מוכן (של אחת החברות שמייצרות רטבים שכאלה)
חצי כוס יין אדום
3 עלי דפנה
מלח ופלפל
מעט שמן


אופן ההכנה:
========
לסגור את נתחי הבשר בסיר עם קצת שמן, להוסיף את כל החומרים, להביא לרתיחה ולבשל בין שעה לשעתיים עד שהבשר רך.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 04/04/2012

דירוג:
(3 מדרגים)

איך להכין צלי בקר בצורה בריאה?


הנה מתכון בריא לצלי בקר:

המצרכים:
========
1 ק"ג בשר בקר רזה חלקים (4.5.6.10.11,12)

2 בצלים קצוצים דק

8 שיני שום

3 גבעולי תימין

2 עלי דפנה

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית מלח

2 כפות שמן קנולה

1 כוס מים רותחים


אופן ההכנה:
============
1. לחמם בסיר כבד את השמן.

2. לטגן בשמן את הבצל הקצוץ עד להזהבה.

3. לקשור את נתח הבשר בחוט עבה, להכניס אותו לסיר ולטגן אותו מכל צדדיו.

4. להוסיף את כל שאר המצרכים לסיר, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עד שהבשר מתרכך (שעה וחצי לכל הפחות).

5. להוציא את הבשר מהנוזלים, לקרר ולפרוס בעודו קר.

6. להניח את פרוסות הצלי בסיר שטוח, לסנן את הנוזלים שנשארו בסיר, לצקת על הבשר, לחמם ולהגיש.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 04/02/2012

דירוג:
(1 מדרגים)

מה הערך הקלורי של מנת בשר בקר?

במנה אחת של צלי בשר בקר ברוטב יש כ-150 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 10/11/2011

דירוג:

איך מכינים צלי בשר עם ירקות ירוקים?


הנה מתכון לצלי בשר וירקות ירוקים של חיים כהן כפי שפורסם בגיליון "לאשה" בדצמבר 2007:

המצרכים:
========
1 ק"ג נתח שפונדרה בקר

שמן זית

בצל קצוץ

לבבות ארטישוק פרוסים

עלי מנגולד קצוצים גס

שעועית ירוקה נקייה

צרור תרד טורקי

פול ירוק ללא התרמילים

לפתות קטנות קלפות

1 כוס חיטה

מעט מיץ לימון


ההכנה:
======
1. שמים 1 ק"ג מנתח שפונדרה בקר בסיר, מכסים במים, מרתיחים ומסירים את הקצף הצף על פני המים. מבשלים על להבה כ-3 שעות, עד שהבשר רך מאד. שומרים את מי הבישול, פורסים את הבשר לפרוסות ושומרים בנפרד.

2. מחממים שמן זית בסיר ומטגנים בצל קצוץ עד שהוא שקוף. מוסיפים לבבות ארטישוק פרוסים ומטגנים קצת, מוסיפים מצקת או שתיים ממי הבישול של הבשר, על מנגולד קצוצים גס, שעועית ירוקה נקייה, צרור תרד טורקי, פול ירוק ללא התרמילים ולפתות קטנות קלופות וחצויות ועוד ממי הבישול - עד כדי כיסוי הירקות. מכסים ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים קצת מיץ לימון ומסדרים את פרוסות הבשר מעל הירקות. מרטיבים בעוד ממעט ממי הבישול, מכסים ומבשלים כחצי שעה.

3. מבשלים בסיר נפרד 1 כוס חיטה שטופה עם מי הבישול של הבשר, עד ריכוך.

4. מגישים את הבשר, הירקות והחיטה.

בתיאבון!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/12/2010

דירוג:
(1 מדרגים)

הנה מתכון קל להכנת צלי בקר עם יין ופטריות:

המצרכים:
========
11/2 ק"ג פילה מדומה או בשר כתף
5 שיני שום כתושות
1/2 כוס שמן
2 בצלים קצוצים
3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה ותימין טרי
600 ג' פיטריות שמפניון פרוסות
2 כוסות יין אדום יבש
מלח
פלפל טחון טרי


אופן ההכנה:
===========
1. לערבב שום, פטרוזיליה, תימין, מלח ופלפל עם רבע כוס שמן ולמרוח היטב את הבשר.
2. לכסות את הבשר ולהניח לילה במקרר.
3. להשחים את הבשר על מחבת בשמן הנותר ולהניחו בתבנית אפיה.
4. לטגן בשארית השמן את הבצל ולאחר שהוזהב להוסיף את הפטריות והיין, המלח והפלפל.
5. להביא לרתיחה ולפזר על הבשר.
6. לאפות את הבשר כשעה בתנור שחומם ל-200 מעלות.
7. להנמיך ל-175 ולאפות שעה נוספת.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/07/2009

דירוג:
(14 מדרגים)

איך לאכול כדי להשמין?

תזונה שגורמת להשמנה כוללת מזונות עתירי קלוריות כמו:

צלי בקר שמן
עוגות קצפת
אוכל מטוגן
פחמימות
פיסטוקים
בוטנים
שוקולד

ועוד...


מיכל מוסיפה: כל הפחמימות הריקות / לבנות, אורז קמח לבן, עדיף דברים מלאים, כמו כן דברים מתוקים ועתירי שומן.
מוסר הסטיפ: שרית ק. בתאריך: 08/02/2009

דירוג:
(86 מדרגים)