סטיפס ל ?  


טיפים בתגית: ריכוך
בחר תגית לחיתוך או הזן טקסט לחיפוש בתוצאות:
איך משיגים מרקם חלק בחומוס שמכינים לבד?

כדי להגיע למרקם חלק של החומוס הקפידו על הדברים הבאים:

גרגרים קטנים - ככל שהגרגרים קטנים המרקם יהיה חלק יותר. בקשו חומוס בולגרי.

גרגרים נימוחים - גרגרי חומוס מוכנים רק כשהם נימוחים, נמעכים בקלות בין שתי אצבעות.

סודה לשתייה - 2 כפיות לקילו. כדי לרכך את הגרגרים ולקבל מרקם חלק באמת חייבים להשתמש בסודה לשתייה. אל בהלה - אם לא תוסיפו יותר, היא לא תקלקל את הטעם.

מכינים את הטחינה בנפרד - הכינו את הטחינה בנפרד. ערבבו אותה בעדינות עם מעט מים ורק אז הוסיפו אותה לעיסת גרגרי החומוס.

שמן - הוספת מעט שמן עושה לו טוב, אבל רק אם אתם ממש חייבים.

לטחון היטב - ככל שתטחנו זה יהיה חלק יותר.


מרכיב סודי שיש רק בחומוסיות הוא מיקסר גדול, שבנוסף למעיכת החומוס הטובה גם מכניסה לתוכו הרבה אוויר.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/07/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מרככים חמאה מבלי להמס אותה?


לפעמים יש מתכונים שדורשים חמאה רכה, אך שכחנו להוציא אותה מן המקרר להפשרה! המסה טוטאלית של החמאה (במיקרו או על הגז) תגרור שינוי של מרקם העוגה, וחבל. הנה דרך קלה לרכך אותה:

- מחממים סיר קטן עם מים על האש ומביאים לרתיחה.

- לתת למים לרתוח חזק כמה דקות, לשפוך את המים ומיד להפוך את הסיר הריק על חבילת החמאה המונחת על השיש.

- כעבור כחמש דקות החמאה מתחת לסיר רכה וקלה לעיבוד.
מוסר הסטיפ: יחזקאל בתאריך: 21/06/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך גורמים לאורז להיות יותר רך?

לקבלת אורז רך יותר, מומלץ לפני הבישול להשרותו במים למשך 15 דקות עד 25 דקות בהתאם לסוג (רגיל או מלא).
תגיות: אורז,‏ ריכוך,‏ בישול
מוסר הסטיפ: מושלם שכזה בתאריך: 28/02/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מרככים תמרים יבשים?

כדי "להציל" תמרים יבשים ניתן לשים אותם במיקרו לכמה שניות עד שהם הופכים ללחים וטובים.
תגיות: תמרים,‏ ריכוך
מוסר הסטיפ: אוזן קשבת ויועצת מכל הלב בתאריך: 22/02/2016

דירוג:

איך מרככים את העור בעזרת לימון?

ניתן לרכך את העור בעזרת שפשוף קליפת הלימון על אזורים כמו ברכיים, מרפקים, פרקים וציפורניים ועל הדרך ליהנות גם מריח נפלא. כדאי להשתמש בחצאים של קליפות לימון לאחר שאלה נסחטו וכל לנצל אותם עד תום לפני שזורקים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 24/01/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מרככים דבש שהתקשה?


ניתן לרכך דבש שהתקשה בדרכים הבאות:

- הכנסת צנצנת הדבש לתוך קערה עם מים חמים תוך ערבוב קל של הדבש

- הכנסת צנצנת הדבש למיקרו ללא המכסה שלה וכשהיא מכוסה במגבת למשך 15 עד 60 שניות

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 25/01/2015

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים שמן לריכוך עור יבש?

בכדי להכין שמן לריכוך עור יבש יש להכניס לצנצנת זכוכית קלנדולה ולהשרותה בשמן זית למשך שבועיים במקום החשוף לאור. לאחר שבועיים יש לעסות את העור במקומות הדרושים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/01/2015

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מרככים כביסה שיובשה בשמש?

בכדי לרכך בגדים שנתלו לייבוש בשמש יש להכניסם למייבש הכביסה למספר דקות לקראת תום הייבוש.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 09/12/2014

דירוג:
(3 מדרגים)

באיזו דרך טבעית ניתן לרכך את עור הגוף?

את עור הגוף אפשר לרכך בעזרת אבוקדו. יש למעוך אבוקדו בשל ללא קליפתו בקערה קטנה, למרוח את ה"משחה" שנוצרה על כל הגוף, להמתין 20 דקות ולשטוף היטב.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/11/2014

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מרככים קציצות?

בכדי לרכך קציצות (מטגנות או מבושלות) יש להוסיף לתערובת הבשר מי סודה (כחצי כוס לחצי ק"ג בשר), לערבב היטב ולבשל כרגיל.
תגיות: קציצות,‏ בישול,‏ ריכוך,‏ סודה,‏ מטבח,‏ טיגון
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/02/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מרככים שעווה באוזן?

הנה דרכים לריכוך שעווה באוזן, בצמידה והשעווה לא מתרככת ונעלמת יש לפנות לרופא:

- טפטוף שמן פרפין או שמן תינוקות לאוזן

- טפטוף טיפות ללא מרשם עבור האוזניים
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 19/12/2013

דירוג:
(8 מדרגים)

איך מרככים בצל לפני שמוסיפים אותו לקציצות?

ניתן לרכך בצל לפני הוספתו לקציצות ע"י טיגונו קודם לכן. יש לטגן אותו במעט שמן עד שהוא מגיע לשקיפות ומתרכך, לצנן מעט ואז להוסיף לתערובת הקציצות.
תגיות: בצל,‏ ריכוך,‏ קציצות,‏ טיגון,‏ בישול,‏ מטבח
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/10/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מרככים ומזינים שפתיים יבשות?

בכדי להזין ולרכך שפתיים יבשות יש למרוח עליהן שמן קוקוס עם חמאת שיאה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 22/06/2012

דירוג:
(13 מדרגים)

מה עושים כשהקונדישינר אינו מרכך את השיער?

כשהקונדישנר אינו מרכך את השיער ניתן להשתמש במקומו במסכת שיער, יש להמתין כמה רגעים כשהיא על השיער ואז לשטוף אותה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/12/2011

דירוג:
(17 מדרגים)

איך מרככים את הקציצות שמכינים?

כדי לרכך אותן יש להוסיף לקציצות קישוא מגורד. זה מוסיף גם לרכות וגם לטעם של הקציצה.
תגיות: קציצות,‏ מטבח,‏ בישול,‏ ריכוך
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/12/2011

דירוג:
(8 מדרגים)

איך מרככים עוגיות שיצאו קשות?

בכדי לרכך עוגיות שיצאו קשות באפייה יש להכניסן למשך לילה לשקית עם פרוסה או שתיים של לחם. העוגיות תתרככנה כתוצאה מהלחות שהלחם יפריש.
תגיות: עוגיות,‏ מאפים,‏ ריכוך,‏ אפייה,‏ מטבח
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 02/12/2011

דירוג:
(13 מדרגים)

איך גורמים למגבות חדשות לספוג היטב?

בכדי לגרום למגבות חדשות להיות ברמת ספיגה טובה יש להשרות אותן למשך לילה במים קרים, דבר הגורם לחומרי האשפרה שיש בסיבי המגבת להשתחרר ובכך לאפשר לסיבים לספוג את המים ולהעלות את רמת הספיגה שלה ולאחר מכן לכבס אותן שלוש פעמים ברציפות עוד בטרם השימוש הראשון.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 10/11/2011

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מרככים סלק שלא בושל?

בכדי לרכך סלק שלא בושל, יש לקלפו, לחתוך אותו לרצועות דקות ולהשרות אותו מספר דקות במי קרח, להוציא ולסנן היטב.

שימו לב, ריכוך הסלק יהפוך אותו ליותר פריך לאכילה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 02/05/2011

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מרככים קיווי?


קיווי יש לרכך ע"י הכנסתו לשקית ניר והנחתו בקערה עם פירות נוספים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/04/2010

דירוג:

איך מרככים בשר באופן טבעי?


ניתן לרכך בשר ע"י שיפשופו בחצי קיווי, היעיל לשם כך בזכות אנזים המשתחרר ממנו בשפשוף. לאחר פעולת השיפשוף יש להניח את הבשר לשעתיים במקרר ואז לבשלו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/04/2010

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מרככים חבושים קשים?


הכניסו חבוש קשה למיקרוגל ל-2 דקות והוא יהפוך רך וטעים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/05/2009

דירוג:

איך מרחיבים נעלי עור חדשות ולוחצות?


הרחבה של נעלי עור חדשות אפשר לעשות כך:

מורחים אלכוהול, בעזרת צמר גפן, על צידן הפנימי של הנעליים. כך מרככים את העור ומאפשרים לו להתרחב, לפי הרגל.



אזהרה:
=====
שימו לב שלמרות שהטיפ עבד פעמים רבות בעבר, קיבלנו דיווח על נעלי טימברלנד שנפגעו מהטיפול הזה. איננו יודעים עד כמה הדיווח אמין (המדווח אינו חבר האתר) אבל חשוב להיות מודעים לסיכון במקרים מסוימים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/05/2009

דירוג:
(15 מדרגים)

כדי "להוציא את המיץ" ללימון, גלגלו את הלימון מספר פעמים על השיש, על שולחן המטבח או על קרש חיתוך גדול, תוך כדי הפעלה של לחץ על הפרי, עם היד, ואז סחטו אותו כרגיל - המיץ ייצא ממנו עד תום..
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 27/02/2009

דירוג:
(3 מדרגים)

לרכך אבוקדו ולהביא להבשלה של אבוקדו, כדאי לאחסנו ביחד עם תפוח עץ, בתוך שקית נייר חומה.

זה מאיץ את הבשלתו של האבוקדו.
מוסר הסטיפ: ליאת. בתאריך: 17/01/2009

דירוג:
(37 מדרגים)

איך מרככים אבוקדו?

אבוקדו קשה? - הניחו את האבוקדו בתוך שקית ביחד עם 2-3 בננות או תפוחים, אפשר מחוץ מחוץ למקרר. תוך יום-יומיים הוא יתרכך.

למה הוא קשה? - כיוון שהאבוקדו נקטף כשהוא קשה לגמרי ורק לאחר הקטיף מתחילה ההבשלה שלו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/01/2009

דירוג:
(11 מדרגים)

מסיכת פארפין תעזור בטיפוח והזנת הציפורניים והעור שסביב להן.
ניתן לעשות לבד או לבקש בזמן המניקור.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 22/12/2008

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים מסכה לריכוך לעור הפנים?


החומרים הנחוצים להכנת מסיכה לעור הפנים, הם:

2 כפות שמן זית
2 כפיות דבש
גרגירי רימון מחצי רימון.



הוראות הכנה:
============
יש לרסק את כל החומרים בבלנדר ולהניח על עור הפנים כ-10 דקות.



הסרת המסכה:
===========
הסרת המסכה ע"י שטיפה במים פושרים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 10/11/2008

דירוג:
(3 מדרגים)

לרכך חומוס גרגרים? - הריכוך היעיל ביותר לגרגרי חומוס הוא באמצעות סודה לשתיה. זה חוסך גם המון זמן בישול וגז.

הנה שיטה לריכוך של חומוס גרגרים, שתחסוך לכם 4-7 שעות בישול שלהם:

1. הביאו את הגרגרים בסיר לרתיחה.

2. הוסיפו את הסודה לשתייה בכמות של כפית לשתי כוסות גרגרים והמשיכו עוד שעה.

3. החליפו את המים.


כך, בנוסף לחסכון האדיר בזמן בישול ובאנרגיה, לא תורגש השפעה של הסודה לשתיה על הטעם של החומוס.


ריכוך גרגרי חומוס - יש שיטה נוספת שמשתמשים בה: הוספה של הסודה לשתיה למים, בזמן ההשרייה ובישול ללא הסודה לשתיה.



ושיטה של הגולש איתן:

1. לפני הבישול, להשרות את החומוס לפחות 12 שעות.

2. לא להמליח את התבשיל עד לאחר שהחומוס מבושל.

3. אם אין מספיק נוזלים אין להוסיף מים קרים, אלא רותחים.



הגולש אבי מציע:
דרך נוספת מספר בישול: להביא את גרגירי החומוס לרתיחה עדינה של מס' דקות בהרבה מים, ואז לכבות את האש ולהשאיר את הגרגרים שעה במים. אחרי השעה להוציא מהמים, לשטוף ולבשל (אני מבשל כשלש ארבע שעות בסיר לחץ).
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 02/10/2008

דירוג:
(10 מדרגים)

ריכוך עוגיות קשות אפשר לעשות על ידי הכנסתן לשקית ניילון ביחד עם פרוסת לחם טרי, למשך הלילה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 25/08/2008

דירוג:
(4 מדרגים)

הקשיות נגרמת מאבנית או שאריות סבון שדבקו לבגד/מגבת.

לריכוך הבגדים שיוצאים ממכונת הכביסה, הוסיפו למכונה, ביחד עם אבקת הכביסה, במהלך העיקרי שליש כוס חומץ.

לטיפול יותר יסודי אפשר להטביל את הבגד בדלי מלא במים + בקבוק חומץ ואח"כ לכבס כמקובל. במים אפשר להשתמש שוב לסיבוב נוסף.
מוסר הסטיפ: אברהם שרם בתאריך: 21/08/2008

דירוג:
(13 מדרגים)