סטיפס ל ?  


טיפים בתגית: קלייה
בחר תגית לחיתוך או הזן טקסט לחיפוש בתוצאות:
איך מעצימים את טעמו של הפרג?

בכדי להעצים את טעמו של הפרג יש לקלות אותו במחבת יבש ולאחר מכן לאחסנו בקירור.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 19/05/2014

דירוג:

איך קולים פלפלים בצורה קלה ויעילה?

איך לקלות פלפלים בצורה קלה?

כך ניתן לקלות פלפלים בצורה קלה:

1. לחמם תנור לחום של 200 מעלות.

2. להניח פלפלים בצבעים שונים בתבנית ולהכניס לתנור.

3. לאחר שעה לכבות את התנור ולהשאיר בו את הפלפלים כמו שהם, למשך לילה שלם או לפחות ארבע שעות.

4. להוציא את הפלפלים מהתנור ולקלף אותם בכיור בתוך קערה גדולה ועליה מסננת בה ניתן לאגור את נוזלי הפלפלים היוצאים עם הקילוף.

תגיות: פלפלים,‏ קלייה,‏ מטבח,‏ ירקות
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/02/2011

דירוג:
(2 מדרגים)

איך קולים ערמונים?

הנה שתי דרכים לקליית ערמונים:

1. חורצים בחלק העליון של הערמונים צלב, מניחים אותם בתבנית מים קרים וקולים בתנור בטמפרטורה של 220 מעלות כרבע שעה. הערמונים מוכנים כאשר קליפתם החיצונית מתפוצצת.

2. באותה הדרך, אך במקום לשים את הערמונים במים, מכסים אותם היטב בשמן זית.

3. לקלות את הערמונים בסיר חרס לאפיית תפוחי אדמה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/08/2010

דירוג:
(20 מדרגים)

איך קולים ערמונים בקלות?


אני מאוד אוהבת ערמונים אך נזק שנגרם ליד החזקה אינו מאפשר את עבודת חריצת ה-X לצורך הקלייה. עשיתי נסיון ושמתי מספר לא רב של ערמונים במכשיר החשמלי הביתי להכנת פופקורן.

רבותי, זה עשה את העבודה. עצם העובדה שה"תופון" מסתובב כל הזמן אין חריכה בשום חלק של הערמון והחום הרב מביא להתפצחות הקליפה, בלי צורך בחיתוך חריצים.

קליתי מעט זמן והערמונים היו מעט לחים, אך מתוקים ומזינים יותר.
תגיות: ערמונים,‏ קלייה,‏ חורף,‏ מטבח
מוסר הסטיפ: גילי בתאריך: 13/11/2009

דירוג:
(11 מדרגים)

האם מומלץ לקלות את כל סוגי הפיצוחים?

לא. סוגי הפיצוחים שמומלץ לקלות הם פיסטוקים, קשיו, גרעינים ובוטנים, שכן קלייתם מקטינה את הסיכוי לקבל מהם אלרגיות ומקלה במידת מה על עיכולם.

פיצוחים כמו שקדים ואגוזים מומלץ דווקא לאכול בצורתם הטבעית, שכן כך הם שומרים על איכות ערכיהם התזונתיים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/09/2009

דירוג:
(4 מדרגים)

איך לקלות ערמונים על האש ללא פיצוצים?

ערמונים עלולים להתפוצץ ולגרום לנזק אם לא עושים חתך בקליפה לפני הקליה.


הגולשת דנה'לה מציעה:
כדאי להרתיח אותם לפני הקלייה :) כך הם יוצאים גם טעימים יותר.
מוסר הסטיפ: חיה'לה בתאריך: 07/12/2008

דירוג:
(13 מדרגים)

אם אתם רוצים לקלות חצילים על הכיריים מבלי ללכלך את הכיריים, הניחו אותם על הגז כשהם עטופים בנייר כסף.

לאחר שהחצילים התקררו, חצו אותם לסירות והוציאו את תוכם בעזרת כף. בשום אופן אל תקלפו אותם מתחת למים זורמים, כי זה ממש הרסני לטעם.
תגיות: מטבח,‏ חצילים,‏ קלייה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/11/2008

דירוג:
(3 מדרגים)