סטיפס ל ?  


סמן

מתכון חומוס אמיתי - איך להכין חומוס מצויין?


‏יום חמישי ‏19 ‏פברואר ‏2009 מאת: מערכת סטיפס  
איך מכינים חומוס מעולה?

הכנת חומוס ביתי מעולה תיעשה כך:

1. השרו את החומוס ל-12 שעות. מומלץ להחליף את המים פעם אחת במהלך ההשרייה הזו.

2. אחרי 12 שעות, סננו את המים החוצה והשרו שוב במים, כשהפעם הוספתם אבקת סודה לשתיה.

3. הרתיחו את המים במשך 3-4 שעות.

4. קררו את הכל (ותוכלו להכניס למקרר לכ-8 שעות).

5. טחנו במערבל מזון את גרגרי החומוס עם כשליש מהמים שלהם והוסיפו מים, במידת הצורך, כדי להגיע למרקם של חומוס, שאתם אוהבים.

6. מוסיפים שתי שיני שום כתוש, רבע כפית כמון, 3 כפות טחינה יונה ומעט מיץ לימון (או מלח לימון, למי שאוהב את הטעם של חומוס אבו חסן ביפו).

7. להגיש עם כמה גרגרים שהשארתם בצד וחיממתם, הרבה שמן זית וכמון. אפשר לבזוק מעט פפריקה מתוקה ופטרוזיליה קצוצה, בהתאם לטעם האישי.
 
דירוג:
(81 מדרגים)