סטיפס ל ?  


טיגון חצילים בריא - איך אפשר לטגן חציל בלי שיספוג מלא שמן בזמן הטיגון?

דקלה‏  (22 בינואר 2009, 09:59)
השאלה היא שאלה למומחים. רק מומחים ובעלי מקצוע המבינים בתחום, מוסמכים לענות על שאלות כאלה.
תשובות הגולשים:
מיון לפי זמן  |  דירוג
תשובת מערכת סטיפס
נסי להשתמש רק בשמן קנולה ולקצר את משך הטיגון עד כמה שניתן.
לשם כך יש הקפידי על טיגון בשמן עמוק ולהביא את השמן לחום גבוה מאד, לפני הכנסת החצילים לתוכו.
22 בינואר 2009, 11:14
1
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

מומחה סטיפס: חיים אופק ‏ (40)
אופציה נוספת
היא הברשת החציל בשמן
ואפיתו בתנור בחום של 180 מעלות עד לריכוך, התוצאה מצויינת וכמות השמן אפסית.
22 בינואר 2009, 11:53
2
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

יש להמליח את החצילים לפני הטיגון ולהעמידם בשמן להוצאת הנוזלים.
בצורה זו הם סופגים פחות שומן בטיגון.
תמר
22 בינואר 2009, 12:57
1
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

התכוונתי להעמידם בשמש כמובן...
תמר
22 בינואר 2009, 13:46
1
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

מומחה סטיפס: ד״ר ענת פלדמן ‏ (6394)
קחי חציל, קישוא, בטטה, תפרסי אותם דק ופזרי על תבנית עם מעט מלח וספריי של פאם. שימי בתנור בחום בינוני עד שהם מתחילים להשחים. זה יוצא קריספי מבחוץ, נימוח מבפנים, בריא מזין ודיאטטי.
22 בינואר 2009, 15:25
2
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

גזר הוא פיתרון קסם למניעת ספיגת שומנים.

שימי חתיכת גזר בשמן הטיגון ותראי שהשמן נספג פחות.
מתי - ויפדיה (האתר שלי)
22 בינואר 2009, 15:41
0
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

יש אפשרות לטגן את החציל רקר עם לבן של ביצה ולא יספוג בכלל שמן
רחלי
24 בינואר 2009, 01:37
1
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

מומחה סטיפס: שירה וסרמן ‏ (151)
מסכימה עם ענת,
שימוש בספריי פאם הוא מוצלח מאוד לשם כך.
8 במרץ 2010, 14:51
1
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

ראשית, תודה על האתר הנפלא.
לי יש פטנט מחמותי שתהיה בריאה.
לפרוס לפרוסות די עבות מבלי להמליח.
לחמם מחבת גדול עם מעט שמן, להכניס את החצילים ולכסות עם מכסה כבד, עדיף מזכוכית.
החצילים מטוגנים גם מאדים וגם מהשמן ולא מצריך שמן עמוק בכלל.
בתאבון ושנה טובה ומבורכת.
בתיוש
23 בספטמבר 2014, 19:27
0
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה