סטיפס ל ?  


>
סמן

מתכון לחצילים כבושים - איך להכין חצילים כבושים?


‏יום ראשון ‏15 ‏אפריל ‏2007 מאת: מערכת סטיפס  
איך מכינים חצילים כבושים?


חצילים כבושים או חמוצים ניתן להכין כך:

לוקחים חצילים סגולים ננסיים
חורצים את החציל לשניים מחלקו התחתון לכיוון הגבעול עד לאמצעיתו
מרתיחים מים בסיר שיכיל את הכמות הרצויה
לליטר מים הוסיפו בין 100 ל-150 גרם סוכר
מביאים את המים לרתיחה ומכניסים את החצילים לשטיפה חמה של 4-5 דקות.
כבו את הלהבה
השאירו את החצילים כחמש דקות נוספות והוציאו אותם מהמים למסננת עד לצינון.

בינתיים הכינו:
- פלחים של שיני שום, פטרוזיליה או כוסברה קצוצה,
- כוס חומץ כל שהוא (חומץ בן יין/אדום, בלסמי, או חומץ אורז)
- 2 כפיות מלח
- גרגירי פלפל שחור שלמים.
- מספר עלי דפנה
- פלפל אנגלי גרגירי.


ההכנה:
======
- הניחו בכל חצילון פלח שום ומעט מעשבי התיבול הירוקים
- הניחו את החצילים בצנצנת כבישה זה לצד זה בצפיפות.
- לאחר מילוי הצנצנת הוסיפו את המלח ושאר התבלינים, שאינם הכרחיים.
- לתוך הצנצנת מוסיפים את החומץ וממלאים במים שבהם הורתחו החצילים.
- סגרו את הצנצנת והיפכו אותה, לערבוב כל המרכיבים.
- לסיום הוסיפו לצנצנת מעט שמן קנולה, שמן זית או חריע

המתינו כשבוע ימים עד שהחצילים יהיו מוכנים למאכל.
 
דירוג:
(60 מדרגים)



תגובות לטיפ: