סטיפס ל ?  


טיפים בתגית: תפוחי אדמה
איך ניתן להקל על עור שנצרב בשמש?

ניתן להקל על עור שנכווה מהשמש ע"י הנחת פרוסות של תפוח אדמה, תפוח עץ או מלפפון על איזור הצריבה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/04/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איזה פירות גורמים לגוף לצנן את עצמו?


אלו הירקות המסייעים לגוף לצנן את עצמו:

תפוחי אדמה

בטטה

דלעת

כרובית

כרוב

ברוקולי

אפונה

שומר

קישוא

שעועית ירוקה

אפונה

מלפפון

גזר

ברוקולי

ירקות עלים

פטריות

נבטים
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/04/2016

דירוג:

באיזו תרופת סבתא להשתמש נגד יבלות?

ניתן לזרז את המסתה של יבלת ע"י שפשוף המקום בצדה הפנימי של קליפת בננה או בפרוסת תפוח אדמה לא מבושל.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 13/04/2016

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים תפוחי אדמה אפויים בתנור?


הנה מתכון לתפוחי אדמה אפויים בתנור:

המצרכים:
========
10 תפוחי אדמה רחוצים וקלופים

7 כפות שמן זית

1 כף חוויג'

1 כף מלח גס

1 פפריקה מתוקה


אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים היטב את תפוחי האדמה, קולפים, חותכים לרבעים ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה.

2. מערבבים את כל שאר החומרים היטב ומושחים את תפוחי האדמה היטב בכל הרוטב.

3. מכניסים לתנור שחומם לחום גבוה לכשעה, עד שתפוחי האדמה מתרככים.

בתיאבון!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/03/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך צובעים שיער מאפיר?


מי שנמנע מצביעת שערו האפור בעזרת חומרים כימיים מוזמן לעשות זאת בבית, בעזרת חומר טבעי, לא מזיק וזול להפליא, שגם מחזיר את השיער לצבעו המקורי וגם לא צובע אותו בהגזמה המכוערת כל כך..

מדובר בשיטה עתיקה שבה השתמשו בתפוחי אדמה לצביעת השיער. גם בתעשיית צבעי השיער המודרנית עושים בה שימוש ויתרונה הגדול הוא בהיותה טבעית. בנוסף היא בטוחה לשיער, לא מזיקה, זולה וזמינה בכל בית. 

איך עושים את זה?

הסוד היא בקליפות תפוחי האדמה. פשוט מקלפים תפוחי אדמה כשמכינים ארוחה ובמקביל לבישול, מבשלים את הקליפות במים, במשך חצי שעה. לאחר קירור מי הבישול, מסננים אותם ומורחים על האזורים המאפירים בשיער. לאחר שיתייבש, השיער יהפוך כהה יותר, כמו שהיה פעם, לפני שהחל להאפיר. כך הוא יישאר למשך כשבוע ואז חוזר חלילה.


הנה הדגמה של השיטה בתוכנית הטלוויזיה של רייצ'ל ריי:




הנה שיטה עוד יותר רצינית לחיזוק השיער וצביעתו בעזרת תפוחי האדמה:


מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/01/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים קציצות פרסה ותפוח אדמה מבושלות?


הנה מתכון של אבי לוי לקציצות מבושלות של פרסה ותפוח אדמה:

מצרכים לקציצות:
==============
3 תפוחי אדמה מבושלים

2 כוסות כרשה קצוצה גס

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

1 כף פלפל גרוס

1 פלפל ירוק חריף קצוץ היטב

2 שיני שום קצוצות

1/2 כפית כורכום

1 כף מלח גס


מצרכים לציפוי:
============

2 ביצים טרופות

1 כוס סולת


מצרכים לרוטב:
============
1 בצל קצוץ

1 כוס כרישה קצוצה גס, החלק הלבן בלבד

1 כפית כמון

1/2 כפית מוסקט

2 כפיות מלח גס

2 כפיות סוכר חום

1 כפית שאטה גרוס

1/2 כפית קינמון.

5 כפות שמן זית

1 כף קליפת לימון מגוררת

5 עגבניות מגוררות


אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את הקציצות: בקערה גדולה מרסקים את תפוחי האדמה המבושלים לכדי פירה. מוסיפים את כל המרכיבים מערבבים היטב לתערובת אחידה.

2. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג. טובלים בביצה, מצפים בסולת ומניחים בתבנית.

3. מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר רחב (סוטז) ומתחילים לטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את הכרישה הקצוצה, את התבלינים ואת העגבניות המגוררות ומבשלים רבע שעה על חום נמוך. מוסיפים את הקציצות ומבשלים בתוך הרוטב חצי שעה.

4. מגישים את הקציצות בקערות אישיות, יחד עם הרוטב ומעל מפזרים מעט קליפת לימון מגוררת.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/12/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

אילו ירקות יכולים לשמש תחליף לתפוחי אדמה במרק?

במקום תפוחי אדמה, שהם פחמימה לא מורכבת המכילה לא מעט קלוריות ניתן להוסיף למרק קולרבי או לפת. לאחר בישול טעמם הופך להיות דומה לשל תפוח האדמה, הם בריאים ומכילים מעט קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/12/2015

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מנקים כתמים מסיר ברזל יצוק?

כך מנקים כתמים ומחדשים מראה של סיר ברזל יצוק:

- שוטפים את הסיר במים

- מפזרים 3-4 כפיות מלח גס

- בעזרת תפוח אדמה חתוך משפשפים את הסיר עם המלח

- מפזרים עוד מלח וממשיכים לשפשף

- שוטפים היטב את הסיר

- מניחים את הסיר על הכיריים לייבוש

- כאשר הסיר יבש לחלוטין מורחים עליו מעט שמן קנולה בעזרת נייר מגבת

- מחממים עוד חצי שעה את הסיר על אש נמוכה ומסירים את שאריות השמן לאחר שהתקרר
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 04/11/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מאחסנים תפוחי אדמה?

תפוחי אדמה יש לאחסן במקום חשוך. ניתן גם לאחסן בקירור בטמפרטורה של 2-4 מעלות, אלא שאז תפוחי האדמה לא יהיו טובים לטיגון כי העמילן בהם יתפרק מהר יותר ויגרום לעלייה ברמת הסוכר. האחסון במקום חשוך הוא החשוב ביותר באחסון תפוחי אדמה, חשיפת יתר לאור גורמת לו להוריק ואז אכילתו אסורה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/10/2015

דירוג:

איך משתמשים בתפוחי אדמה לעיגולים שחורים מתחת לעיניים?

תפוחי אדמה יכולים לסייע בהבהרת עיגולים שחורים מתחת לעיניים, ניתן להשתמש בהם כך:

1. מרסקים שני תפוחי אדמה.

2. סוחטים מהם את המיץ.

3. טובלים במיץ שנוצר צמר גפן נקי ומניחים אותו על העיניים והעפעפיים למשך 10 דקות עד רבע שעה.

4. שוטפים היטב את הפנים עם מים קרים ומורחים קרם נעים על הפנים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 09/09/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מונעים מפירות מקולפים להשחיר?

בכדי למנוע מפירות מקולפים כמו תפוחים, אגסים ותפוחי אדמה לא להשחיר יש לשים אותם במים קרים ומעט מלוחים.
מוסר הסטיפ: עפרה מ.יועצת בכירה בתאריך: 13/08/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

איך יודעים שתפוח אדמה במדורה מוכן?

בכדי לדעת שתפוח אדמה במדורה מוכן יש לבדוק האם הוא רק בעזרת יד עטויה גפפה עבה או בעזרת דקירה של מזלג או סכין. תפוח מוכן יהיה רק למגע וננעץ בקלות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 06/05/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים תפוחי אדמה וסלק במדורה?


הנה מתכון להכנת תפוחי אדמה וסלק במדורה:

המצרכים:
=======
4 תפוחי אדמה בינוניים

2 סלקים בינוניים

1 שן שום קצוצה

גבעול אחד של זעתר (רק העלים)

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס טרי


להגשה:
======
150 גרם לַבַּנֶה עיזים


אופן ההכנה:
========

1. מערבבים את כל המרכיבי ם (חוץ מהלבנה) בקערה, מתבלים במלח ופלפל ועוטפים בנייר כסף.

2. צולים במדורה כשעה-שעה וחצי, או עד שהסלקים ותפוחי האדמה מוכנים (ניתן לבדוק זאת ע"י דקירתם בשיפוד, אם הוא נכנס בקלות הם מוכנים).

3. פותחים את נייר הכסף ומגישים את הסלק ותפוחי האדמה לצד לבנה.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/05/2015

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים פירה ירוק?

להכנת פירה ירוק יש להוסיף לתפוחי האדמה צרור פטרוזיליה מרוסק עם שתי כפות שמן זית, בנוסף ניתן להוסיף מעט אבקת ווסאבי, לפי הטעם.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/04/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

על מה להקפיד בבחירת תפוחי אדמה?


בבחירת תפוחי אדמה יש להקפיד על הדברים הבאים:

- תפוחי אדמה ללא עיניים

- תפוחי אדמה שאין בהם חלקים ירוקים

- אין לקנות תפוחי אדמה עם חלקים ירוקים

- חשוב שיהיו קשים ולא רכים או מקומטים

- רצוי לקנות תפוחי אדמה שעוד לא נשטפו, כך הם יאריכו חיים

- עדיף לבחור תפוחי אדמה בגודל שווה בכדי שהבישול יהיה קל יותר
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/04/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

איזה תחליף יש לתפוח אדמה בארוחת צהריים?


במקום תפוח אדמה אחד בארוחת הצהריים ניתן לאכול את אחד הדברים הבאים:

- 1 כוס פסטה ברוטב עגבניות

- 1 כוס בורגול

- 1 כוס גריסי פנינה

- שתי פרוסות לחם

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/03/2015

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים פירה סגול?

להכנת פירה סגול יש להוסיף למחית תפוחי האדמה סלק אחד מבושל היטב בתוספת שתי כפות שמן זית, בנוסף ניתן להוסיף לפירה מעט חזרת לפי הטעם.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/01/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

מאילו סוגי מזון כדאי להימנע בכדי לא לסבול מליחה?


סוגי המזון הבאים עלולים לגרום לליחה או להגביר אותה ולכן לסובלים ממנה כדאי להימנע או להפחית משמעותית מהמוצרים הבאים:

- מוצרי חלב ובמיוחד חלב פרה

- בוטנים

- במבה

- פירות הדר ובמיוחד קלמטינות ותפוזים

- בננות

- תפוח אדמה

- אוכל מטוגן
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 29/10/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מסמיכים מרק?

בכדי להסמיך מרקים ניתן להוסיף להם את הדברים הבאים:

- סולת

- שבבים של מחית תפוחי אדמה

- עדשים

- רביכה של קמח ושומן

- שיבולת שועל

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 25/06/2014

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מאיצים את הכנת תפוחי האדמה במדורה?

בכדי להאיץ את הכנת תפוחי האדמה במדורה כדאי לעטוף אותם בנייר כסף ולהכניס לגחלים תפוחי אדמה שכבר בושלו קודם לכן.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/05/2014

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים תפוחי אדמה ביוגורט?

הנה מתכון להכנת תפוחי אדמה ביוגורט בסגנון הודי של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
======

כוס וחצי יוגורט משובח

1/2 ק"ג תפוחי אדמה קטנים, חצויים לאורכם

1 כפית גרגרי כמון שלמים

1 כפית גרגרי כוסברה שלמים

1 כפית גרגרי חרדל

1 כפית גרגרי שומר

4 כפות שמן

2 בצלי שאלוט קצוצים

3 שיני שום קצוצות

3 כפות מיץ לימון

1/2 כפית שבבי צ'ילי חריפים

1/2 כפית כורכום

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כוס עלי כוסברה קצוצים גס


אופן ההכנה:
========

1. מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים, אך לא יותר מדי, מסננים ומקררים.

2. שמים במחבת רחבה וגדולה את גרגרי הכמון, הכוסברה, החרדל והשומר וקולים על המחבת היבשה כשתי דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים יחד כשלוש דקות.

3. מוסיפים את תפוחי האדמה, מלח ופלפל ומטגנים יחד עוד שלוש דקות.

4. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומבשלים יחד שלוש דקות.

5. מוסיפים את היוגורט, הצ'ילי והכורכום, מערבבים ומבשלים יחד חמש דקות.

6. מעברים לקערה, מערבבים פנימה את עלי הכוסברה ומגישים.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/04/2014

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מורידים את הערך הגליקמי של פירה ולמה לעשות זאת?

לפירה ערך גליקמי גבוה, מה שגורם לנו לרצות לאכול ממנו עוד ועוד, בכדי לאכול בצורה מאוזנת יותר ניתן להוריד את הערך הגליקמי של הפירה ע"י החלפת שליש מכמות תפוחי האדמה בבטטות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 20/09/2013

דירוג:
(3 מדרגים)

האם בישול יעיל לפירוק סלונין בתפוח אדמה?

לא. לא בישול ולא אפייה אינם מפרקים סלונין (חומר העלול לגרום להרעלה ונמצא בחלקים הירוקים שבתפוחי האדמה). טיגון בשמן בטמפרטורה של 170 מעלות צלזיוס ומעלה מפחיתה את כמות הרעלן אך לא מעלימה אותו לגמרי.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 12/09/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

מה הערך הקלורי של תפוח אדמה אפוי?

בתפוח אדמה אפוי עם שמן זית יש 120 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 10/09/2013

דירוג:
(9 מדרגים)

מה הערך הקלורי של תפוח אדמה?

בתפוח אדמה אחד גדול יש 100 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 02/09/2013

דירוג:
(8 מדרגים)

למי מסוכן לאכול סלונין?

אכילת סלונין (חומר רעיל המצוי בחלקים הירוקים שבתפוחי אדמה) עלולה להיות מסוכנת ולגרום הרעלה לכלל האוכלוסייה, אך בעיקר לאנשים חולים ולנשים הרות, אצלן ישנו חשש לפגיעה גם בעובר.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 26/08/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מונעים התפתחות סולנין בתפוחי אדמה?

בכדי למנוע התפתחות סולנין (חומר רעיל שעלול לגרום לשלשולים, הקאות ואף להרעלה) בתפוחי אדמה, יש לאחסן אותם במקום חשוך (חשיפת תפוח האדמה לשמש היא שגורמת להתפתחות סולנין) ומאוורר.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 24/06/2013

דירוג:
(1 מדרגים)

תוך כמה זמן הגוף מעכל תפוח אדמה ירושלמי?

הגוף מעכל תפוח אדמה ירושלמי שעה לאחר אכילתו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 19/06/2013

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים לביבות תפוחי אדמה טבעוניות?

הנה מתכון טבעוני ללביבות תפוחי אדמה:

המצרכים:
======
3-4 תפוחי אדמה מגוררים מבושלים
לאחר הבישול נותנים לתפוחי האדמה לעמוד מספר שעות כדי להגיר את כל הנוזלים .

שליש כוס סולת

בצל מטוגן אחד

שום כתוש

מלח, פלפל


אופן ההכנה:
========
לאחר שתפוחי האדמה הגירו את הנוזלים, מוסיפים את כל שאר החומרים, מערבבים היטב ומטגנים במעט שמן.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 10/06/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

האם ניתן לאכול תפוח אדמה שהוסר ממנו החלק הירוק?

החלק הירוק בתפוח האדמה מכיל סולנין (חומר העלול, מעל 3 מ"ג לק"ג משקל הגוף לגרום להקאות, שלשולים עד למקרי הרעלה). הסרת החלק הירוק מורידה את הרעלן רק בצורה חלקית (בין 30% ל-80%) ולכן עדיף לא לאכול כלל תפוחי אדמה שיש עליהם כתמים ירוקים או שנחשפו לשמש.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/05/2013

דירוג:
(4 מדרגים)