סטיפס ל ?  


טיפים בתגית: קציצות
בחר תגית לחיתוך או הזן טקסט לחיפוש בתוצאות:
מה הערך הקלורי של קציצת עוף?

בקציצת עוף אחת יש 70 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 02/07/2014

דירוג:

איך מרככים קציצות?

בכדי לרכך קציצות (מטגנות או מבושלות) יש להוסיף לתערובת הבשר מי סודה (כחצי כוס לחצי ק"ג בשר), לערבב היטב ולבשל כרגיל.
תגיות: קציצות,‏ בישול,‏ ריכוך,‏ סודה,‏ מטבח,‏ טיגון
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/02/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

איך לנצל שאריות לחם או חלה?

אם נשארה חלה משבת או לחם שכבר איבד מטריותו, ניתן לעשות בהם שימוש בכמה דרכים בכדי לא לזרוק לפח:

- לחם מטוגן (פרוסות חלה או לחם טבולות בביצה וחלב ומטוגנות).

- תוספת לקציצות או כדורי בשר (טובלים את הלחם ללא "הקשה" במים, סוחטים היטב ומוסיפים לתערובת הקציצות).

- קרוטונים (קוביות לחם בתוספת שמן זית, מלח ואם רוצים שום, אפויות עד להשחמה) כתוספת למרקים וסלטים.

- טוסטים או צנימים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/01/2014

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים קציצות ירק?

הנה מתכון להכנת קציצות ירק:

המצרכים:
======

1 כוס גרגרי חומוס

1.5 כוסות מים

2 כוסות קמח

4 בצלים

1 כוס גרגרי תירס משומר

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
========

1. להשרות למשך לילה שלם את גרגרי החומוס במים

2. לשטוף היטב את החומוס, לסנן ולטחון במעבד מזון או מכונת בשר יחד עם הנענע והבצל המקולף והחתוך

3. להוסיף את שאר החומרים, לערבב היטב ולטגן

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 02/12/2013

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מרככים בצל לפני שמוסיפים אותו לקציצות?

ניתן לרכך בצל לפני הוספתו לקציצות ע"י טיגונו קודם לכן. יש לטגן אותו במעט שמן עד שהוא מגיע לשקיפות ומתרכך, לצנן מעט ואז להוסיף לתערובת הקציצות.
תגיות: בצל,‏ ריכוך,‏ קציצות,‏ טיגון,‏ בישול,‏ מטבח
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/10/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

איך ניתן להשתמש בכרישה בבישול?

כרישה מתאימה לסוגי מזון שונים כמו:

קציצות ירק

קציצות בשר

פשטידות

מרקים

תבשילי קדירה

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/06/2013

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכיני קציצות קינואה עם עדשים וסלק?

הנה מתכון להכנת קציצות קינואה עם עדשים וסלק:


המצרכים:
======
1 כוס קינואה לבנה

½ כוס עדשים אדומות (לא שטופות)

½2 כוסות מים

1 סלק בינוני, מקולף ומרוסק דק במגררת או במעבד מזון

2 כפות טחינה גולמית

1 כף שמן זית

1-2 שיני שום כתושות או לפי הטעם

מלח, פלפל, כורכום, כמון

אם מטגנים – מעט שמן לטיגון

אם אופים – מעט שמן זית או שמן אחר


אופן ההכנה:
========

1. מכניסים לסיר קינואה, עדשים ומים. כשהתערובת רותחת, מבליעים בעזרת כף את הקצף פנימה, מחלישים את האש ומבשלים בסיר מכוסה כ-20 דקות, עד שהמים נספגים והעדשים והקינואה רכות. מצננים.

2. מוסיפים לתערובת את יתר המרכיבים (פרט לשמן שנועד לטיגון או לאפייה) ומערבבים היטב. טועמים לבדוק את התיבול.

3. מכאן אפשר להחליט אם לטגן או לאפות:
טיגון: מחממים מעט שמן במחבת עם ציפוי נגד הדבקה. יוצרים כדורים בגודל של אגוז מלך, משטחים אותם ומטגנים טיגון קצר משני הצדדים. החלק החיצוני צריך להיות זהוב ופריך והתוך רך.
אפייה: מברישים תבנית בשמן. יוצרים קציצות שטוחות ומניחים על התבנית ומברישים בשמן מלמעלה. אופים בחום 180 מעלות עד להזהבה, כ-20 דקות. הופכים ואופים עוד כמה דקות עד להזהבת הצד השני.

4. גיוונים: מי שלא אוהב סלק יכול להמיר אותו בכמות מקבילה של גזר, סלרי, שורש פטרוזיליה או להשתמש בתערובת שורשים. ניתן להוסיף לתערובת בצל מטוגן.

בתיאבון!

קרדיט לשחר שילוח
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 31/05/2013

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים קציצות פראסה (כרשה) טבעוניות?


הנה מתכון לקציצות כרשה טבעוניות:

המצרכים:
======
3 כרשות

3 תפוחי אדמה בינוניים

חצי כוס סולת

מלח לפי הטעם

פלפל שחור טחון טרי לפי הטעם


אופן ההכנה:
========

1. שוטפים את הכרשות ומסירים מהן את השורשים ואת החלק הירוק.

2. חותכים לחתיכות באורך של 5 ס"מ ומכניסים לסיר גדול (עם תפוחי האדמה הקלופים). מכסים במים עם מעט מלח ומבשלים עד שהירקות מתרככים, 40-30 דקות.

3. מסננים ומשאירים במסננת לשעה-שעתיים. אם הן נשארות נוזליות מדי, סוחטים אותן מעט ובעדינות.

4. קוצצים את הכרשות דק בסכין (בשום אופן לא במעבד מזון, שהורס את מרקמן והופך אותן לחוטים). מעבירים לקערה.

5. מוסיפים את תפוחי האדמה מגוררים על פומפייה דקה.

6. מערבבים עם המלח והפלפל לתערובת חלקה.

7. מניחים לפחות לשעה לפני האפייה כדי שהתערובת תתגבש.

8. יוצרים קציצות עגולות ושטוחות.

9. אופים בחום בינוני.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 27/04/2013

דירוג:
(3 מדרגים)

איך יודעים שהתיבול של הקציצות הצליח?

בכדי לדעת שתיבול הקציצות יצא טוב, יש לטגן קציצה אחת בלבד מהתערובת שהכנתם, לטעום, לתקן תיבול אם יש צורך ורק אז לטגן את כל שאר הקציצות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/01/2013

דירוג:
(3 מדרגים)

באיזה בשר הכי כדאי להשתמש לקציצות?

הבשר המתאים ביותר להכנת קציצות הוא צוואר וצלעות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/09/2012

דירוג:
(16 מדרגים)

מה הערך הקלורי של קציצות עוף?

בקציצת עוף אחת יש 70 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 20/06/2012

דירוג:

איך מכינים קציצות טונה?


הנה מתכון פשוט להנה של קציצות טונה טעימות מאד:

המצרכים:
========
2 קופסאות טונה בשמן

2 ביצים

4 כפות פרורי לחם

1 כפית שום

1 בצל קטן מגורר

פלפל ומלח


אופן ההכנה:
===========
לסנן את הטונה מהשמן (אך לא לחלוטין, להשאיר קצת בכדי למנוע התייבשות), להעביר לקערה ואליה להוסיף את כל שאר החומרים. לערבב היטב, ליצור כדורים ולשטח אותם מעט ולטגן בשמן חם דקות ספורות בלבד, עד להשחמה. להגיש חם.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 09/12/2011

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מרככים את הקציצות שמכינים?

כדי לרכך אותן יש להוסיף לקציצות קישוא מגורד. זה מוסיף גם לרכות וגם לטעם של הקציצה.
תגיות: קציצות,‏ מטבח,‏ בישול,‏ ריכוך
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/12/2011

דירוג:
(8 מדרגים)

איך מכינים קציצות דגים?


הנה מתכון להכנת קציצות דגים:

המצרכים:
========
1 ק"ג פילה דג טחון (לדוגמה מסוג לוקוס, בורי, פלימדה)

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

2 כפות כוסברה קצוצה

4 כפות פירורי לחם

2 בצלים בינוניים קצוצים

2 ביצים

קליפה מגוררת מלימון אחד גדול

מלח

פלפל שחור

1 כפית שמן זית לטיגון



אופן ההכנה:
===========
1. לשים בקערה את הדג הטחון, עשבי התיבול, הבצל, קליפת הלימון, פירורי הלחם, הביצים, המלח והפלפל ולערבב ניטב.

2. לחמם היטב מחבת (רצוי מחבת מחורצת או מחבת טפלון) ולמרוח עליה שמן בעזרת מברשת.

3. ליצור כדור קטן מהעיסה ולטגן אותו, לטעום, לתקן תיבול ולהמשיך בטיגון כל שאר הקציצות. יש ליצור כדור, לשטח אותו מעט ולטגן עד שמשחים.

- ניתן להגיש ליד יוגורט עם עירית קצוצה.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/03/2011

דירוג:

איך להכין קציצות עם שיבולת שועל?

הכנת קציצות עם שיבולת שועל זהה להכנת הקציצות הרגילות שאתם מכינים, אלה שבמקום לחם יש להוסיף שיבולת שועל. יש להשרות את שיבולת השועל במים למשך שעה, לסחוט אותה היטב, לערבב טוב עם תערובת הקציצות ולטגן כרגיל.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/12/2010

דירוג:
(3 מדרגים)

מה ניתן להוסיף לקציצות במקום לחם?

במתכונים רבים מצויין להוסיף לקציצות לחם שהושרה במים ונסחט. במקום לחם ניתן להוסיף לתערובת הקציצות סולת. עבור חצי ק"ג בשר יש להוסיף שלש כפות סולת שהושחמה קלות במחבת עם כף שמן, ותוך כדי בחישה מוסיפים לה כוס מים עד שהיא מקבלת מרקם סמיך וניתן להוסיפה לתערובת הבשר.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/12/2010

דירוג:
(2 מדרגים)

איך גורמים לקציצות להיות אווריריות?

בכדי לגרום לקציצות להיות אווריריות יש להוסיף לכל ק"ג אחד של בשר כפית אחת של סודה לשתיה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/11/2010

דירוג:
(8 מדרגים)

איך מכינים גפילטע פיש?


הנה מתכון להכנת גפילטע פיש:

המצרכים:
========
1 ק"ג בשר קרפיונים טחונים

1 בצל בינוני מטוגן

1 בצל

2 ביצים קשות

3 כפות גדושות קמח מצה

מלח ופלפל

1 דג קרפיון שלם

4 גזרים

2 בצלים



אופן ההכנה:
===========

1. להניח את בשר הקרפיונים בקערה.

2. לגרר את הביצים ולהוסיף לדגים.

3. לקצוץ את הבצל הטרי ולהוסיף אותו ואת הבצל המטוגן לתערובת.

4. להוסיף קמח מצה, מלח ופלפל וליצור קציצות.

5. לחתוך לפרוסות את הקרפיון השלם ולמלא בו מהקציצות, אך לא את כולן.

6. להניח את הקציצות ואת הפרוסות הממולאות בסיר שטוח ורחב עם מים רותחים ולבשל כחצי שעה.

7. לקלף את הגזר. לפרוס אותו ואת הבצל הנותר ולפזר מעל הקציצות.

8. לבשל את שהגזר מתרכך ולהגיש קר או בטמפרטורת החדר.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 02/05/2010

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים קציצות בשר?


הנה מתכון להכנת קציצות מבשר בקר:

מצרכים:
=======
1 ק"ג בשר בקר טחון טרי
1 חב' פטרוזיליה
1/2 חב' כוסברה או שמיר
1 בצל בינוני
2 קישואים בינוניים
מעט אורגנו
3 פרוסות לחם מושרות במים וסחוטות היטב
3 ביצים
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
5 כפות צנוברים - אם רוצים
שמן לטיגון


אופן ההכנה:
===========
- לטחון במעבד מזון קישואים, בצל, לחם, ביצים ועשבי תיבול.
- להעביר לקערה ולערבב היטב יחד עם הבשר.
- לתת לתערובת לעמוד כחצי שעה.
- ליצור קציצות יפות וגדולות ולטגן בשמן במחבת על אש נמוכה.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 22/09/2009

דירוג:
(8 מדרגים)

הנה מתכון נהדר לקציצות. ניתן להכינו בכמות כפולה ולהקפיא.


המצרכים:
=========
1 ק"ג בשר טחון, רצוי כבש
2 בצלים אדומים קצוצים
3 שיני שום קצוצות
חצי כוס צנוברים קלויים מעט
1 פלפל חריף טרי ירוק קצוץ
1 כוס כוסברה טריה, או פטרוזיליה
חצי כוס בורגול מושרה במים
1 כפית גרירי כמון שלמים
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
2 ביצים
לטיגון - שמן זית


אופן ההכנה:
===========
1. להזהיב את הבצל והשום בשמן ולצנן מעט.
2. לסחוט את הבורגול המושרה ולהעביר לקערה.
3. להכניס לקערה את כל החומרים וליצור תערובת אחידה.
4. ליצור קציצות קטנות ופחוסות.
5. לטגן את הקציצות שמן זית עד שהן שחומות ולסנן.

בתיאבון!
תגיות: מטבח,‏ מתכונים,‏ קציצות
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 10/06/2009

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים כדורי בשר ברוטב וללא טיגון?

ניתן להכין כדורי בשר ללא טיגון ברוטב כך:

1. להכין רוטב עגבניות שאתם אוהבים.

2. להכין קציצות מ:
קילו בשר טחון
2-3 ביצים
1-2 כפות קמח מצה.

תיבול לפי הטעם
פטרוזיליה למי שאוהב.

הקציצות לא מתפרקות בבישול ברוטב ואין צורך לטגן אותן.
מוסר הסטיפ: עדי בתאריך: 01/05/2009

דירוג:
(12 מדרגים)

אם נשאר לחם שלא רוצים לזרוק או שהלחם כבר התייבש ואי אפשר לאכול אותו אפשר להכין ממנו פירורי לחם (לשניצל וכו') ומנסיון, זה יוצא הרבה יותר טעים מפירורי לחם רגילים:

1. לוקחים את הלחם וחותכים אותו לחתיכות

2. מחממים בתנור עד שהכל מתייבש

3. טוחנים את הלחם שהתייבש בבלנדר או אפשר אפילו ביד ושמים בקופסא את פירורי הלחם מתוצרת ביתית - גם טעים יותר וגם חסכוני! :)



איילת מציעה גם:

- אפשר גם לחתוך לקוביות, למרוח בשמן עם שום ומלח ולהכין קרוטונים.

- אפשר להשרות במים, לסחוט היטב ולהכניס לתערובת לקציצות.
מוסר הסטיפ: טלי בתאריך: 24/04/2009

דירוג:
(16 מדרגים)

מתכון להכנת קציצות לילדים:

1/2 ק"ג בשר טחון (עוף או בקר+עוף)
1 ביצה
4 כפות פירורי לחם (או פרוסה טבולה במים וסחוטה)
1 בצל מגורר, ללא הנוזלים
1 תפו"א מבושל ומעוך/ 3 כפות פירה/תפו"א מגורר ללא הנוזלים
1/2 כוס פטרוזילה קצוצה
פלפל שחור
מלח
מעט א. מרק עוף
לגיוון טיפה כמון

אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל החומרים ומניחים כחצי שעה - שעה
2. מרטיבים את הידים, יוצרים קציצות עגולות
3. טובלים את הקציצות בפרורי לחם, משטחים מעט ומטגנים
4. יש לטגן עד שהקציצות מקבלות גוון זהוב

לגיוון: ניתן לאחר הטיגון להכניסן לרוטב עגבניות שהוכן מראש.
אם הקציצות מיועדות גם למבוגרים אפשר להוסיף גם כוסברה קצוצה דק
- מצויין גם להקפאה
- כמות זו מספיקה ל-6 מנות לערך, אם רוצים להקפיא מומלץ להכפיל הכמות

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/03/2009

דירוג:
(18 מדרגים)

הנה מתכון לרוטב עגבניות לקציצות:

מצרכים:
=======
1 קופסא גדולה של עגבניות משומרות מרוסקות או 6 עגבניות אדומות חלוטות ומקולפות
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות
2 פלפלים אדומים קצוצים דק
1 בצל גדול קצוץ דק
4-5 שיני שום כתושות
1 כפית סוכר
1/2 כף פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כוס מים רותחים
מעט שמן


אופן ההכנה:
===========
1. חולטים את העגבניות, מנקים מגרעינם ועלים וחותכים.
2. מטגנים את הבצל במעט שמן עד שמזהיב
3. מוסיפים לבצל את השום ומערבבים זמן קצר
3. מוסיפים את הפלפלים ומערבבים עד שהם מתרככים
4. מוסיפים את העגבניות, את רסק העגבניות והמים ומערבבים
5. לאחר שהרוטב מגיע לרתיחה מתבלים, טועמים ומתקנים
6. נותנים לרוטב להתבשל כחצי שעה בערך ואז מוסיפים את הקציצות


לגיוון: ניתן להוסיף לרוטב גם אפונה קפואה או משימורים לאחר בישול הקציצות, אהוב מאד על ילדים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/03/2009

דירוג:
(9 מדרגים)

איך להקפיא קציצות לא מטוגנות לכל השבוע?

1. מכינים את הקציצות ומסדרים יפה בקופסא, שכבות שכבות.
2. בין השכבות מניחים נייר פרגמנט או שקית.
3. מקפיאים וכל פעם מוציאים שכבה ומטגנים.
מוסר הסטיפ: מיכל בתאריך: 25/01/2009

דירוג:
(3 מדרגים)

איך להכין אוכל עם טופו?

טופו הוא מאכל בריא. ניתן להוסיפו לאוכל, מבלי שטעמו ישתלט, ע"י גירוד בפומפיה עדינה והוספתו לתבשילים שונים (פשטידה, קציצות, סלטים וכו').
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/01/2009

דירוג:

איך מכינים קציצות בריאות?

אפשר להכין קציצות אפויות:

1. מכינים את התערובת, שמים נייר אפייה על התבנית ומשמנים קלות.

2. מכינים את הקציצות, ושמים על התבנית.

3. שמים על מצב טורבו (מאוורר חזק) על 160ֹ , וזה יוציא את הדברים הלא טובים מהקציצות.

4. מומלץ לשים לרבע שעה בלבד ולא להרבה זמן כדי שהקציצות לא יתייבשו.
מוסר הסטיפ: מרי בתאריך: 03/12/2007

דירוג:
(5 מדרגים)

בשר טחון לפי כמות, מוסיפים תבלינים לפי הטעם, קוצצים בוטנים (בהתאם לכמות הבשר), לשים הכל ביחד ומטגנים על אש קטנה.
מוסר הסטיפ: עינב בתאריך: 24/11/2006

דירוג:
(1 מדרגים)

איך להכין קציצות קלות ואווריריות?


לתערובת הבשר והתבלינים אני מכניסה שקית אבקת קניידלך של תלמה + כוס מים.

נותנת לתערובת לעמוד קצת.

לאחר מכן, יוצרת קציצות וטובלת אותן בקמח מצות ולא בפירורי לחם..
יאמי.

הכל מתחסל בתוך דקות.
תגיות: אוכל,‏ מטבח,‏ קציצות,‏ טיפים
מוסר הסטיפ: מייבי בתאריך: 16/03/2006

דירוג:
(5 מדרגים)