15 תשובות
כי זו יצירה אנושית שמבוססת על הרגלים של לפני 2000 שנה
שואל השאלה:
^ אני בעצמי אגוניסטית נוטה לאתאיזם, אבל אם אין לך תשובות שבאמת יענו לי כמו שביקשתי (כלומר, לפי ההלכה) אשמח שלא תענה :)
אנונימית
אבולוציה מסתדרת עם התורה כי התורה לא באה ללמד אותנו את מוצא המינים. זה גם ממש הגיוני בעיני. אם הייתי מעז בחוצפתי לשים את עצמי במקומו של אלוהים ויש לי שתי אפשרויות:
1. לתת לבני האדם לגלות את מוצא המינים בעצמם בעזרת הכלים הקיימים (או שיהיו קיימים) ללא צורך בתורה חיצונית שיורדת לעולם באופן ניסי. במקום זה להשתמש בתורה כדי ללמד את בני האדם את הבשורה האלוהית המוסרית שבני האדם לא יוכלו ללמוד ללא התורה.
2. להשתמש במאורע החד פעמי של ירידת התורה הניסית לעולם כדי ללמד את בני האדם את מוצא המינים.
אני אישית הייתי בוחר באפשרות מס' 1. כמובן, תחת חוצפתי הרבה שאני שם את עצמי במקום הבורא.
יותר מזה, אם הייתי רוצה ללמד את מוצא המינים לא הייתי מתאר אותו בשני פרקים קצרים שסותרים זה את זה.

עיון בספרים כדוגמת ספר הכוזרי או כתבי הרמב"ם יראה לך שבהחלט יש ראיות וטיעונים לטענת "תורה מין השמים" כאשר טיעון העד הוא הטיעון המרכזי (טיעון שקצת נגעת בו). יש יתרון בזה שמעמד הר סיני הוא מאורע חד פעמי. יש טיעון אחד לאמיתות התורה ומקור אחד למתן תורה - משה רבנו. אם היו כמה מעמדות השקולים למעמד הר סיני היינו עלולים להגיע למצב של התנגשות או סתירה. מה עושים במצב כזה?

אני סה"כ מסכים איתך בעניין הצניעות. צניעות היא קודם כל תכונה פנימית שגם מתבטאת בצורה חיצונית דרך התנהגות ולבוש. אבל וודאי שלא רק חיצונית. כן, יש גם חיוב צניעות על הגבר וההתמקדות באשה בלבד היא לא סמטרית מספיק.
כללי צניעות אצל הגברים מלכתחילה פחות חמורים מאצל הנשים
זה לא קשור לאישה מחטיאה זו סתם הסתכלות מודרנית רדודה. מדובר בעניין טכני, גברים מושפעים הרבה יותר בקלות מגירויים ויזואליים מאשר נשים. זה נתמך גם בידי המדע המודרני - אפשר לפגוש את זה בשיעור ההתמכרות לפורנוגרפיה לדוגמה. כדי לפתור את הבעיה הזאת ההלכה מנסה לצמצם גירויים ויזואליים במרחב. זה כמובן לא אומר שגברים יכולים להסתובב עם בוקסרים ברחוב ולכן יש גם עליהם כללי צניעות.
הערך של אמונה הוא דווקא כשהיא מגיעה בלי הוכחות. אם יש לך הוכחה לכך שהדבר שאתה מאמין בו הוא אמת זו כבר פחות אמונה כתחושה פנימית ויותר הכרח שכלי.
האומניבוריות לא קשורה, אלו חוקי טבע ולא חוקי דת. לדת יש סדר עדיפויות. היא לא שוללת צריכה של בשר או הקרבת קרבנות. כשהיא אוסרת צער בעלי חיים היא מתכוונת לצער שהוא התעללות לשמה ויש לך אפשרות להקל על הסבל של החיה. כלומר סיכוי גדול שתעשיית הבשר היום עוברת על האיסור הזה באופן קבוע וזו בעיה שמדברים עליה בספרות התורנית. אבל שחיטת בעלי חיים לתועלת האדם או לצורך הפולחן הדתי מותרת - וגם זה בדרך מאוד מסוימת שאחת ממטרותיה היא להקל ככל האפשר על הסבל של החיה. גם זה דבר שנבדק במדע המודרני אגב.
האבולוציה לא מסתדרת עם היהדות בבירור אבל היא גם לא צריכה להסתדר. כשאתה מאמין בדת אתה יוצא מנקודת הנחה שהמדע לא תמיד יסתדר עם התוכן הדתי, וזה אולי גם מעניק משמעות נוספת לאמונה ולבחירה.
אני לא חושב שהבריאה של האישה מהגבר מסמלת שהיא פחות חשובה מהגבר וזה לא ממש מה שיוצא ממה שכתוב שם. גם האדם נוצר מהאדמה וזה לא אומר שהאדם פחות חשוב מהאדמה, בסופו של דבר כל הבריאה נועדה בשביל האדם שהוא צלם אלוהים. יש לזה משמעויות סמליות אחרות, במקרה של האדמה מעפר באת ואל עפר תשוב לדוגמה ובמקרה של האישה הפסוקים שם מדברים על והיו לבשר אחד, התייחסות לאיש ולאישה כשני חלקים של אותו השלם.
זה מה שאני יודע, מקווה שעזרתי. ומרגיז לשמוע שקיבלת תשובות מזלזלות או מטעות זו בטח לא צריכה להיות הגישה.
גם ההלכה נכתבה בידי אנשים ומה שתקבלי זה כל מיני אלתורים ופרשנויות שינסו לשכנע אותך שככה זה צריך להיות במקום להבין שזה הכל שטויות. ועדיף שתשמעי את התשובה הזאת מאשר "לפי ההלכה"
התשובה הפשוטה היא שגבר לא נוצר מאישה, והתנך זה ספר סיפורים בדיוניים שנכתבו על ידי גברים שפחדו ממוות.
אנונימית
שאלות ממש מצויינות אשתדל לענות כמה שיותר טוב בעז"ה!
נתחיל מצניעות:
שלום וברכה
קודם כל יישר כח על השאלה
את צריכה להבין נקודה חשובה והיא - יש לך נפש חירותית , כדי להתחבר לצניעות ובאופן כללי כדי להתחבר באמת לתורה ולחוש עונג וסיפוק ושמחה יותר אדירים ממה שאת מקבלת מהתחושה שלך כשאת מתלבשת לא בצניעות צריך להבין באמת מהי מהות הדברים - אקדים ואומר שאם אנו נשארים עם תשובות ברמה של הגן שצניעות זה כדי שבנים לא יסתכלו אז אני לא אתפלא שזה לא משכנע..צריך תשובות רציניות אז אקדים ואומר שהצניעות היא בעיקר בשבילך ועכשיו נסביר:

העניין של צניעות ומטרתו - מטרת הלבוש זה להופיע את הפנימיות של האדם ולפעמים הבגד הוא מבטא בגידה בפנימיות כי הוא לא מבטא את מי שאני באמת וזה יכול לנבוע מכך שהאדם לא יודע מי הוא ולא מתחבר לטוב האלוקי שמתגלה בו ואז יוצא שאת רוצה להראות משהו שהוא לא את כי אם את יודעת בפנים שחסר בך משהו אז את רוצה להסתיר אותו כי את שואפת לשלימות ואז מה שקורה זה שאת מנסה להראות משהו אחר לאנשים בכך שאת מחצינה משהו חיצוני מסויים.
כמובן שצריך לבנות עולם פנימי כדי שזה מה שיעניין אותך זה לבטא כלפי חוץ את עולמך הפנימי כלומר להתחיל ללמוד דברים גדולים ועמוקים וגבוהים ממך כדי להבין שהאידיאל של עם ישראל הרבה יותר גדול מהחיים שלי והחיים שלי מכוונים לאידיאל שנקרא התכלית של עם ישראל והתורה היא הדרך להגיע לתכלית - עם ישראל משפיע על אומות העולם.
ברגע שאת מבינה שזה יותר גדול ממך אז קוראים כמה דברים:
א. את מבינה שאת לא הכל והרצונות שלך הם לא הכל וזה כבר מקטין את הרצון שלך לחוסר צניעות.
ב. את בונה עולם פנימי גדול ולכן את רוצה להבליט ולהופיע אותו החוצה כדי להשפיע לעולם את אותו תכלית שאת יכולה לקדם בקשר לעם ישראל.
ג. את מתחברת ללבוש של המסורת של עם ישראל לדרותיה - כי את רוצה להתחבר לתכלית של עם ישראל.
כשלא מעמיקים בצורה רצינית אז זה הגיוני להגיע למצב כזה שרוצים ללבוש פחות צנוע.
אבל כשרוצים באמת להתקדם אז לא חושבים על התפשרות אלא על איך להתקדם קדימה - כשרוצים להבין את היעד והתכלית - אז כדי לעבוד על זה צריך להעמיק בעולם הפנימי ומומלץ שתהיי בחברה של בנות שרוצות להעמיק וגם יש עניין של אחרי המעשים נמשכים הלבבות.
הפנים של האדם משקפות את הפנימיות שלו וככל שאת רוצה לחשוף יותר את הפנימיות שלך אז את תחשפי יותר את הפנים שלך וכדי להראות את הפנים ושהמציאות תתרכז בזה אז צריך להסתיר את שאר הצדדים המוחצנים - כל דבר שיכול להפריע להופעת הפנימיות צריך להיות מוסתר.
תפקידך בעולם הוא משהו מסויים וזה יכול לבוא לידי ביטוי רק דרך המהות הפנימית האמיתית שלך ואת צריכה להתחבר אליה וכאשר את מתחברת אליה את צריכה להופיע אותה בעולם והדרך להופיע אותה היא דרך זה שהצדדים המוחצנים צריכים להיות מכוסים כדי שהפנימיות תופיע וזה גם בשבילך וגם בשביל הסביבה.
וכשאני רוצה להשפיע משהו ואני שם משהו מוחצן אז זה יפריע גם לי כי אני מתעסק בצדדים החיצוניים ולא בפנמיים וגם זה יפריע לסביבה כי הם מתרכזים בדבר החיצוני ולא בפנימי(זה עצוב שהיום בשביל הרבה אנשים אשה הפכה למוצר שמספק להם הנאות במקום להבחין במהות הפנימית וביופי הפנימי שלה הפוקוס נהיה על החציוניות..
שלא תביני לא נכון - יופי זה דבר נהדר ומצויין אבל זה צריך לבוא מתוך העולם הפנימי..ואגב שימי לב שבכל דבר ככל שיותר מעמיקים בעולם הפנימי שלו אז גם חיצונית הוא נראה יותר יפה וניתן לשים לב לזה גם בדייטים ככל שיותר מעמיקים בעולם הפנימי שלה היא תיראה בעינינו כיותר יפה).
גדרי צניעות גורמות לכך שאנו נופיע משהו פנימי.
איפה שאת בפנימיות שלך זה הרבה יותר מאיפה שאת חושבת וזה מתבטא בכך שאת לובשת משהו שאת לא מרגישה הכי מחוברת לזה (ללבוש צנוע כפי ההלכה) כי זו השאיפה שלך וזה השאיפה האמיתית כי את מחוברת לה' וה' מתגלה דרך נצח ישראל...
כדי לבטא את הערך הישראלי העמוק היהודי הפנימי שבך את צריכה כמה שיותר להסתיר את הצדדים המוחצנים ולגלות את הצדדים הפנימיים אפילו אם את לא מרגישה מחוברת לזה עכשיו וככל שתגבירי את הערך הפנימי שבך יהיה לך יותר קל כי תרצי לבטא את הפנימיות שבך.
אגב הסיבה שלא מכסים את הפנים כי הפנים מבטאות את העולם הפנימי וזה בעצם בא לומר שמטרתנו היא להופיע כמה שיותר את הפנימיות.
אענה מאוד כיוון:
הצניעות היא לא רק בשביל הסביבה , המשמעות של בשביל הסביבה היא משמעות משנית ולא עצמית..יש הלכות צניעות בכל מקום(גם בבית הכסא כשאדם לבד)וגם בכל דבר(בדיבור , בלבוש , במחשבה וכו') - צריך בכל דבר להופיע את הדברים בצורה צנועה כי הצניעות היא לא רק לכסות בשביל שלא יראו(זה שייך בעיקר לגלות).
הרובד הנוסף כאן הוא הופעת עולמי הפנימי - ככל שאני מרגיש יותר כבוד עם עולמי הפנימי אני אמור לכסות על העולם החיצוני.
חז"ל אומרים שקופה שיש בה קצת מטבעות עושה הרבה רעש כלומר ככל שאני יותר מרוקן מבפנים כך אני צריך יותר לדבר בחוץ לדוגמא אדם שהוא מדבר הרבה כדי שישמעו אותו והוא זורק מלא שטויות והוא ציני - זה נקרא לא צנוע(לא פנימי).
אם יש קושי עם צניעות זה כי הקב"ה רוצה שנעבור ממימד של עושים כי כתוב בהלכה למימד שאני גם מחובר לזה מבפנים.
הצניעות עניינה הופעת עולמי הפנימי אבל אם העולם הפנימי שלי הוא מרוקן מתוכן וכל מה שעיקר אצלי בחיים זה אני כלומר הפרט ולא חושבת על כלל ישראל ועל תיקון העולם אז יהיה מאוד קשה להתלבש בצניעות - להתחבר ללבוש של עם ישראל לדורותיו ואני עלולה לרצות לחכות כל מיני תרבויות אחרות שאני רואה בסרטים באופן טבעי.
אם אני לא שייכת לייעוד של עם ישראל אז גם קשה לי לרצות להתחבר ללבוש של עם ישראל , אם אני חולמת על בית מקדש ואני רוצה להביא את עם ישראל לשם אז ארגיש שהטבע שלי זה להתלבש בצניעות אבל אם אני לא חולמת על זה ואני לא מבינה איך התורה אמורה להביא אותי לייעוד הזה ובכלל לא מבינה מה תכלית הבריאה ומה זה אומר בית מקדש במשמעות הפנימית וכו' אז יהיה מאוד קשה להתלבש בצניעות כי אני מרגישה מבפנים שאין תוכן אמיתי להופיע כלומר בפנים אני מרגישה את הריק הזה וממילא זה יופיע בדיבור לא צנוע(לא פנימי כפי שהסברנו)וגם יופיע בלבוש לא צנוע.
ככל שאני ארגיש פנימה יותר שלימה אז ארצה להופיע את זה יותר בחיצוניות.
אם אני בפנימיותי ריקה אז אני לא יכולה להופיע את זה ולכן העבודה על צניעות היא עבודה דו כיוונית - מצד אחד הלבוש הצנוע מקרין לי על העולם הפנימי(גורם לי להגיד שזה שאני מתלבשת בצורה מכובדת זה אומר שכנראה יש משמעות לעולם הפנימי שלי , אני מרגישה מכובדת)ככל שהלבוש יהיה יותר צנוע ומכובד זה מקרין לי על עולמי הפנימי(אין הכוונה ללבוש סמרטוטים - זה לא צנוע כי זה לא מופיע את עולמי הפנימי בדיוק)צנוע זה מצניע את החיצוניות ומופיע את הפנימיות , הופעת הפנימיות נעשית ע"י מעט מלל , עם מעט הופעה של הצדדים החיצוניים ועם הרבה הופעה של הצדדים הפנימיים. לכן מצד אחד הלבוש החיצוני מקרין לי מבחוץ לבפנים אבל יותר מזה - כשאני לומדת תורה שמחברת אותי לתיקון העולם , לכלל ישראל ואני מרגישה מהם השאיפות האמיתיות שלי ואיך הם כלליות אז זה נעשה טבעי לי ללבוש צנוע
כלומר יש כאן עבודה דו כיוונית שמתחילה ממצב שאת קצת מכריחה את עצמך לשים צנוע ואז זה מקרין לך על הפנימיות אבל את חייבת גם את הצד השני שזה החיבור לעולם הפנימי כלומר להתחיל לשאול למה(ללמוד אמונה לעומק - לשאול מהי מטרת קיומנו? מה תכלית הבריאה? איך זה קשור למצוות ולהבין איפה את נכנסת בתוך כל הסיפור הזה).
אם אחרי שאת לומדת את מתביישת במילה דוסה אז זה אומר שלא הבנו כלום..אני אמור להיות גאה בכך שאני דוס!
