12 תשובות
כן
הם כאילו אומרים שזה רצח וזה ולא לוקחים חלק מזה
כל אחד והמחשבה שלו על העניין,
זה כמו בדת, הרוב הם "דתי לפי דעתי"
לאו דווקא, לכל אחד יש את הסיבות שלו.
שואל השאלה:
אני לא מדברת על אלה שצמחונים מטעם בריאותי, אלא על אלה שצמחונים מטעמים אידאולוגים ומצפוניים כביכול
אנונימית
אממ שאלה טובה
אנונימית
שואל השאלה:
וחוץ מזה בנוגע לדת, אנשים יכולים להאמין ביישות או כוח עליון כלשהו שאפשר לכנות אותו אלוהים מבלי להאמין בדת, דתות עם מעורבות אלוהית הן סתם הרסניות ודורסניות בעיניי, ככה שאני לא רואה בזה השוואה טובה. ובכל מקרה, אני אתאיסטית- אגנוסטיקנית.
אנונימית
צמחונים לא אוכלים דגים. חלב וביצים - לפעמים באמת קשה להיגמל מהם, וגם הם חשובים בריאותית. אי אפשר להשוות את זה לאכילת בשר.
שואל השאלה:
יש כאלה שכן אוכלים דגים ומסיבה מסויימת קוראים לעצמם צמחונים..
אנונימית
אז הם לא צמחונים... לא משנה איך הם קוראים לעצמם
ראשית, צמחונים לא אוכלים דגים, אם אדם אוכל דגים אך לא חיות יבשה הוא פסקטריאני.
שנית, יש סיבות רבות למה להיות צמחוני:
-בריאותיות
-אסטטיות (לאכול גופה)
-דתיות
-אידיאולוגיות
-ועוד סיבות רבות...
לגבי סיבות אידיאולוגיות, חלק מה צמחונים מאמינים שביצי חופש ומוצרים דומים מונעים סבל של בעלי חיים, חלק מהם מודעים שגם מוצרים אילו כוללים סבל רב של בעלי חיים אך הם מרגישים שהם לא בשלב הזה כעת ולכן לפחות כרגע הם צמחונים (אותה תשובה חלה גם על מפחיתי בשר ומוצרים מהחי שעדיין ניזונים מהם מידי פעם) או שיש להם בעיה בריאותית ולכן הם רואים באכילת מוצרים מן החי בכמות מופחתת בתור פשרה.
יש הרבה צמחונים שהם "בדרך" לטבעונות, קשה מאוד להפוך לטבעונים מיד, אז הם מעדיפים בהדרגה ואני מבינה את זה.
אנונימית
אני עכשיו טבעונית, ולפני זה, כשהייתי צמחונית מסיבות אידיאולוגיות ואפילו לא שקלתי לעבור לטבעונות, זה היה בגלל שלא ידעתי על הפגיעה והנזק שתעשיות החלב והביצים גורמות לבעלי החיים ולסביבה.
גדלתי על המחשבה שהתעשיות האלה נחמדות ושזה כיף לפרות שחולבים אותן ושזה כאילו מתנה מהן מרצון על זה שמגדלים אותן, מן יחסי גומלין כאלה(אפילו הייתה לי קלטת בבית של חלב ודבש למי שמכיר חח), לא ידעתי על ההתעללות שהן עוברות שם עד שחקרתי על זה קצת יותר לעומק וגיליתי שלהמשיך לצרוך את המוצרים האלה ולתמוך בתעשייה הזאת נוגד את האידיאולוגיה והערכים שלי.
עוד סיבה שיכולה להיות היא שזה מן שלב ביניים עד למעבר לטבעונות, כי זה נורא מסובך לעבור לטבעונות בבת אחת ועדיף להתרגל לזה לאט לאט.
יש גם את הסיבה הבריאותית כמובן, אבל כבר ציינת שהתכוונת לאנשים שנשארים צמחונים מסיבות אחרות.

כמובן שיכולות להיות לזה עוד המון סיבות אחרות וכל אחד ומה שהוא מסוגל או רוצה לעשות, אני לא שופטת אף אחד ומכבדת את כולם, בין אם הם צמחונים, טבעונים או אוכלי בשר(: אלה פשוט הסיבות שעלו לי לראש