9 תשובות
לא, ובגלל זה מסים מחושבים כאחוז מההכנסה ולא כסכום קבוע.
לדעתי אותו הדבר
לא
מה שרִפּוּי אמרה
שואל השאלה:
למה?^
יש כל כך הרבה סיבות למה זה רעיון לא טוב. מערכת כזו מהר מאוד תרמוס את האנשים החלשים בחברה ורק תעצים את הכוח של האנשים העשירים, פער במעמדי הכוח והחברה, מה שיוביל גם לשחיתות.
בתור חברה דמוקרטית עם כמות עצומה של אנשים, הקמנו קבוצה עסקית ומזוינת ששמה מדינת ישראל
אז כל אחד חייב לתת כמה שאפשר בשביל שהיא תצליח, ותשמור לנו על החיים
העניים נותנים כמה שהם יכולים והעשירים כמה שהם יכולים.
החיים מעל הכל.
היפותטית אחרי זמן, שוכחים את המטרות הראשוניות, אנחנו מתחילים לחשוב שהמדינה לוקחת מאיתנו ולא אנחנו נותנים למדינה
וכולם רוצים להתחמק
ובצדק המחשבה הזו, כי המדינה לפעמים קצת לוקחת שליטה, ובכך מנתקת את עצמה מעקרונות התחרות והדמוקרטיה.
אבל בפועל זה ההסבר לדעתי על דרגות המס, ולמה הם מוצדקים.
בגדול כן.
האם לועד הבית הדיירים העשירים יותר משלמים יותר?
האם לגנים ולבתי ספר ההורים ההעשירים משלמים יותר עבור פעילויות מאשר ההורים העניים?

התשובה היא לא, אין סיבה מוסרית לגבות יותר מעשירים על פני עניים. אם העשירים השיגו את הכסף שלהם בזכות ובצורה מוסרית אין אף עילה לנסות לגבות מהם יותר. זה נובע מקנאה או פשוט אי מוסריות (גניבה).

אז למה בכל זאת יש מדרגות מס? התשובה פשוטה, כי המס עצמו לא מוסרי. הוא לא שוויוני והוא כפייתי. זה לשלם או ללכת לכלא, אין חופש לבחירה.

לכן בהינתן מערכת מס שכבר שבורה מהיסוד שלה, ניתן להצדיק גזל מאנשים שייפגעו פחות מאשר גזל מאנשים שייפגעו הרבה יותר.

כמובן שלמערכת כזאת יש השלכות. זה יוצר מצב שבו אנשים פרודקטיבים שעובדים קשה לא מקבלים מספיק תגמול עבור מאמצם ואנשים שמתבטלים עדיין מסוגלים להתקיים באמצעות רווחה על אף העובדה שהם לא תרמו בכלל עבור השירותים שאותם הם מקבלים.

כלומר, חברה אשר מעודדת חוסר-פרודקטיביות. וכך במקום להיות במצב של צמיחה היא תהיה במצב של התכווצות או דעיכה.
כן.
מי שעובד קשה כדי להרוויח כסף לא צריך לשלם יותר ממי שהחליט לזרוק את החיים שלו לפח.
לא, צריך שיהיה אפשר לקחת יותר לעשירים.
אם המס היה שווה אז המס גם היה צריך להיות בסכום שכולם יכולים לשלם.

גם החישוב באחוזים קבועים לא מתחשב בזה שמחירי המוצרים זהים לכולם ולעשירים נשאר יותר כסף בצד.