אם את רוצה שהתורה תהיה טבע החיים שלך ואת תרגישי שהתורה גורמת לך להנאה ושמחה ותרגישי שאת רוצה להיות בחברה של תורה אז יהיה לך קל להתלבש צנוע , כל עוד זה לא יהיה שם את תמיד תכפי על עצמך וזה יהיה מאוד קשה.
[אולי גם כדאי להיות בחברה שבה יותר קל להתלבש צנוע].
אני מסכם - מבחוץ לבפנים - את מתלבשת לבוש צנוע מכבד ויפה וזה מקרין לך פנימה , מבפנים לבחוץ זה החיבור לכלל ישראל , אני רוצה להתלבש כמו עם ישראל לדורותיו ואני רוצה להופיע את עולמי הפנימי החוצה דרך הלבוש ואז זה נקרא לבוש , לבוש מלשון לא בוש - אני לא מתבייש בעולמי הפנימי אלא מופיע אותו דרך הלבוש.
לעומת זאת יש בגד שזה מלשון בגידה שזה לבוש שהוא מחצין את העולם החיצוני כי הוא לא רוצה שיסתכלו פנימה כי אין מה להציע מבפנים.
את צריכה שיהיה לך עולם פנימי עשיר ויהיה לך המון מה להציע שם ושתרצי מאוד להופיע אותו ואז יהיה לך מאוד קל להתלבש צנוע!
אגב לגבי חצאית לעומת מכנסיים יש עוד נקודה יפה:
גוף האשה הוא יותר עדין ואצילי ושמלה זה לבוש יותר נשי זה לבוש שדורש יותר כבוד , כבוד מלשון כובד -ערך.
ככל שיש משהו עם יותר ערך פנימי אז הוא מתגלה בצורה יותר צנועה)פנימית יותר(וגם אצילית יותר - לכן מלבוש צנוע צריך להיות הרבה יותר יפה ואצילי מלבוש לא צנוע פשוט ההגדרה של יופי כיום היא מאוד מוחצנת
היא לא הגדרה של היופי הפנימי שמשתקף בעולם החיצוני אלא הגדרה של מה תגיד החברה או איך הדבר הזה משתקף בעיני החברה המערבית מה ההגדרה של יפה.
כשאני באה לבטא את העולם הפנימי שלי דרך הלבוש אז העולם הפנימי מתגלה דרך לבוש האשה ולכן דווקא דרך שמלה שזה לבוש יותר אצילי ממכנסיים לאשה שמכנסיים זה לבוש יותר מוקפד ושכלי - שמלה זה יותר עדין , לא סתם מלכים היו הולכים עם גלימות..
לאשה יש יותר ערך פנימי מהאיש - עצם טבע האשה הוא קודש ולכן היא פתורה מהרבה מצוות כי היא לא צריכה אותם.
כיוון שהפנימיות הטבעית שלה יותר קדושה אז זה מתגלה גם בחיצוניות בלבוש יותר מכובד מלא בערך , לבוש יותר אצילי הוא יותר מקיף הוא יותר כללי.
השמלה יותר מקיפה ממכנסיים טבעה יותר כללי.
[בגד הטלית יותר בגד של עם ישראל - שואף לשאיפת האומה הכללית , מקיף את כל הגוף בחיצונית ולא רק
במידות הגוף , הציצית היא בגד פרטי יותר של האדם כדי שהפרט ישאף לכלל(הטלית היא בגד יותר כללי)].
תמיד הצד שיותר מקיף את הגוף מכל צדדיו ופחות מידות האדם הפרטיות הוא מבטא את העולם הפנימי הזה שהשייכות שלו היא יותר כללית והאשה טבעה הוא יותר כזה.
[בגד הטלית יותר בגד של עם ישראל - שואף לשאיפת האומה הכללית , מקיף את כל הגוף בחיצונית ולא רק
במידות הגוף , הציצית היא בגד פרטי יותר של האדם כדי שהפרט ישאף לכלל(הטלית היא בגד יותר כללי)].
תמיד הצד שיותר מקיף את הגוף מכל צדדיו ופחות מידות האדם הפרטיות הוא מבטא את העולם הפנימי הזה שהשייכות שלו היא יותר כללית והאשה טבעה הוא יותר כזה.
זו תשובה עמוקה ממליץ לקרוא לפחות פעמיים כדי להפנים
בכל מקרה מחילה אם אולי לא הייתי מספיק רגיש(זה לא היה בכוונה אח תקחי את זה אישי)
וכדי להגיע למצב שאת ממש מחוברת לתורה ומרגישה שהיא הטבע שלך ובונה עולם פנימי גדול שרוצה שהוא מקרין החוצה צריך ללמוד אמונה לעומק כלומר להבין מהי תכלית הבריאה , מה התורה בונה בנו , ברגע שתביני מה מטרת הבריאה תוכלי למצוא את תפקידך בעולם ואז תרצי להופיע אותו - כמובן שכדי להרגיש שהתורה היא הטבע שלנו צריך להבין גם מה מהות המצוות למה שבת? כיסוי ראש? טהרת המשפחה? וכו' - ולהבין גם איך התורה מחוברת למציאות החיים החומרית ומתגלה בתוכה ומרימה אותה..
בהצלחה רבה!
נתחיל מזה שחייב להיות בורא.
נתחיל מההוכחה.

ספר הזוהר, בתחילת ההקדמה (דף ט"ו ע"א

בְּרֵישׁ הוֹצָאָה דְּמַלְכָּא,
גָּלִיף גְּלִיפוּ בִּנְהוֹרָא סְתִימָאָה.
בּוּצִינָא דְּקַרְדּוּנִיתָא,
נָגִיד נְגִידוּ גּוֹ סְתִיםוּ סְתִימָא דְּלָא יְדִיעַ.
רֵישָׁא דַּעֲמִיקָא,
בָּקַע וְלָא בָּקַע אֲוִירֵיהּ.
לָא אִתְיְדַע כְּלָל,
עַד דְּמִתּוֹךְ דְּחִיקוּ דִּבְקִיעוּ,
נָהַר נְהִירוּ חַד דַּקִּיק..."
"כַּד סָלִיק בִּרְעוּתֵיהּ לְמִבְרֵי עָלְמָא,
אַפִּיק נְהִירוּ חַד,
וּמִנֵּיהּ אִתְבְּרִיאוּ כָּל עָלְמִין."

תרגום חופשי לעברית:
בתחילת התגלות רצון המלך (הקב"ה),
נחקקה חקיקה בתוך אור נסתר.
ניצוץ קדמון משך הארה בתוך סתום נעלם שאינו נודע.
ראש העומק בקע ולא בקע את אווירו.
ולא היה נודע כלל,
עד שמתוך הבקיעה יצא אור דק אחד.

כאשר עלה ברצונו לברוא את העולם,
הוציא אור אחד,
וממנו נבראו כל העולמות.


זה אחד לאחד לתיאור המפץ.אחד לאחד.
וזה כל כך מדהים שבן אדם ידע את זה.
אם לא היה מדע היום - עד היום לא היו מגלים.
רק בספרו של ר' שמעון בר יוחאי כתוב.

וזה מסתדר כל כך עם המדענים שאומרים: אין אפשרות לדעת מה היה לפני.אין.
והוא כותב בספר שלו. לפני כ - 2000 שנה איך העולם נברא.
והוא אומר מה היה לפני המפץ.
והוא אומר שלא היה כלום,רק את השם יתברך,ואותו אי טפשר לראות- לכן המדענים כיום לא יודעים- מה היה לפני.


ובאותו ספר כתוב - שהעולם עגול. גם עוד ידעו שהעולם עגול. אבל הוא בין היחידים שאמר.

ובאותו ספר הוא כותב - "שבעה רקיעין ברא קודשא בריך הוא,וכנגדם שבעה ארצות"

הזוהר כותב - שיש שבעה יבשות בכל העולם. לפני 2000 שנה .
רק לפני 200 שנה גילו שיש שבעה יבשות .
ההוכחות ברורות.

וכבר אמר הקדוש ברוך הוא:
"כתוב,והרוצה לטעות שיטעה"
בורא עולם אומר בעצמו - מי שיטעה - יטעה.
אני נותן לכולם בחירה חופשית.
https://youtu.be/bwkkzxxk0uo?si=ud5mn552qz5htpna
תראו את זה.
וולוג של בן זיני. תראו .
הוכחה לזה שיש נשמה.
לכן ובגלל עוד הרבה סיבות אני אגנוסטית
והדבר הראשון שאמרת כל כך נכון , היהדות רואה את האישה כדמות טמאה ומחטיאה שצריכה להסתיר את עצמה, הדחייה הראשונה שלי מהיהדות הגיעה בגלל זה.
אנונימית
אחותי היקרה,תראי,יש לך שתי צדדים להסתכל.^
צד טוב ,או צד פחות טוב.

האשה היא שלמות הבריאה.
יותר מהגבר.
הגבר נברא מהעפר.
האשה מהגבר.
לכן היא במדרגה יותר גבוהה.
לפי התורה - האשה היא שכלול הבריאה.

יש תמיד שאלה ,למה אשה לא צריכה ללמוד תורה ? והגבר כן ?
התשובה היא - האשה נבראה בגן עדן. לכן היא מושלמת .והיא לא צריכה ללמוד תורה.
לעומתה - הגבר אין בו שלמות - לכן הוא לומד תורה כדי להתקרב לשלמותה של האשה .

מהתורה עדיף להיות אשה מגבר .
לכן כל יום,הגבר אומר :
"ברוך שלא עשני אשה"
מה זה אומר ?
שמרוב שהאשה מושלמת - גם אני הייתי רוצה להיות אשה.
כי היא שכלול הבריאה.
אז בזה שאני אומר - ברוך שלא עשני אשה - זו קבלת הדין באהבה - שאני לא אשה. למרות שהייתי מעדיף להיות אשה.


ועכשיו,נניח ויש לך יהלום.
את תראי אותו לכל העולם ?
לא.
למה ?
כי יגנבו לך אותו,יסתכלו לך עליו,יקחו לך אותו.
למרות שהוא יהלום - את תחביאי אותו.

האשה - היא יהלום.
כי כמו שאמרנו היא שכלול הבריאה.
לגבי שאר שאלותייך:
יש הסבר מעולה לאיך יודעים שיש אלוקים אבל אני מסכים איתך שזה לא ההסבר הקלאסי כי ההסבר הקלאסי אפשר להפריך תוך שניה..אשלח לך קישור למאמר שכתבתי בנושא כדי שזה יהיה לך מאוד מובן אבל בקצרה ממש - אלוקים זה לא סבא זקן בשמיים אלא שלמות אינסופית שמתגלה במציאות דרך כל מיני ערכים אלוקיים אינסופיים כמו חסד אמת צדק שלום אחדות וכו'
אלוקים זה אינסוף משמעות כך שאלוקים זה מה שאני רוצה - הרי כל אחד שואף למשמעות מסויימת.
השאיפה שאת מרגישה בתוכך לצדק , אמת , חסד ,שלום ,אהבה וכו' זה נשמה ,אלוקים זה השלימות שמכילה את כל הערכים הללו בצורה אינסופית..
אי אפשר לסתור את זה שיש צדק ויש משמעות כי ברגע שאני אומר שאין משמעות אז אין משמעות למשפט הזה שאמרתי..ברגע שאני אומר שאין צדק זה גם לא הגיוני כי כשאנו מתווכחים הנחות היסוד היא שמישהו צודק ואז הוא נלחם בשיא הצדק והאמת להוכיח שהוא צודק
שולח לך כאן קישור למאמר כדי שזה יותר יובן כי בטוח עולים לך שאלות על זה

https://docs.google.com/document/d/1bwxgncinfnk0q60cves-evyhc8foiee9/edit?usp=drivesdk&ouid=104666390410837437733&rtpof=true&sd=true

ואת צודקת שגם את התורה לא מסבירים דרך מעמד הר סיני - זה הסבר של כפייה ולכן את לא מתחברת אליו ולכן גם בפרקטיקה הוא לא נכון אז שולח לך קישור למאמר גם על זה כיוון שאני רוצה שתקבלי תשובה רצינית

https://docs.google.com/document/d/1sxuspkgaz2lmr9klt3rgsawpaju3id_b/edit?usp=drivesdk&ouid=104666390410837437733&rtpof=true&sd=true

זה מעולה שאת רוצה בחירה חופשית כי את נשמה של חירות וכל הסיבה שהקב"ה ברא את העולם זה כדי שנבחר
וואו אני ממש מבין את השאלות שלך ואת התסכול כי גם אני הייתי שם לפני שזכיתי להכיר את תורת ארץ ישראל שהיא בניגוד לתורת הגלות,היא תורה גדולה ועמוקה המחוברת לחיים עצמם ומרימה אותם ועונה לעומק וגורמת לחיבור מתוך רצון.

לגבי בעלי חיים:
הרב קוק מסביר שלעתיד לבוא הקורבנות יהיו מהצומח כי נגיע לחזון הצמחונות..
שולח לך הסבר על הטעם של מצוות כשרות ותביני יותר את דבריי:
כשרות זה שאיפה לחזון הצמחונות - מצב שבו לא נאכל חיות.
כבר עכשיו בעצם זה שאנו לא אוכלים בשר בחלב אנחנו שואפים לחזון הצמחונות שהרי העניין של הלכות כשרות זה להזכיר לנו שהמטרה לעתיד לבוא היא לא לאכול בשר.
כיום אנחנו הורגים בע"ח ואוכלים בשר כי אם לא נעשה את זה זה יבוא על חשבון היחס שלנו לבנ"א כך מסביר הרב קוק וכך גם ניתן לראות במציאות שהאנשים שיש להם ארגונים של צער בע"ח היחס שלהם לבנ"א לא משהו.
הרב קוק אומר שבאמת יש כאלה שראויים לא לאכול בשר כי נפשם מאוד מאוד עדינה אבל הוא אומר שבן אדם צריך להימדד במבחן שרק אם הוא סולד מבשר בע"ח כמו שהוא סולד מבשר אדם רק אז הוא יכול להפסיק לאכול בשר והוא מביא ראיה מפסוק בפרשת ראה כתוב "ואמרת אכלה בשר כי תאוה נפשך לאכול בשר בכל אות נפשך תאכל בשר" - כלומר זה גערת חכם אם אתה רוצה לאכול בשר אתה חייב לאכול בשר.
יש 2 מושגים - הארת השכל והארת התורה - הארת השכל זה שהשכל לוקח לו זמן להבין את מה שהתורה רצתה וכדי שיוכל להגיע לאידיאל של התורה שהוא שלא נאכל בשר אז התורה שמה גבולות מסויימים כי אם אדם יגיע לאידיאל הזה היום זה יבוא לו על היחס שלו לבנ"א אז כרגע אל תאכל בשר בחלב וככה זה יזכיר לך שהמטרה היא לא לאכול בשר בכלל - ע"י כך שיש לך קצת רחמים עכשיו שלא תאכל את הגדי עם חלב אמו.
הרב קוק מסביר שבכיסוי הדם של חיה אתה חייב , אבל למה חלב חיה מותר ורק חלב בהמה אסור? כי חלב חיה כבר ריחמנו על החיה בכיסוי הדם ואם עכשיו תרחם עליה גם בעניין החלב זה יותר מידי רחמים לכן בחלב תרחם רק על בהמה - כלומר זה כדי שהרחמים יהיו מדוייקים כדי שה"ואהבת לרעך כמוך" יקדום לצער בע"ח.

לגבי איך באבולוציה מסתדרת עם התורה:
היא מסתדרת מצויין כי התורה לא מדברת על בריאת העולם הפיזי כיוון שהתורה היא לא ספר היסטוריה או פיסיקה אלא ספר נבואה - מה איכפת לי מה היה פעם - התורה לא באה לספר לי סיפורים אלא באה להסביר לי איך מתוך מה שהיה אני צריך להבין מה יהיה בעתיד כי התורה זה לא רק סיפור שהיה אלא זה בעיקר סיפור שיהיה אבל כדי להבין מתוך זה את העתיד צריך להעמיק בפנימיות של הסיפורים
התורה לא מדברת על בריאת העולם הפיזי אלא על בריאת העולם המוסרי כך שאדם הראשון זה אדם הראשון מוסרי אבל היו שם עוד אנשים..
לפרשת הבריאה פרקים א-ג אין פשט אלא זה סתרי תורה עמוקים מאוד שמגלים לנו את הגנטיקה של העולם - מה יהיה בכל יום כלומר בכל אלף לבריאה..
ואין שום בעיה לומר שהמוסר יתפתח יותר ויותר וזה נכון שעם הזמן הרמה המוסרית עולה למשל כיום המציאות הרבה פחות פגאנית מפעם..
לגבי האשה שתדעי שהאשה בהסתכלות הפנימית שהיא האמיתית היא נמצאת במדרגה הרבה יותר גבוהה מהגבר ולכן מברכת כל בוקר "ברוך שעשני כרצונו"-כלומא שברא אותי יותר קרובה לרצון הבורא והרצון שלו זה להשפיע טוב ולכן האשה בטבע שלה הרבה יותר נותנת מגבר ובדיוק בזה היא עזר כנגד האיש - היא עוזרת לו בזה כי היא יותר ממנו בזה..

בהצלחה רבה ומוזמנות לפרטי בשמחה לשאול מה שתרצי - אני קיים כדי לעזור לאנשים בדברים אלו ואשמח ממש לעזור לך! אל דאגה לסגנון תשובות שלי את כנראה תתחברי - יש לי לא מעט ניסיון עם אנשים שהיו בכיוון לצאת בשאלה כי אני בעצמי רציתי לעשות את זה אבל אז זכיתי להכיר את עומק התורה וזה ענה לי על כל השאלות הכי קשות שהיו לי בצורה הכי טובה שיש וגרם לי להתחבר מתוך רצון ולהבין מה המהות של כל מצווה ולהבין שהתורה לא באה לחנוק את החיים אלא להרים אותם ולהכניס בהם משמעות ומתוך כך הם גדלים אבל כדי שזה יקרה צריך ללמוד אמונה לעומק ולכן טוב מאוד שאת שואלת שאלות
שולח לך כאן קישור לערוץ שיעורים מדהים בתורה גדולה ועמוקה שיוכל מאוד לעזור לך עם שאלותייך ולגרום לך לבחור בתורה מתוך רצון

https://m.youtube.com/@%d7%93%d7%a0%d7%99%d7%90%d7%9c%d7%9b%d7%94%d7%9f-%d7%a86%d7%92/videos

בהצלחה רבה (:
בחיים שלי לא ראיתי אנשים מגיבים כל כך הרבה שטויות בהודעה אחת. ועוד כל אחד עונה משהו שונה לאותה שאלה. בעצם זה תחרות מי יצליח להתיש את הקורא עם ההזיות שלו.
פשוט מאוד אצל אישה חלקים מותניים יותר מושכים ולכן זה יותר באישה לכסות וגם מצידך זה מובן כי את לא רוצה שגברים סתם יפתחו עליך עינים
אנונימית יקרה אל תתני להם לשחק בראש שלך, לדת אף פעם לא היה כבוד לנשים. בדת לנשים אסור להנהיג, זה כבוד? שמים אותנו מתחת לגברים ואומרים שזה כי אנחנו מושלמות ומיוחדות אז צריך לשמור עלינו. מחרטטים אותך❤
אנונימית