סטיפס ל ?  


טיפים בתגית: צ'יפס
בחר תגית לחיתוך או הזן טקסט לחיפוש בתוצאות:
איך מכינים פיש אנד צ'יפס?


הנה מתכון של פיש אנד צ'יפס להכנה ביתית:


חומרים ל-4 מנות פיש אנד צ'יפס:
=====================
שמן חמניות לטיגון
4 תפוחי אדמה
מלח גס לבלילה
11/2 כוסות קמח
1 כף אבקת אפיה
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 כוס (220 מ"ל)
בירה קרה (או לחילופין חלב)
1 ביצה
800 גרם פילה דג לבן (קוד, או אחר)
שמן לטיגון



הוראות הכנה:
=========
1. קלפו את תפוחי האדמה וחתכו אותם לרצועות רחבות של צ'יפס (בסגנון "הום פרייז"). שמרו את רצועות תפוחי האדמה בקערה עם מי קרח.

2. בקערה נפרדת ערבבו קמח, אבקת אפייה, מלח ופלפל. הוסיפו את כוס הבירה (או החלב) ואת הביצה וערבבו את העיסה עד לקבלת מירקם חלק. קררו את העיסה למשך חצי שעה.

3. חממו שמן בסיר בעל תחתית עבה ל-175 מעלות צלזיוס. טגנו את הצי'פס תחילה, עד לריכוך. הוציאו והספיגו את הצ'יפס המטוגן על גבי מגבת ניר.

4. טגנו את הדגים בשמן עד שתקבלו צבע חום-זהוב. הספיגו גם את הדגים המטוגנים על גבי מגבת ניר.

5. טגנו את הצ'יפס שנית, לדקה-שתיים עד להשחמתו.

6. הגישו את הצ'יפס והפיש עם רבע לימון טרי (אפשר גם סלט חסה קטן) וקערית קטנה של חומץ ומלח גס.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/11/2013

דירוג:
(7 מדרגים)

איך מכינים צ'יפס קראנצ'י?

צ'יפס קראנצ'י וטעים אפשר להכין כשמטגנים טיגון בינוני, נותנת לו להצטנן ומכניסים למקפיא.

אחרי שהוא הצטנן לגמרי במקפיא, מטגנים את הצ'יפס בפעם השנייה והוא יוצא מדהים!

בתיאבון!
תגיות: צ'יפס,‏ מטבח,‏ קראנצ'י
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 26/02/2013

דירוג:
(17 מדרגים)

איך מטגנים צ'יפס קראנצ'י וטעים מאד?

על מנת לגרום לצ'יפס המטוגן לצאת קרנץ' מבחוץ פריך מבפנים יש להשהותו קודם הטיגון במים קרים למשך שעה וחצי כשהוא כבר קלוף וחתוך ואז לטגנו על אש בינונית בשמן חם וקצת לפני שהוא מזהיב יש להוציא אותו ולטגנו שוב על אש גבוהה ושמן רותח משום שהוא כבר מבושל וזה התהליך רק בשביל להוסיף לו קרנצ'יות.
תגיות: צ'יפס,‏ טיגון,‏ מטבח,‏ קראנצ'י
מוסר הסטיפ: נתנאל222 בתאריך: 10/12/2011

דירוג:
(8 מדרגים)

איך מכינים צ'יפס זוקיני?

כך מכינים צ'יפס זוקיני:

המצרכים:

קישואי זוקיני חתוכים לאורכם לרצועות בעובי חצי ס"מ (כמות לפי הצורך)

קמח

שמן


אופן ההכנה:

לקמח את הזוקיני ולטגנו במחבת עם שמן חם במשך שלש דקות.

מעולה להגשה עם דג בגריל וסתם כך כתוספת לארוחה.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 31/05/2011

דירוג:

ערך זה עבר לסביבת אאוריקה!
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איפה נולד הצ'יפס?"
איך מכינים צ'יפס אפוי?


כך מכינים צ'יפס אפוי ובריא הרבה יותר:

המצרכים:
========
תפוחי אדמה
שמן זית
מלח
פלפל שחור (מעט)

אפשרות: פפריקה מתוקה


אופן ההכנה:
============
1. חותכים את תפוחי האדמה הקלופים בעובי של 1 ס"מ.

2. מערבבים בתוך קערה את תפוחי האדמה, השמן (בערך ארבע כפות לכל שלושה תפוחי אדמה) והתבלינים.

3. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות בין 2--30 דקות, להיזהר לא לשרוף.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/03/2011

דירוג:
(18 מדרגים)

איזה תפוחי אדמה מתאימים להכנת צ'יפס?


תפוחי האדמה הטובים ביותר להכנת צ'יפס הם מזן דזירה (בעלי קליפה בצבע אדמדם).
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 04/08/2010

דירוג:
(1 מדרגים)

איזה צ'יפסר הכי מומלץ לרכוש?


בבדיקה והשוואה שערך מוסף ממון של ידיעות אחרונות, בחודש מרץ 2010, בין מכשירים להכנת צ'יפס, הם מצאו שהצ'יפסר המומלץ ביותר לקניה הוא צ'יפסר אקטיפריי של טאפל, אשר עקב חדשנות בטכניקת הייצור צריכת השמן שלו מינימלית ואיכות הצ'יפס מעולה. יש לציין שהמוצר נבחר לטוב ביותר בתחומו למרות שאינו זול והפעלתו איטית.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/05/2010

דירוג:
(3 מדרגים)

מה כמות הקלוריות שיש במנת צ'יפס?


ב-100 גרם צ'יפס יש כ-550 קלוריות.
תגיות: צ'יפס,‏ קלוריות,‏ תזונה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/04/2010

דירוג:
(8 מדרגים)

איך מכינים צ'יפס בבלילה?

כך תכינו צ'יפס בבלילה, כמו בדוכני הפאלפל:

המצרכים:
========
4 תפוחי אדמה
חצי כוס קמח
מעט מלח
מעט סודה לשתיה
שמן לטיגון


אופן ההכנה:
===========
1. יש לקלוף את תפוחי האדמה ולפרוס אותם דק.
2. יש להכין משאר החומרים בלילה חלקה.
3. לחמם את השמן לטיגון.
4. לטבול את פרוסות התפו"א בבלילה ולטגן עד כדי הזהבה ותפיחה.

בתיאבון!
תגיות: צ'יפס,‏ מתכונים,‏ מטבח
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/06/2009

דירוג:
(18 מדרגים)

מצורף קישור עם הדרכת וידיאו להכנת הצ'יפס המושלם.


מוסר הסטיפ: שני בתאריך: 16/04/2008

דירוג:
(10 מדרגים)

איך מטגנים צ'יפס עם מעט שמן?


הוסיפו כף חומץ לשמן הטיגון והצ'יפס יספח פחות שמן לתוכו ויהיה בריא יותר.

עדי מציין שיש עוד שיטה, פשוט מבשלים את התפוחי אדמה לפני כן במים והם סופחים מים לתוכם ולאחר מכן הצ'יפס בטיגון יספח פחות שמן.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 22/06/2006

דירוג:
(11 מדרגים)

איזה שימוש ניתן לעשות בקליפות תפוחי אדמה?


1. הניחו קליפות תפוחי אדמה בצלוחית בתוך המקרר - לספיגה של ריחות.

2. עשו מקליפות תפוחי אדמה צ'יפס.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/05/2006

דירוג:
(13 מדרגים)

איך מטגנים צ'יפס בריא יותר?

צ'יפס המטוגן בשמן קנולה, מקלוני ועגול יותר יהיה בריא יותר מאשר צ'יפס שטוגן בשמנים אחרים ורוויים בשמן ומצ'יפס שנחתך בצורה מלבנית ארוכה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 13/04/2006

דירוג:
(7 מדרגים)

איך בודקים את חום השמן בטיגון?


זורקים לתוכו קיסם שיניים נקי (או חתיכת תפוח אדמה לצ'יפס). אם מסביב לקיסם נוצרות בועות - ניתן להתחיל לטגן.
תגיות: מטבח,‏ טיגון,‏ צ'יפס,‏ מחבת,‏ מחבתות
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/03/2006

דירוג:
(4 מדרגים)

נשרה את הצ'יפס לפני הטיגון משך חצי שעה במים עם מלח.
תגיות: מטבח,‏ טיגון,‏ צ'יפס
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/03/2006

דירוג:
(9 מדרגים)

הפטנט שלי לצ'יפסים אגדיים הוא להשרות אותם למשך כחצי שעה בקערה עם מים קרים ומלח. הצ'יפס סופג את המליחות מראש, ובטיגון הוא הופך להיות פריך מאד. לעיבוי המעטפת והוספת פריכות אפשר לעשות כך: להכניס לשקית ניילון גדולה כף אחת או שתיים של קמח עם קצת מלח. לסנן את הצ'יפסים ממי המלח בהם היו שרויים, לנגב אותם היטב במגבת מטבח נקייה, להכניס בכל פעם כמות של צ'יפס לשקית הניילון, לנפח אותה כמו בלון, לשקשק ולנער. שכבה דקה של קמח תצפה את פני הצ'יפס, ותיתן לו קליפה פריכה בעת הטיגון.
תגיות: אוכל,‏ מטבח,‏ צ'יפס,‏ טיגון
מוסר הסטיפ: מייבי בתאריך: 14/03/2006

דירוג:
(15 מדרגים)