סטיפס ל ?  


טיפים בתגית: תפוחי אדמה
איך מכינים פירה ירוק?

להכנת פירה ירוק יש להוסיף לתפוחי האדמה צרור פטרוזיליה מרוסק עם שתי כפות שמן זית, בנוסף ניתן להוסיף מעט אבקת ווסאבי, לפי הטעם.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/04/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

על מה להקפיד בבחירת תפוחי אדמה?


בבחירת תפוחי אדמה יש להקפיד על הדברים הבאים:

- תפוחי אדמה ללא עיניים

- תפוחי אדמה שאין בהם חלקים ירוקים

- אין לקנות תפוחי אדמה עם חלקים ירוקים

- חשוב שיהיו קשים ולא רכים או מקומטים

- רצוי לקנות תפוחי אדמה שעוד לא נשטפו, כך הם יאריכו חיים

- עדיף לבחור תפוחי אדמה בגודל שווה בכדי שהבישול יהיה קל יותר
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/04/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

איזה תחליף יש לתפוח אדמה בארוחת צהריים?


במקום תפוח אדמה אחד בארוחת הצהריים ניתן לאכול את אחד הדברים הבאים:

- 1 כוס פסטה ברוטב עגבניות

- 1 כוס בורגול

- 1 כוס גריסי פנינה

- שתי פרוסות לחם

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/03/2015

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים פירה סגול?

להכנת פירה סגול יש להוסיף למחית תפוחי האדמה סלק אחד מבושל היטב בתוספת שתי כפות שמן זית, בנוסף ניתן להוסיף לפירה מעט חזרת לפי הטעם.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/01/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

מאילו סוגי מזון כדאי להימנע בכדי לא לסבול מליחה?


סוגי המזון הבאים עלולים לגרום לליחה או להגביר אותה ולכן לסובלים ממנה כדאי להימנע או להפחית משמעותית מהמוצרים הבאים:

- מוצרי חלב ובמיוחד חלב פרה

- בוטנים

- במבה

- פירות הדר ובמיוחד קלמטינות ותפוזים

- בננות

- תפוח אדמה

- אוכל מטוגן
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 29/10/2014

דירוג:

איך מסמיכים מרק?

בכדי להסמיך מרקים ניתן להוסיף להם את הדברים הבאים:

- סולת

- שבבים של מחית תפוחי אדמה

- עדשים

- רביכה של קמח ושומן

- שיבולת שועל

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 25/06/2014

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מאיצים את הכנת תפוחי האדמה במדורה?

בכדי להאיץ את הכנת תפוחי האדמה במדורה כדאי לעטוף אותם בנייר כסף ולהכניס לגחלים תפוחי אדמה שכבר בושלו קודם לכן.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/05/2014

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים תפוחי אדמה ביוגורט?

הנה מתכון להכנת תפוחי אדמה ביוגורט בסגנון הודי של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
======

כוס וחצי יוגורט משובח

1/2 ק"ג תפוחי אדמה קטנים, חצויים לאורכם

1 כפית גרגרי כמון שלמים

1 כפית גרגרי כוסברה שלמים

1 כפית גרגרי חרדל

1 כפית גרגרי שומר

4 כפות שמן

2 בצלי שאלוט קצוצים

3 שיני שום קצוצות

3 כפות מיץ לימון

1/2 כפית שבבי צ'ילי חריפים

1/2 כפית כורכום

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כוס עלי כוסברה קצוצים גס


אופן ההכנה:
========

1. מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים, אך לא יותר מדי, מסננים ומקררים.

2. שמים במחבת רחבה וגדולה את גרגרי הכמון, הכוסברה, החרדל והשומר וקולים על המחבת היבשה כשתי דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים יחד כשלוש דקות.

3. מוסיפים את תפוחי האדמה, מלח ופלפל ומטגנים יחד עוד שלוש דקות.

4. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומבשלים יחד שלוש דקות.

5. מוסיפים את היוגורט, הצ'ילי והכורכום, מערבבים ומבשלים יחד חמש דקות.

6. מעברים לקערה, מערבבים פנימה את עלי הכוסברה ומגישים.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/04/2014

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מורידים את הערך הגליקמי של פירה ולמה לעשות זאת?

לפירה ערך גליקמי גבוה, מה שגורם לנו לרצות לאכול ממנו עוד ועוד, בכדי לאכול בצורה מאוזנת יותר ניתן להוריד את הערך הגליקמי של הפירה ע"י החלפת שליש מכמות תפוחי האדמה בבטטות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 20/09/2013

דירוג:
(3 מדרגים)

האם בישול יעיל לפירוק סלונין בתפוח אדמה?

לא. לא בישול ולא אפייה אינם מפרקים סלונין (חומר העלול לגרום להרעלה ונמצא בחלקים הירוקים שבתפוחי האדמה). טיגון בשמן בטמפרטורה של 170 מעלות צלזיוס ומעלה מפחיתה את כמות הרעלן אך לא מעלימה אותו לגמרי.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 12/09/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

מה הערך הקלורי של תפוח אדמה אפוי?

בתפוח אדמה אפוי עם שמן זית יש 120 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 10/09/2013

דירוג:
(9 מדרגים)

מה הערך הקלורי של תפוח אדמה?

בתפוח אדמה אחד גדול יש 100 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 02/09/2013

דירוג:
(7 מדרגים)

למי מסוכן לאכול סלונין?

אכילת סלונין (חומר רעיל המצוי בחלקים הירוקים שבתפוחי אדמה) עלולה להיות מסוכנת ולגרום הרעלה לכלל האוכלוסייה, אך בעיקר לאנשים חולים ולנשים הרות, אצלן ישנו חשש לפגיעה גם בעובר.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 26/08/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מונעים התפתחות סולנין בתפוחי אדמה?

בכדי למנוע התפתחות סולנין (חומר רעיל שעלול לגרום לשלשולים, הקאות ואף להרעלה) בתפוחי אדמה, יש לאחסן אותם במקום חשוך (חשיפת תפוח האדמה לשמש היא שגורמת להתפתחות סולנין) ומאוורר.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 24/06/2013

דירוג:
(1 מדרגים)

תוך כמה זמן הגוף מעכל תפוח אדמה ירושלמי?

הגוף מעכל תפוח אדמה ירושלמי שעה לאחר אכילתו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 19/06/2013

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים לביבות תפוחי אדמה טבעוניות?

הנה מתכון טבעוני ללביבות תפוחי אדמה:

המצרכים:
======
3-4 תפוחי אדמה מגוררים מבושלים
לאחר הבישול נותנים לתפוחי האדמה לעמוד מספר שעות כדי להגיר את כל הנוזלים .

שליש כוס סולת

בצל מטוגן אחד

שום כתוש

מלח, פלפל


אופן ההכנה:
========
לאחר שתפוחי האדמה הגירו את הנוזלים, מוסיפים את כל שאר החומרים, מערבבים היטב ומטגנים במעט שמן.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 10/06/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

האם ניתן לאכול תפוח אדמה שהוסר ממנו החלק הירוק?

החלק הירוק בתפוח האדמה מכיל סולנין (חומר העלול, מעל 3 מ"ג לק"ג משקל הגוף לגרום להקאות, שלשולים עד למקרי הרעלה). הסרת החלק הירוק מורידה את הרעלן רק בצורה חלקית (בין 30% ל-80%) ולכן עדיף לא לאכול כלל תפוחי אדמה שיש עליהם כתמים ירוקים או שנחשפו לשמש.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/05/2013

דירוג:
(4 מדרגים)

תוך כמה זמן הגוף מעכל תפוחי אדמה?

הגוף מעכל תפוחי אדמה שעה לאחר אכילתם.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/04/2013

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים פירה סגול?


הנה מתכון להכנת פירה סגול:

המצרכים (ל-6 מנות):
==============
500 גרם תפוחי אדמה (קליפה אדומה) מקולפים

650 גרם סלקים אדומים גדולים ומוצקים

1 בצל גדול, קצוץ דק

50 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי מאיכות טובה

מלח ופלפל לבן לתיבול

אופן ההכנה:
========
1. מחממים תנור לחום גבוה מאוד של 230 מעלות וצולים את הסלקים בקליפתם במשך כשעה עד שעה וחצי עד שהם רכים וסכין שתנעץ בהם תנעץ בקלות.

2. מטגנים את הבצל הקצוץ בכף שמן זית עד שהוא משחים (כ-15 דקות) על אש נמוכה.

3. כשהסלקים עדיין חמים מקלפים אותם וחותכים לקוביות גסות.

4. מעבירים את הסלקים לבלנדר וטוחנים עם הבצל המטוגן, הבלסמי ושארית שמן הזית עד שמתקבלת משחה.

5. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר גדול עם הרבה מים עד שהם מתרככים ומועכים לפירה.

6. מערבבים את הפירה יחד עם תערובת הסלק, מתבלים במלח ופלפל ומגישים חם.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/04/2013

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים תפוחי אדמה בשמנת?

הנה מתכון להכנת תפוחי אדמה בשמנת:

המצרכים:

4 תפוחי אדמה גדולים

1 מיכל שמנת מתוקה

2 שיני שום כתושות

1/3 כפית אגוז מוסקט

מלח

פלפל


אופן ההנה:

1. לקלוף את תפוחי האדמה, לפרוס לפרוסות דקות ולסדר בתבנית מעל נייר אפייה.

2. לערבב את השמנת עם התבלינים ולכסות באופן שווה את תפוחי האדמה.

3. להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך חצי שעה או עד להזהבה.

* ניתן לגוון והוסיף לשמנת גם אבקת מרק בצל.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 06/04/2013

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מתגברים על התשוקה למתוק בזמן המחזור החודשי?

בכדי להתגבר על התשוקה למתוק בזמן המחזור החודשי חשוב לבסס את התזונה על פחמימות מורכבות וכרומיום, מה שמווסת את הכמיהה למתוק ותחושת הרעב. כדאי, אם כן, להוסיף לתפריט את המרכיבים הבאים:

אורז מלא

תפוחי אדמה

פסטה

לחם מחיטה מלאה

מוצרי מזון מחיטה מלאה

עוף

בשר בקר

גבינות

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 20/03/2013

דירוג:
(5 מדרגים)

מהו זן תפוח האדמה שמומלץ לטיגון?

תפוחי אדמה עם קליפה אדומה, מזנים כגון דזירה ולאורה, הם יבשים יותר ולכן הם מומלצים לטיגון ולצ'יפס.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/03/2013

דירוג:
(6 מדרגים)

מה יכול לסייע בניקוי תפוחי אדמה שצריך לאפות בקליפתם?

את קליפתם של תפוחי אדמה לבנים, שמתאימים לאפייה, ניתן לנקות באמצעות כפפת ליפה, שניתן לקנות בכל חנות סבונים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/03/2013

דירוג:

מהו זן תפוח האדמה שמומלץ לאפייה?

תפוחי אדמה עם קליפה לבנה מתאימים לאפייה, כולל למילוי של מאפים, פירה ולאפיה (מומלץ עטופים בנייר כסף).
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/03/2013

דירוג:
(1 מדרגים)

מה ההבדל בין תפוחי אדמה אדומים ובין הלבנים?

תפוחי האדמה האדומים הם יבשים יותר מתפוחי אדמה לבנים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 27/02/2013

דירוג:
(1 מדרגים)

האם אפשר לאכול את כל סוגי הירקות בדיאטה?

בדיאטה ניתן לאכול את כל סוגי הירקות ללא הגבלה מלבד תפוחי אדמה, בטטה ותירס (אותם ניתן כמובן לאכול, אך בכמות מדודה).
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 20/02/2013

דירוג:
(22 מדרגים)

איך מכינים רושטי?


הנה מתכון להכנת רושטי:

המצרכים:
======
3 תפוח אדמה קלופים

1/4 כוס שמן

מלח

פלפל

להגשה - אפשרי מיונז



אופן ההכנה:
========
1. לגרר את תפוחי האדמה בפומפייה גסה.

2. להעביר את תפוחי האדמה למסננת ולשטוף אותם היטב תחת הברז.

3. להעביר את תפוחי האדמה השטופים למגבת שנפרשה מראש על השיש ולייבש לחלוטין.

4. לחמם מחבת עם שמן, להוסיף את תפוחי האדמה ולערבב 3 דקות, תוך תיבול במלח ופלפל, לשטח במחבת (כמו חביתה או פנקייק) ולטגן שתי דקות מכל צד. הרושטי אמור להיות פריך משני הצדדים.

5. לחתוך למשולשים ולהגיש חם, אפשר יחד עם מיונז!

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 06/01/2013

דירוג:

איך להקל על הזזת רהיטים כבדים?

בכדי להזיז בקלות רהיטים כבדים יש להחליק מתחת לרגלי הרהיטים פרוסת תפוח אדמה, מה שיעזור להם לזוז בקלות רבה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/12/2012

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים עוף ותפוחי אדמה בתנור?


הנה מתכון מהיר להכנת עוף ותפוחי אדמה בתנור:

מצרכים:
======
1 עוף שלם או 3-4 כרעיים

5 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים

2 בצלים גדולים קצוצים

2 שיני שום כתושות

3 עגבניות קצוצות

1/2 כפית פפריקה חריפה או מתוקה

מלח

שמן

שקית קוקי



אופן ההכנה:
==========
1. לבשל את העוף בסיר עד הגעת המים לרתיחה.

2. לסנן את העוף מהמים ולייבש מעט.

3. למשוח את תפוחי האדמה בשמן ולסדרם בתבנית.

4. להניח את העוף מעל תפוח האדמה.

5. לערבב את כל התבלינים היבשים ולפזר מעל העוף.

6. לכסות את התבנית בשקית קוקי ולאפות בתנור בחום גבוה כ-45 דקות.

7. להסיר את שקית הקוקי, להפוך את העוף ולאפות עוד 30 דקות.

בתיאבון!



מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/12/2012

דירוג:
(3 מדרגים)

מה כמות הסיבים שיש בתפוח אדמה?

בתפוח אדמה בגודל בינוני שבושל עם קליפתו יש כ-4 גרם סיבים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/12/2012

דירוג: