תשובה אחת
200 גר חמאה/מחמאה
550 גר שוקולד מריר שבור לקוביות
180 מ"ל (3/4 כוס) שמנת מתוקה
2 כפות שרי (לא חובה)
510 גר עוגיות חמאה
לקישוט – אבקת סוכר
שוברים את העוגיות לחתיכות, לא קטנות מדי. אין צורך להשתמש במעבד מזון - אם העוגיות פריכות הן נשברות בקלות ביד.
לרסס בשמן את התבנית ולהניח בתחתית נייר אפייה ולרסס גם אותו.
להמיס בעדינות – בסיר גדול מעל אש נמוכה, את השוקולד והחמאה/מחמאה עד לקבלת קרם חלק. להוסיף את השמנת המתוקה ולערבב.
להסיר מהאש ולהוסיף פנימה את השרי ואת שברי העוגיות ולערבב היטב.
להעביר את התערובת לתבנית, לדחוס אותה וליישר. לכסות ולהכניס למקרר להתייצבות – לפחות ל 3 שעות. אפשר גם לילה שלם.
להוציא, לשחרר מהתבנית ולהפוך על צלחת/פלטה הגשה, להסיר את נייר האפייה ולפדר באבקת סוכר
באותו הנושא: