15 תשובות
אין הוכחות שיש ובנתיים יש רק הוכחות שאין
1. התגלות של אלוקים לעיני כל עם ישראל ששמעו את קולו. לא ייתכן שעם שלם ימציא לעצמו סיפור על התגלות של אלוקים שמחייב אותו בתרי"ג מצוות עד מסירות נפש ועוד יעבירו את "השקר" לבנים כאמת גמורה מבלי להגיוד שהכל "לא אמיתי", חס ושלום. כמו כן, לא ייתכן שמישהו ישכנע אותם שזה קרה, כי העם אמור לדעת הם הם שמעו את קולו של אלוקים או לא. במידה ולא - וודאי שהם לא יקבלו את זה
2. הבטחות שרק בורא עולם שיודע הכל ושולט על הכל יכול לעמוד מאוחריהן: ברכה בשנה השישית לשומרי שנת השמיטה, הבטחה שהארץ לא תכבש בזמן העליה לרגל שהיא ריקה מגברים. שום איש לא יעיז לתת הבטחות לעם על דברים שאינם בשליטתו.
3. סימני טהרה בחיות טמאות: "תני דבי ר' ישמעאל (ויקרא יא) ו"את הגמל כי מעלה גרה הוא" שליט בעולמו יודע שאין לך דבר מעלה גרה וטמא אלא גמל לפיכך פרט בו הכתוב" (חולין נט ע"א).

"תנא דבי ר' ישמעאל (ויקרא יא) "ואת החזיר כי מפריס פרסה הוא" - שליט בעולמו יודע שאין לך דבר שמפריס פרסה וטמא אלא חזיר לפיכך פרט בו הכתוב" (חולין נט ע"א).

"וכי משה רבינו קניגי היה? או בליסטרי היה? - מכאן תשובה לאומר אין תורה מן השמים" (חולין ס ע"ב).
4. נבואות שהתגשמו: "וֶהֱפִיצְךָ ה' בְּכָל-הָעַמִּים מִקְצֵה הָאָרֶץ וְעַד-קְצֵה הָאָרֶץ" (דברים כח, סד). בכל זאת הקב"ה הבטיח לנו שישמור עלינו בגלותנו למרות שכל העמים שומאים אותנו: "אַף גַּם זֹאת בִּהְיוֹתָם בְּאֶרֶץ אֹיְבֵיהֶם לֹא מְאַסְתִּים וְלֹא גְעַלְתִּים לְכַלֹּתָם לְהָפֵר בְּרִיתִי אִתָּם, כִּי אֲנִי ה' אֱלֹהֵיהֶם" (ויקרא כו, מד).

5. יש עוד הוכחות. הנקודה היא שלא טוענים שיש אלוקים כי זה כתוב בתנ"ך, אלא מסבירים למה רק אלוקים יכול לעמוד מאחורי התורה אשר נתן לעמו.
kakarot, אתה צודק, אבל השאלה פה היא לא על הנצרות, אלא על קיומו של אלוקים.
הוכחות שאין אלוהים לפח התנך אלוהים ברא את העולם לפני בערך 5000 שנה +- אבל מדענים מצאו הרבה לפני דברים כמו מליון שנה עצמות של בני אדם ראשונים וכו'
linoy_stone, העצמות לא מוכיחים כלום. אם היה שינוי במהלך השנים (והיה שינוי, בזמן המבול היו מים רותחים כמבואר בזבחים קיג עמוד ב, סנהדרין קח עמוד ב וכן בראש השנה יב עמוד א) - זה משיין את החומר וגורם לו להיראות ישן.
פשוט המדע נשמע יותר הגיוני.
העולם נוצר ע"י פיצוץ? סבבה
למה היום אין פיצוצים כאלה שיכולים לייצר חיים? היה פעם אחת ודי? נגמרה לאנרגיה האנרגיה?

כמובן שזה יהיה ויכוח ארוך אבל למי יש כוח... סתכל במראה ותשאל איך לעזאזל אתה יכול לראות את עצמך
אתה לא יכול להוכיח ישות שהיא כביכול "מעל מדידות" הכל נמצא בראש שלך אם אתה בוחר לחשוב שהוא קיים אוקיי אבל אין שום ראיה ממשית מדעית לקיום שלו יש רק טיעונים לא מבוססים כמו של תוצאה.
יש הוכחות לאבולוציה לדוגמא עצם הזנב שלנו זה שריד מזנב הקוף
אין הוכחות חד משמעיות לשני הצדדים.
gyro gyro, מה לא מבוסס בטעונות אשר כתבתי? השתדלתי לתת הסברים לטיעונים וגם שזה ייהיה בצורה תמציתית על מנת לא להכביד על הקורא. לא כתבתי טענות בלי ביסוס.
"זה שקיים סיפור שעם שלם שמע את קול אלוהים וכל צה שקרה שם לא אומר כלום כי זה רק סיפור"
-אין אותו סיפור לא היה מחייב כלום - והוא עבר בתוך העם כסיפור דימוני - אז אולי הייתי יכול להגיד שזה ק' סיפור. ברגע שזה עובר במסורת כסיפור אמיתי לגמרי וזה מחייב לשמור תר"יג מצוות לא נוחות בכלל, כולל להיהרג על אמונה באלוקים ובתורתו - אז אין סיבה שאותו סיפור יעובר מדור לדור בלי שהוא יהי אמת, כי אף אחד לא ינך את הילדים שלו שימותו עבר משהו שהוא לא אמיתי.

"בדיוק כמו גבירתינו מפאטימה וכל מעורא אחר שבו קבוצות גדולות של אנשים חזו בניסים."
-יש מזה סרטון לא רואים שם משהו מיוחד. בכל אופן, שמיעת קולו של אלוקים - זה לא לראות נס, כי נס יכול לקרת גם אצל נביאי השקר על מנת לנסות אותנו באמונה (דברים יג), אבל שאתה שומע את קולו של אלוקים בשעת מתן תורה - אתה יודע בדיוק שזה מה שאלוקים רוצה.

"אין בזה שום משמעות כי דבר ראשון ספק אם זה קרה ולא פשוט נכתב הרבה אחרי ונאמר שם "הו כולם שמעו וידעו""
-איך פתאום מכרו לעם שפעם כולם שמעו ודיעו והעם לא הכחיש את זה ולא אמר שזה לא קרה? לא הגיוני, נכון? אבל אני אתן לך עוד הוכחות למה התורה לא הייתה יכולה להיכתב דור יותר מאוחר:
1. מפורש בתורה שהיא נכתבה ע"י משה רבנו (עליו השלום) ונמסרה על ידו לכל שבטי ישראל (דברים לא). זה לא נכתב בתרוה סתם ככה, אלא כדי לשלול את הטענה שלך, שמישהו בדור יותר מאורחר לא יוכל לטעון שהתורה נכתבה בדור מאור יותר. אתה יודע למה? כי מי שיכתבו את התורה בדור יותר מאוחר ויתן אותה להם - יאמרו לאותו אחד שהוא שקרן, כי בתורה שהוא נותן להם כתוב שהיא צריכה להימסר לעם ע,י משה רבנו (עלשיו השלום) והוא לא משה, ולכן אין להם לקבל את התורה משקרן.
2. אם מישהו יטכן שהתורה באמת נכתבה על ידי משה רבנו ונסמסרה על ידו לעם והיא נשכחה מהם - - גם מאחד כזה לא הגיוני לקב לאת התורה. אתה יודע למה? כי התורה הבטיחה על עצמה שהיא "לא תשכח מפי זרעו" (דברים לא , כא) ואם באמת נשכחה, חס ושלום, למה להם לקבל את התורה שנסתרה ההבטחה שהיא "לא תשכח מפי זרעו (דברים לא, כא)?
לא ניתן להוכיח שה' קיים או שהוא אינו קיים, כי הוא מעבר לתפיסתנו האנושית. יש לנו רק מסורת מאב לבן על ההתגלות שלו לעם שלנו.
תוצאה אז אתה אוויל שחושב מעגלית. "התורה נכונה כי בתורה נכתב שהיא נמסרה לעם על ידי אלוהים ונכתבה על ידי משה רבינו ולא הגיוני שיהיה אחרת" זה הטיעון שלך במשפט אחד. למרות שיש ראיות מחקריות לזה שחלקים שונים בתורה ובכללי בתנ"ך נכתבו בתקופות זמן שונות לפעמים מאות שנים אחרי מה שתיארו ועל ידי סופרים שונים. זה עובדה מדעית שמגובת במחקרים וראיות היסטוריות.
אתה יודע שאז רוב המוחלט של אנשים לא ידע קרוא וכתוב ולא כזה קשה לעם לקבל דברים חדשים לאמונה שלהם ולהסגל. רק תראה מה קרה אחרי הרס בית המקדש השני ויבנה וכל זה. אם שינוי כזה דרסטי קרה כלכך מהר אז שינויים קטנים לאורך מאות שנים אין שום בעיה שיתקבלו.
זה שקיים סיפור שעם שלם שמע את קול אלוהים וכל צה שקרה שם לא אומר כלום כי זה רק סיפור. בדיוק כמו גבירתינו מפאטימה וכל מעורא אחר שבו קבוצות גדולות של אנשים חזו בניסים.
אין בזה שום משמעות כי דבר ראשון ספק אם זה קרה ולא פשוט נכתב הרבה אחרי ונאמר שם "הו כולם שמעו וידעו". וגם אם מעורא כזה או אחר קרה אין משמעו אלוהים, יש סברות הרבה יותר סבירות. תקרא קצת על תער אוקהם תבין מזה אומר.

זה שכתוב הבטחות שכמו שאתה אומר "רק בורא עולם שיודע כל ושולט כל" יכול להבטיח זה שטויות כי כל אחד יכול להבטיח הבטחות כמו כל פוליטיקאי שיבטיח את כל העולם. אז מה אם זה לא בשליטתו הוא יבטיח כדי שתהיה איתו.
מה שאתה קורא "הבטחות של אלוהים" זה פשוט הבטחות שנכתבו ונאמרו בסיפורים רבים בפולקלור של העם היהודי שהוא התנ"ך שנכתב על ידי אנשים שכתבו על כל האלוהות וכל הדברים שראו בו מאות שנים אחרי שהמאורעות קרו.
נקודה 3 חסרת תועלת. אז מה שיש לחיות מסוימות מאפיינים כאלה ואחרים ולדעת אותם זה הצפוי מחברה בתקופה הזאת שהתבססה על חקלאות וחיות.
4 נבואות זה שטויות זה שפה מעורפלת שיכולה להתאים לי ציון מאורעות שונים ראה נבואות נוסטרדמוס כדוגמא של כביכול נבואות ומיסוי עתיד אבל בעצם זה כתוב בצורה מאוד אפלולית בעלת פירושים רבים ולכן יכולה להתאים להרבה מאוד אירועים
אלוהים לא שמר עלינו. לא שמעת על מאות הפעמים שגורשנו מארצות ומכל הפוגרומים והפשעים שבוצעו כנגדינו רק בגלל היותינו יהודים כשהשיא זה השואה.